Nejvhodnější jsou bidla typu a rozměrů střešní latě se zaoblenými hranami,aby se slepici ostré hrany nezarývaly do prstů …slepice sedí na širší straně..
Jaké jsou vhodnější hřady pro slepice -hranaté nebo kulaté nebo rovné prkno?
Jaké jsou vhodnější hřady pro slepice -hranaté nebo kulaté nebo rovné prkno?
Nejvhodnější jsou bidla typu a rozměrů střešní latě se zaoblenými hranami,aby se slepici ostré hrany nezarývaly do prstů …slepice sedí na širší straně..
Přesně tak jak píše anonym.. Jen přidám, že já sem zastáncem spíš těch širších latí, tj. 60x40 klidně i víc, aby si v mrazech přisedly prsty peřím a zbytečně jim nemrzly..
Ony ty střešní latě takové jsou..když jsme sundávali starý krov,tak ty latě byly pěkné široké..nebo minule latě ze staré lavičky..všechno se dá použít, lepší jsou ,jak píšete,latě širší, hlavně pro větší slepice…já má od rousných zakrslých přes vlašky , hybridy,maransky i dvě Brahmanky😀..každému plemeni vyhovuje jiná velikost😀..Brahmanky už mají prkna,aby z latí, když usnou, nespadly😂😱😀
Nové střešní latě se prodávají ve velikostech 30x50 mm a 40x60 mm. Latě 40x60 jsou vhodnější. Mám stejný názor jako JardaPecival. Vážně vám padají Brahmanky z bidla nebo jde jen o nadsázku?🤔
ančovička:Ony ty střešní latě takové jsou..když jsme sundávali starý krov,tak ty latě byly pěkné široké..nebo minule latě ze staré lavičky..všechno se dá použít, lepší jsou ,jak píšete,latě širší, hlavně pro větší slepice…já má od rousných zakrslých přes vlašky , hybridy,maransky i dvě Brahmanky😀..každému plemeni vyhovuje jiná velikost😀..Brahmanky už mají prkna,aby z latí, když usnou, nespadly😂😱😀
Dávejte jim pít jenom desítku, dvanáctka už je na ně evidentně silná 🙃
😂ne, nepadají 😀…mám latě přiměřeně široké, také dvě užší prkna,tak si můžou vybrat, co jim právě vyhovuje….takhle mám dva zděné kotníky ve stodole..a foto letošních kohoutků marans x vlaška koroptví..na polívku 😕
🤦🤦kurniky!! ..kotníky ještě ne 😂
😂😂😂..tak příště jen tu desítku 👍😂…