Zdravím, tak tahle směs má být dietní a je určena pro Amazoňany a Amazonky. Vše by bylo v pořádku - voní, je bezprašná. Ale co nechápu je - proč je v ní tolik buráků, suš.šípky tvrdé jako kámen a na rozmáčknutí je potřeba kleští, suš.banány neberou, suš.mrkev neberou, nějaké granule neberou, ječmen a pšenice neberou, tolik prosa je hrůza neberou. Takže jen aby se naplnila váha! No a tímto experimentem končím a budu si míchat sám jako před tím. Tak to je moje zkušenost a zajímalo by mě jestli máte podobnou nebo ne. S pozdravem Zappe
Pro amazoňany rozhodně nevhodné. Proso, pšenice ok, to mi berou dobře, šipky, banány by také ještě nevadili. Mrkve a granule také ok. Ale buráky a slunečnice absolutně nevhodné. To bych u značky Dělí Nature teda nečekal. Zkuste ještě nějakou light směs, třeba Avicentra light. Uvidíte že budete spokojen.
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 13.12.2024, 16:41:46
Máme obdobný zkušenosti. Zkoušíme pořád další značky a koukáme na složení a pořád to samý. Nebere taky klidně 50% z těchto směsí. Aspoň u nás teď poslední měsíc začalo brát hodně zeleniny. Spíše se přidá jen na “ozdobu” aby neměl zase jen zeleninu a naštěstí, že mám myšky. Ty u nás fungují pomalu jak odpadkový koš a zbytky z těchto směsí se vždycky využije jinak u jiných zvířat, že se to nemusí zbytečně vyhazovat. Osobně bych to úplně nezatracoval, ale krmit jenom těmito směsi se fakt nedá. Neberou z toho tolik aby dostali všechno co potřebují a ještě z toho co se eventuálně vyhodí jsou vlastně i vyhozené peníze.
Jojo je tam bílá i žíhaná. A netvrdím, že ty složky co jsem popsal jsou nějak škodlivé, to jistě né, ale že to vůbec neberou, takže se to vyhazuje a nebo já to dávám do pytlíku a plním venkovní krmítka a když jsme měli slepice a holuby, tak to šlo k nim. Takže to mě vůbec nemrzelo, ale teď by to šlo do koše…ještě, že jsou ty naši zpěváčkové👍 Koukal jsem na tu Avicentru light - je to ono? A ten ječmen jsem už viděl vícekrát. S pozdravem Zappe
Zdravím, svým amazoňanům žlutolícím krmím také Avicentra light. Přesné složení zde. Je pravda, že je držím zkrátka, krmím 2x denně v dost malých dávkách. Výsledkem je vždy vymetená miska vyloupaná do posledního zrnka. Berou všechny (cca 20) komponenty, které ve směsi jsou.
Krmím takto už několik let, takže si už nevzpomínám jak dlouho trval přechod, než se naučili vše žrát. Light střídám s nakličovací směsí i teď přes zimu.
V druhé misce mají krmení víc. Ovoce, zelenina a granule s tropickým ovocem NutriBird P19 tropical. Granule jsem začal krmit nedávno ale zvykli si na ně za pár dní.
Přikládám foto z dnešního ranního krmení, odpoledne schválně znovu vyfotím a vložím jak budou vypadat misky.
Aktuální foto obou misek. Moc nevyloupaného nezbylo. Granule, jablko a šípky jsou pryč, mrkev jim moc nešmakovala, ale většinou berou i ji. Třetí miska je od aratingů, ta je vyluxovaná ještě líp.