Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 07.01.2025, 11:31:27
Tak jak jsem slíbil tak jsem udělal. Po cestě z práce jsem si musel koupit šnůry na osvětlení a ještě jsem musel doject pro hadičky (byly u přítelkyně a čerpadlo u mě).
Aby to bylo transparentní měření tak jsem udělal pár testů. Nastřihnul jsem 3,3m dlouhou hadici a zkusil jsem to vytáhnout přes okno v koupelně a voda i tak vytekla přes hadici. Ještě přes okno nebyla hadička svisle a byla zroveň trošku stočená takže mohlo dojít ke zkreslení. Pak jsem si uvědomil, že mám v koupelně i vysoký stropy (2,9m) tak jsem to udělal ještě jedno měření a to od země ke stropu. S jistotou můžu říct, že to v koupelně dalo 2,7m kde jsem odečetl 20cm jako odchylku - čerpadlo nebylo úplně na zemi a mezera od stropu. Ještě se svislou hadicí a to považuji za věrohodný výsledek. I na samotným čerpadlo je napsáno 300cm takže +- by to mohlo sedět.
Na závěr jsem si ještě našel v emailu fakturu a objednával to 4/2023. Takže se jedná skoro 2 roky starý a používaný čerpadlo kterým už nějaký ten kamínek proletěl až to zaskřípalo. 😃 Použitá hadička byla samozřejmě 8mm dle nátrubku čerpadla.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 07.01.2025, 19:06:25
Jestli myslíte vlákno Stella tak to není dohadování nýbrž konstatování.
J5 spíše myslel vlákno včera založené na uvb měření kde jsme začali dohadovat o věrohodnosti údajů od výrobců osvětlení a ještě jsem si dovolil do J5 rýpnout s UVC. Určitě bylo myšleno toto. J5 připravuje něco čím mě “sejme” způsobem, že nebudu mít jinout možnost než kapitulovat a vše odsouhlasit, že má pravdu. 🤭
Sardullah, trojAAAcko, kometa: Vezmu to s dovolením popořádku a hezky najednou, jinak bych se musel opakovat. Ano, máte pravdu, je to celé k smíchu, dětinské, nepříjemné, nedůstojné a bohužel na tom nesu nezanedbatelnou část viny. Omlouvám se, hrdý na to nejsem. Více celý problém nemohu rozebírat protože by to logicky byl rozbor příliš jednostranný a hrozilo by zatažení celé patálie na jiná vlákna a o to opravdu nestojím. Z téhož důvodu však budu v reakcích na předmětném vlákně pokračovat až do té doby dokud to celé konečně nevyšumí. Jinou možnost nevidím, nabízel jsem již tři možnosti včetně přiznání pravdy protistraně a efekt se nedostavil. Možná by bylo nejvhodnější požádat admina o smazání celého toho přiblblého vlákna aby nejitřilo vášně, stejně je úplně k ničemu ale úplně jistý si také nejsem. Prostě nevím co s tím.
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 07.01.2025, 20:39:55
Já jen takovou poznámku nebo spíš bych chtěla uvést na pravou míru… vůbec jsem se nesmála nějakému dohadování v nějakém vlákně, ale jen mě velmi pobavila vaše formulace zde…předmět “ hádání” nechávám stranou.
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 07.01.2025, 19:48:00
Že bych to zase někde podělal? Vždyť já si dělám tajné plány že co se týká pidielektřiny (LEDky a zapojení) požádám o konzultaci právě vás. Jdu to zkontrolovat. Hlavně bych však chtěl poděkovat za perfektně provedený testík čerpadla. Už je objednané. Jsem zvědav co má v sobě za střívka(to čerpadlo). Jestli to bude klasická vrtulka nebo jiná vymyšlenost. Až přijde tak hned zažije vivisekci. Díky moc za pomoc.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.01.2025, 20:45:37
Tak tím líp.😀Když to vyjde přidám ještě překvápko v podobě dost legračních Limnopilos naiyanetri to ale vyjít nemusí páč jsou děsně stydliví a jen tak se okukovat nenechají.
Když se řeší chlorovaná voda tak bych rád připomněl že trihalogenmethany jsou, zdá se, ještě větší problém, sice také časem vyprchají ale rozhodně to není v řádech hodin. Zajímá to někoho? Má cenu se tím zaobírat?
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 07.01.2025, 21:07:16
Že bych to zase někde podělal?
To byla jen nadsázka. Nebylo myšleno vážně. 🤭
Hlavně bych však chtěl poděkovat za perfektně provedený testík čerpadla. Už je objednané. Jsem zvědav co má v sobě za střívka(to čerpadlo).
Vůbec se nic neděje. Co jsem tak koukal, tak to drží jen na čtyřech šroubech pro křížový šroubovák takže to půjde rozebrat asi snadno. Ještě mě nenapadlo to rozebrat a podívat se dovnitř přitom to je moje oblíbená činnost. 😀 Ještě jsem koukkal na Hadex a tam je to popsaný jako akvarijní čerpadlo což jsem nevěděl.
Vždyť já si dělám tajné plány že co se týká pidielektřiny (LEDky a zapojení) požádám o konzultaci právě vás.
To radši ne. Když vidím co občas dělám za zapojení například 12V LEDky na 24V zdroj a tak dále tak se bojím co provedu příště. 😀
Z téhož důvodu však budu v reakcích na předmětném vlákně pokračovat až do té doby dokud to celé konečně nevyšumí.
Naprosto chápu, já jsem to chtěl taky nějak ukončit to téma, ale když jsem viděl jak se to točí pořád v kruhu tak jsem usoudil, že radši budu dělat něco užitečnějšího (byla neděle). Když jsem pak viděl, že jsem nedostal ani odpověď na obyčejnou otázku tak jsem raději vzal auto a na čerstvě zasněžené silnici jsem se jel vyblbnout. Když pominu hodiny a zadek auta půl metru od Břízy tak byla i sranda. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 07.01.2025, 22:06:14
To radši ne. Když vidím co občas dělám za zapojení například 12V LEDky na 24V zdroj a tak dále tak se bojím co provedu příště. 😀 Pche, to je z mého odborného pohledu zcela zanedbatelná drobnost, hlavně že to má šťávu.🤣 No a já už jsem odvolán takže nestačím probrat ostatní body, dobrou.
Když se řeší chlorovaná voda tak bych rád připomněl že trihalogenmethany jsou, zdá se, ještě větší problém, sice také časem vyprchají ale rozhodně to není v řádech hodin. Zajímá to někoho? Má cenu se tím zaobírat?
Tak mě to zajímá… já jsem sice dlouholetý akvarista, ale takový amatér. Jako mám zkušenosti, ale nenáročný ryby, nenáročný rostlinstvo….. mám i dost načteni, ale jak se to zvrtne v “ malého chemika” tak to jde mimo mě, to už je pro mě vyšší dívčí, ale pořád mám pivědomí, že něco existuje a že vyšší koncentrace může být problém.
Tak ano. Předesílám že na opravdovou chemii je můj mozek příliš malý a nevinný, jak je jistě patrné z toho, že se jen tak z hlavy nezdařilo správně napsat ani název těch zákeřníků. Budu tedy raději používat ofi. zkratku THM. Pro začátek dám odkaz, jeden z mnoha možných, kde se lze o THM něco dozvědět. https://voda.tzb-info.cz/vlastnosti-a-zdroje-vody/8568-mozna-rizika-plynouci-z-dezinfekce-pitne-vody K tomu co mne kdysi přimělo se v celé problematice šťourat a snažit se o pochopení byly, jak jinak, právě krevetky, zejména počáteční neúspěchy v chovu. Protože nedisponuji jinou laborkou než je běžná kuchyňská linka, byl jsem nucen celý problém osekat na nejzákladnější možné řešení které by ještě prokazatelně fungovalo a to formou pokus omyl. O tom však až ve druhém díle protože teď není čas😕. Také bych se chtěl optat zakladatelky vlákna zda ten mírný odklon nepovažuje za újmu. Já mám dojem že by nemuselo protože vodu bude měnit také.
Je to k věci, takže to určitě nevadí. Do teď jsem ani netušila, že nějaké trihalogenmethany existují.
Ale zeptám se, děláte nějaké pravidelné testy vody v akváriu? Já koukala jen na rozbor kohoutkové od vodárny a vzhledem k tomu, že akvárko vypadá ok, šneci vypadají ok (okružák už nakladl i vajíčka), kytky taky, tak jsem nic netestovala. Navíc ty testy taky nejsou prý moc přesné.
Jo a na kytkách jsem si tentokrát dotáhla malé hlístice a levatky 😀…
Omlouvám se za odmlku. Nebyl prostě čas. Teď se zrovna chystám na slíbené fotky a k nim nabalím i něco málo o TBM.
Koukám Tenurri že vítězí sakury😀. Takovou variantu už nemám. Také jsem si všiml že jste rozšířila portfolio šnečků😉Je to Clithon sowerbianum nebo blbě vidím?