Aktuálně: 3 543 inzerátů216 748 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Začátečník - bude světlo v setu dostatečné pro rostliny?

Tenurri
Tenurri 19.12.2024, 13:32:43 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 19.12.2024, 12:55:10

Snad si na to vzpomenu 🙂 

Sardullah
Sardullah 19.12.2024, 21:22:49 xxx.xxx.221.216

Hele …přihoďte tam ještě nějaký třeba plovoucí plevel…např. růžkatec. Je to pěkně osázený, ale než se to rozroste, tak si myslím, že na ten záběh je tam toho zelenýho málo…zatím to je takovej holobyt, mám obavy, aby se nerozjely řasy. Klidně ho nesázet,nenechat plavat,  ale jen ukotvit ke dnu nějakým kamínkem, aby zase  plovoucí nestínil tomu koberečku. A pokud jste si s rostlinami nedotáhla nějaký šnečky, tak bych zkusila od nějakýho akvaristy vysomrovat nějaký levatky nebo okružáky…pomůžou se záběhem a je to armáda pomocníčků a pohnojí rostlinky…když se nepřekrmuje, tak se nepřemnožej. 

Já teda nejsem žádnej expert, ale do čerstvě založených akvárek nacpu rostlin, co se tam vejde. Zredukovat rostlinstvo se dá vždycky.

Jinak to vypadá moc hezky, ten kořen je super…👍

Tenurri
Tenurri 19.12.2024, 23:32:00 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.12.2024, 21:22:49

Ono se to nezdá, ale už se tam prakticky nic moc nevejde. Měla jsem problém tam zasadit i ten větší echinodorus. Na hladině plave salvinia natans.

K filtru jsem pak nacpala ještě rychle rostoucí stonkovku. Nevim už co, kupovala jsem to narychlo v akvaristice, asi nějaká hydrophila. Ono tam je kytek dost, jen je většina malinká (některé přišly v in vitro kelímkách). Ty šneky tam chci dát po Vánocích.

Sardullah
Sardullah 20.12.2024, 07:56:57 xxx.xxx.221.216

Jo osázený je to hezky… při pohledu zezhora je to vidět a opravdu chválím. Já ten růžkatec radila spíš do začátku….právě než ty kytky povyrostou… ale uvidíte, jak to půjde.

Budu se taky těšit na časosběrné fotečky… jestli všechno poroste jak má, tak to bude hodně hezký… beťák se bude mít luxusně.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.