Aktuálně: 3 576 inzerátů216 154 diskuzních příspěvků18 327 uživatelů

Starý pes s úzkostí

Miska015 (neregistrovaný) 18.12.2024, 19:35:54 xxx:xxx.47dd:1afe

Ahoj pejskaři,mám dotaz na Vás co máte zkušenosti se starým pejskem s psych.problémy.

Mé fence bude příští rok 15 (asi,mám jí z útulku)byla týraná takže občas měla úzkost venku z lidí a vždycky to otáčela domů ale čím starší byla,tím se to lepšilo až nakonec zmizelo.Budu jí mít už cca 10 let.Původně byla mamky ale tak nějak si vybrala mě,mamka byla spíš na jídlo a mazlení.V lednu prodělala operaci zhoubného nádoru a po uspěšné operaci jakoby omládla,ale ne na dlouho.V prosinci před operací jsme se spolu (já a pes) odstěhovali do bytu 2+1.A  teď v říjnu jsme se přestěhovali do 1+1 protože finance….A od té doby začali problémy-začala výt když nejsem doma,klepat se i když doma jsem,nespí a lítá sem tam,dokonce v noci nahlas občas hystericky pláče,vykonává velkou i malou potřebu ve vchodě paneláku…nevím co ještě.

Byla jsem s ní celkem 4 x u veterináře-má šedý zákal a už slepne,prý vidí už max 1m před sebe,je nahluchlá a začíná jí artróza.Napsal jí antidepresiva po kterých přestala výt ale v noci nespala.Pak napsal preparat na krat.užívání ale zhoršilo se to že vykonává potřebu v baráku.Tak řekl že zase antidepresiva a že udělal co mohl a že to vyřeším jen tak že jí dám pryč do útulku nebo platit psí hotel.

Nemám nikoho ke komu by mohla jít a cizým lidem jí dávat nechci.Zkoušela jsem i čmuchací koberec atd ale i tak to nepomáhá.

Přijde mi že je veselá už jen občas jinak spíše smutná,mazlit se nechce a hrát už taky moc ne.

Budu ráda za tipy.

Plaka
Plaka 18.12.2024, 20:06:53 xxx:xxx.b5e9:6b8c

Holt máte senilního a hodně starého pejska. Jaké preparáty vet napsal? Antidepresiva pro psy, jaká? A tipy chcete přesně na co? 
Tak řekl že zase antidepresiva a že udělal co mohl a že to vyřeším jen tak že jí dám pryč do útulku nebo platit psí hotel.
Tomu se mi nechce věřit, tohle žádný vet neřekne. Max nenápadně majitele velmi starého psa nasměruje, zda není čas se zvolna rozloučit. 

Nějak nevím, co chcete slyšet za rady. Jestli stará, téměř slepá a nahluchlá fenka vyje a lítá po jedna plus jedna, naříká v noci, zhodnotila bych welfare feny. Bezpečnou ohrádku (nepíšete, o jaké jde plemeno), ať si fena neublíží. Šla bych na konzultaci k jinému vetovi. Smutná, mazlit se nechce, hrát si nechce… Čas nejde zastavit. 

balu
balu 18.12.2024, 21:56:44 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Miska015 z 18.12.2024, 19:35:54

Snad nejhorší věc, kterou můžete starému pejskovi udělat, je dát ho někam do útulku, k cizím lidem, prostě se ho takto zbavit a sebrat mu všechny jistoty, které dosud měl. To už je mnohem milosrdnější nechat ho v klidu ve své náruči odejít. Jestli je už čas musíte zvážit vy, případně váš veterinář.  Ale ne ten, který radí dát pejska do útulku. Nevěřím, že to nějaký vět řekl, a jestli ano, už bych k němu nešla. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.