Aktuálně: 3 543 inzerátů216 748 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Hřady

JardaPecival
JardaPecival 15.12.2024, 19:40:10 xxx.xxx.228.63
list:

Teda dal jsem si tu trošku pauzu a najednou zjišťuju, že Jarda.Pecival měl kámoše kohouta od sousedů, Ančovička má betonové kotníky a nestačím se divit, přátelé. Jo a škubačku bych tentokrát taky využil, bo po hodině škubání australáka jsem ho raději začal stahovat a to trvalo jen půl hoďky. Žádná sláva ale lepší než talíř plný peří 😀 

Zrovna sem se chtěl optat, jak dopadly černoši(tenkrát myslim sem tipoval 6slepic/4kohouti)?  Ale čtu o škubání, takže koukám, že to má dobrej konec 🙂. Jinak škubačka super, jen velký plemena je potřeba dávat po dvou, pak pěkně rotujou uvnitř, po jednom se točej jakoby z jedný strany a nechávaj neoškubaný místa..

P.S. Ančovičky betonový kotníky mi taky příjdou zajímací 😄

Anonymní (neregistrovaný) 16.12.2024, 07:33:50 xxx.xxx.130.4

Zvlášť u hřadujících kuřat a u těžších plemen by měly hřady být ploché. Tedy hranolky rozměrů střešních latí položené na širší stranu a horní hrany se srazí hoblíkem nebo pořízem. Potom se u rostoucích kuřat nedeformuje hrudní kost a těžká drůbež netrpí otlaky. Samozřejmě tento tvar hřadů zamezuje omrzání prstů. Narozdíl od kulatých. Drůbež zpravidla! vyhledává nejvyšší místa, protože se tak cítí bezpečněji. Obvykle si v mládí vyhlédne místo, které si zase zpravidla! oblíbí a tam nocuje většinou nejraději a pořád. Např. na žebříčkových hřadech budou vyskakovat stále výš. Stejně tak na stromě je budete hledat vždy raději velmi vysoko.

list
list 16.12.2024, 18:30:36 xxx:xxx.ce8c:6d43
»
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 15.12.2024, 19:40:10

Nakonec bylo osm kuřat a z toho 5 kohoutů, dva se podařilo udat. Ověřil jsem si, že australky jsou krásný, klidný slípky, ale strašně veliký 😲 Tak přemýšlím nad zdrobnělkama, nevím jestli australky, velsumky, hempšírky. Líbily by se mi zdrobnělý český, ale bojím se, že budou příliš temperamentní. to by mohlo dělat neplechu ve voliéře. Musím to rozlousknout🤔

JardaPecival
JardaPecival 17.12.2024, 18:16:36 xxx.xxx.228.63

Já bych poradil to nejvíc nejlepší zdrobnělý plemeno 😍 Ale nebudu ho tady tlačit, k tomu se musí dopracovat každej sám 🙂 Tak přeju příjemný rozhodování 👍

list
list 18.12.2024, 08:22:17 xxx.xxx.170.199
»
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 17.12.2024, 18:16:36

Taky jsem nad nimi uvažoval, ale nejsou to plašani? 🤔 O australkách uvažuju hlavně kvůli povaze 😉

JardaPecival
JardaPecival 18.12.2024, 14:45:08 xxx.xxx.37.169

Plašani to určitě nejsou.. Sou to klidný slepičky,  ale co je jejich velká nevýhoda je to kvokání, sou kousky, co i třikrát za rok odkvokávám a to je pak u více kusovýho hejna fakt opruz.. A teď u kolumbijskýho rázu velkej nedostatek chovnýho materiálu, sháním kohouta a velký špatný.. Bydžov i Lysá těžký zklamání, inzeráty 0 a když, tak hrůza.. Oceňovanej chovatel z Chomutova je přestal chovat, tak vůbec nevim, jestli budu mít přístí rok kuřata.. Po Lysý sem zvažoval, že přejdu na oranžovou vlnitou. Zatím se ale nevzdávám..

ančovička (neregistrovaný) 18.12.2024, 15:54:00 xxx.xxx.2.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 15.12.2024, 19:40:10

..jj 😂😂betonové kotníky mám  každý večer,po tom celodenním maratónu 😀…to už opravdu sotva chodím a večer jsem ráda,když si dám nohy na židli 😂.(chtěla jsem napsat “nahoru”,ale to by asi nebylo správně pochopeno😂😂)

list
list 19.12.2024, 06:57:21 xxx.xxx.170.199
»
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 18.12.2024, 14:45:08

Jo kvokání je taková dvousečná zbraň. Je úžasné sledovat kvočnu s kuřaty, ale když nejsou kuřata potřeba, tak odkvokávání je děs. Nicméně si je zařadím na seznam zvažovaných plemen a budu dumat. Mám na to tak ty dva měsíce, nejpozději koncem února bych chtěl založit líheň, spárovat holuby a začít, doufám, úspěšnou sezónu, potože letošní stála za prd😟 Od šesti párů holubů osm holoubat za rok, by mě šlak trefil. Ale přesto jedna holubička za 96 bodů a čestná cena 🥳

ančovička (neregistrovaný) 20.12.2024, 10:01:58 xxx.xxx.2.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele list z 19.12.2024, 06:57:21

S kvokajícimi slepicemi to je dost otrava a práce navíc, nehledě k tomu,že nejmíň na měsíc je snáška nula..proto chovám na vejce vlašky koroptví, maransky a nově už dva roky hybridy..vlásky nekvokají vůbec, z 15ti  maransek ,jedna, dvě, což se mi i hodí,kvůli kuřatům.. rousné,milflérky kvokají neustále🤦😀😀,ale  ty odkvokávám s menšími úspěchy😀..mám je spíš pro radost,než na vejce😀,jako i Brahmanky a dvě vorwerky mi nekvokaly nikdy….kdysi kvokala jedna Brahmánka,ale šlapala ve vejcích,jako slon v porcelánu, takže nežádoucí..líheň..😀👍

ančovička (neregistrovaný) 20.12.2024, 10:10:57 xxx.xxx.2.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele list z 19.12.2024, 06:57:21

..a gratuluji k  luxusní mladé holubičce👍🥳…snad se příští rok zadaří !!..držím palce ✊✊😀…jednou jsem také chovala holuby, ty milovala moje mamka…jenže tady,u nás,mi je pochytali asi jestřábi..nejen mě,stěžovali si i ostatní chovatelé..od té  doby už je radši nemám 😥..

list
list 20.12.2024, 13:48:43 xxx.xxx.170.199
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 20.12.2024, 10:10:57

Jj, kvokání je kvokání, bohužel u zdrobnělek a zakrslic, bývá častější. Proto jsem chtěl klidné, větší slepice (lehká plemena jsou plašani), ale to už jsou opravdu obřice a pokud bych chtěl něco vystavit, tak nevím, kam bych je dal 😲 

Tak budu muset do těch zdrobnělek, teď vymyslet nějaký klidný a méně kvokavý 🤔 

Moc děkuji za gratulace 😊 holubička udělala radost, byla to moje první výstava, kam jsem dovezl dva holuby a vybral jsem správně, holoubek 93 b. a holubička jak jsem psal 96 a čestná cena 🥳 Já je mám ve voliéře, ale zavírám je jen na noc, aby mi na ně nevlítla kuna, pernatí tady u nás naštěstí nestraší😊 A holubi jsou ostražití a dávají si pozor i na luňáky, ti tu občas krouží. 

Varaxi
Varaxi 20.12.2024, 14:25:01 xxx.xxx.137.233

Nevím, co máte za plemeno, ale jako klidné slepice jsme měli hempšírky. Až tak velké nebyly a byly to opravdu knedle. A daly se snadno sehnat. 

list
list 20.12.2024, 14:46:08 xxx.xxx.170.199
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.12.2024, 14:25:01

o zdrobnělých hepšírkách uvažuju. Letos jsem nalíhl na zkoušku australky a ty jsou do mých podmínek moc veliký, tak příští rok to snad vymyslím už konečně. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.