co je příčinou hniloby kopyt u několikaměsíčního hříběte a jak to léčit. je ve stáji jedno takové hříbě. když jsem tam já tak to má vybrané ale když tam nejsem nemají na to ostatní čas.
co je příčinou hniloby kopyt u několikaměsíčního hříběte a jak to léčit. je ve stáji jedno takové hříbě. když jsem tam já tak to má vybrané ale když tam nejsem nemají na to ostatní čas.
zoohigiena ve stáji-kydání/ stlaní, špatná úprava kopyt, málo pohybu-postávání na pokálených místech u balíku…podpořit růst vhodnou minerálkou.
kupte 10 % kysličník (drogerie teta) vyberte kopyta, dočištěte rejžákem(nejlépe by bylo po korekturách až se ořeže napadená rohovina) a na místa kde je hniloba- většinou střelová rýha a rozpěrková rýha, bílá čára nalejte kysličník - ničí bakterie , cca 3x v týdnu ..nebo kupte dehet , SOS frog, a jiné.
Díky za radu. právě mi nepřijde zoohygiena nějak zanedbaná, napadla mě i možnost genetiky od rodičů? o dehtu jsem slyšela, je vhodný pro hříbě? včera mi bylo slíbeno, že se mu bude podkovář věnovat. v týdnu dorazí. SOS frog by asi měl mít u sebe.