..no právě..a veterina zřejmě nic konkrétního nezjistila…
Dobrý den,
v roce 2017 jsme si pořídili kocoura evropské krátkosrsté kočky. Do dvou let jeho života bylo vše bez problémů, ale poté se objevily zdravotní komplikace. Kocour měl nafouklé břicho, přestal přijímat potravu a nadměrně slinil. Na veterinární klinice zjistili, že má problém s trávením, kdy docházelo k prosakování tekutiny do břišní dutiny. Tekutinu mu tehdy odsáli a sdělili mi, že jde o stav, který u koček nelze úspěšně řešit, a prognóza byla maximálně týden života. Byla mi nabídnuta možnost kocoura rovnou uspat, což jsem po poradě s rodinou odmítl. Místo toho jsem mu začal podávat rostlinné tonikum, které užívám já. Stav se rychle zlepšil a během čtyř měsíců byl zcela v pořádku. Na jaře letošního roku byl kocour očkován, po čemž nastalo výrazné zhoršení jeho stavu. Výrazně zhubl, začal silně zapáchat, přestal se venčit do svého záchodu a většinu času tráví schoulený v jedné poloze venku na pergole. Opět intenzivně sliní. Na veterině mi nyní nabídli léčbu a další vyšetření s náklady kolem 40 000 Kč, ale s nejistým výsledkem. S ohledem na všechny okolnosti jsem zvažoval, zda opravdu nebude pro kocoura i nás lepší, pokud bychom ho nechali uspat a pořídit nové kotě. Tento návrh však doma narazil na nesouhlas ze strany manželky a dcery, které jsou proti takovému řešení. Máte prosím zkušenosti s podobným případem? Co byste mi doporučili z hlediska nejlepších možností? Velmi si vážím vašeho času a odborného názoru. Děkuji.