Aktuálně: 3 425 inzerátů217 639 diskuzních příspěvků18 335 uživatelů

Pes pojídá výkaly

megmegi (neregistrovaný) 11.12.2024, 21:02:36 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 10.12.2024, 16:07:55

ochutnali všichni psi

Granule nejsou příkrm. Granule jsou kompletní strava, kompletní krmivo, komplet. Ať o nich říká kdo chce co chce. Takže přidávat je jako chleba ke guláši nebo k nim libové masíčko - rozhodně ne. 

Exk. různých zvířat jsou samozřejmě zdrojem psům přátelských bakterií, 
možná proto jsou psy tolik vyhledávanou pochoutkou, třeba nějaký šestý smysl.
A někteří po tom jdou, protože páníček tak pěkně vříská, je to docela zábavné, vříská dlouho, dlouho, furt, až se z toho stane zlozvyk…

Zadavateli bych poradila, aby to psa nenechal dělat vůbec, protože tetanus. 
Určitě máte vodítko, doporučuji, super věc. 

Naučte psa zvířecí odpad vyměnit za něco podobně hnusného. Neprané dršťky, smrad jako krmné kvasnice atp. 
No dobře nažraný pes toho moc v poli nesežere. 

Megi, když něco takového objeví, zastaví se, otáčí se na mě a škodolibě se směje - hele, naval něco dobrýho, nebo sežeru tohle. 
Já s sebou pamlsky nenosím, takže řeknu - nemám, ale pocem, pochovám tě. 
- Dobrá, ale až k támhle tomu stromu mě budeš chovat!
- Tak se nemel, nebo spadneš. 
- Ty spadneš. Jsem vymyslela. A já se v klidu vrátim pro sváču. 

(Takhle se to nedělá.)

megi (neregistrovaný) 11.12.2024, 21:03:38 xxx.xxx.124.128

tetanus koně nebo co je to za zvířátka

Stelle
Stelle 11.12.2024, 21:12:34 xxx:xxx.5431:d235

Co se to napsala😬. Mělo to znít takto: pes potřebuje maso. Pak granule, možná příkrm, ale hlavně maso.

A to je pravda. Maso potřebuje, třeba jako příkrm.

Doron
Doron 11.12.2024, 21:23:05 xxx.xxx.166.89

Psy mám na tetanus očkovaný, je to tady potřeba.

Moji psi se často pasou,všichni najednou, fakt jak ovce 🙂, všude jsem četla: když pes žere trávu, pozor pozor, má zažívají potíže, upravte stavu, je to špatný znamení.

Ale oni nežerou obyčejnou trávu, vybírají si výhradně pýr, který je vlastně úplně zázračná rostlina, jak jsem teprve nedávno dozvěděla. Oni fakt  asi vědí, co potřebujou.

Anonymní (neregistrovaný) 12.12.2024, 08:39:41 xxx.xxx.255.27

tak to se musím ohradit. Určitě krmím svého psa správně. Nechci dělat reklamu ale zase nedělejte z Hills odpadní šmejd. Co pročítám starší diskusi tak kdo napsal jakoukoliv značku tak byla reakce stejná jako na mě. Ještě nikdo nenapsal kvalitní značku 😀 vtipné 😀

megi (neregistrovaný) 12.12.2024, 09:07:45 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.12.2024, 08:39:41

No to neděláme. Hill"s Pet Nutrition (Colgate-Palmolive) dala světu mnoho a mnoho studií; vědomostí o výživě domácích mazlíčků. Mají své výzkumné centrum, trápí tam asi tak tisícovku zvířat, ale bez těchto stovek miliard amerických dolarů bychom o krmení pejsků a kočiček prostě nevěděli skoro nic; trvalo by to hrozně dlouho. 
Takže. Oni ví, jak psa nakrmit, aby přežil, ví, čím ho nakrmit, aby se zmírnily třeba kožní trable. Vyvědčili to. Zjistili, kolik bílkovin pes potřebuje. Aby nezahynul.
Ale nikde raději neříkají, že tyto zdroje bílkovin jsou plné sra.ek. 
Najděte si, co je živočišná moučka; lososová moučka, co živočišný tuk. 
Web dogfoodanalysis.com kdysi dávno (a pak to od něj spolu s rozbory krmiv kradly tuny lidí) napsal něco v tomto smyslu - smíchejte motorový olej, dřevěné piliny a rozemleté kožené boty a máte krmivo vyhovující tabulkám. 

Sušené brambory (19 %), sušený hrách, lososová moučka (12 %), živočišný tuk, tuňáková moučka (6 %), proteinový hydrolyzát - a jen cca 20 % bílkovin a podobně tuku, takže pytel brambor, to jsou ty Vaše granulky. 
Nebýt tam ty hnusné produkty mletí celých přejetých zvířátek, koupím to slépkám.

Prozradím nějaké lepší, není problém. Ale řekněte, kdo na to má?

megi (neregistrovaný) 12.12.2024, 09:08:55 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.12.2024, 08:43:02

To je tak. Když máte nekvalitní odznáček, tak ten z košile prostě padá. 

Sarah01
Sarah01 12.12.2024, 09:16:44 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 12.12.2024, 09:07:45

No, to už fakt radši koupím klidně maso pro lidi, protože pro 3 psy na měsíc by mě to stálo půl výplaty.

kometa
kometa 12.12.2024, 09:20:19 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.12.2024, 08:39:41

Ještě nikdo nenapsal kvalitní značku

Možná proto, že jich moc není? A že většina tady nemá granule jako základ KD? Já barfuji i rybičky.

A vy taky jíte amarouny nebo si raději dáte poctivý steak?

LK (neregistrovaný) 12.12.2024, 10:40:52 xxx.xxx.137.69

Ak už granule, tak si aspoň prečítajte zloženie a na prvom mieste nech je uvedené mäso…megi Vám uviedla príklad “vymazlených” granuliek, ale v ČR máte predsa aj: https://www.bohemiapetfood.cz/ 

Alebo, kto hľadá ten nájde.

Arbora
Arbora 12.12.2024, 12:56:59 xxx.xxx.255.93
megi:

No to neděláme. Hill"s Pet Nutrition (Colgate-Palmolive) dala světu mnoho a mnoho studií; vědomostí o výživě domácích mazlíčků. Mají své výzkumné centrum, trápí tam asi tak tisícovku zvířat, ale bez těchto stovek miliard amerických dolarů bychom o krmení pejsků a kočiček prostě nevěděli skoro nic; trvalo by to hrozně dlouho. 
Takže. Oni ví, jak psa nakrmit, aby přežil, ví, čím ho nakrmit, aby se zmírnily třeba kožní trable. Vyvědčili to. Zjistili, kolik bílkovin pes potřebuje. Aby nezahynul.
Ale nikde raději neříkají, že tyto zdroje bílkovin jsou plné sra.ek. 
Najděte si, co je živočišná moučka; lososová moučka, co živočišný tuk. 
Web dogfoodanalysis.com kdysi dávno (a pak to od něj spolu s rozbory krmiv kradly tuny lidí) napsal něco v tomto smyslu - smíchejte motorový olej, dřevěné piliny a rozemleté kožené boty a máte krmivo vyhovující tabulkám. 

Sušené brambory (19 %), sušený hrách, lososová moučka (12 %), živočišný tuk, tuňáková moučka (6 %), proteinový hydrolyzát - a jen cca 20 % bílkovin a podobně tuku, takže pytel brambor, to jsou ty Vaše granulky. 
Nebýt tam ty hnusné produkty mletí celých přejetých zvířátek, koupím to slépkám.

Prozradím nějaké lepší, není problém. Ale řekněte, kdo na to má?

Boli časy, keď som si myslela, že aspoň tie vet diéty majú fajn, ale ja proste nemôžem kŕmiť psovi toto: 

Pivovarská rýže, živočišné tuky, kukuřice, sušené řepné řízky, sušená vejce, bílkovina z hrachu, bílkovinný hydrolyzát, minerální látky, sójový olej, moučka z hrachových otrub, rybí olej, celulóza, lněné semínko, L-karnitin, vitamíny, stopové prvky a betakaroten. Zdroje bílkovin: sušená vejce, bílkovina z hrachu.

Mäso gdě? 🤐

efe
efe 12.12.2024, 13:00:01 xxx.xxx.155.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 12.12.2024, 12:56:59

WTF co je to proboha “pivovarská rýže”? 😲

Arbora
Arbora 12.12.2024, 13:07:31 xxx.xxx.255.93

“Pivovarská rýže je vedlejší produkt, který vzniká při mletí rýže. Pivovarské rýži chybí mnoho živin, které obsahuje celá rýže a proto patří k vágním složkám krmiv pro psy.”

hmn
hmn 12.12.2024, 13:14:20 xxx.xxx.42.177
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.12.2024, 13:10:00

ne, je to pro psy se selháním ledvin
proto maso nigdě

megi-the-pes
megi-the-pes 12.12.2024, 14:27:20 xxx.xxx.124.128

https://en.wikipedia.org/wiki/Brewers_rice

Ty diety… dávají tam kraviny, aby to nerozhodilo alergika, nemocné ledviny, játra, trávení,… To oni mají otestované dobře, však proto si drží tu psí a kočičí stáj, přesně ví. 

Jenže se stává, že v krmivu pro alergiky na kuřecí se mezi jehněčím objeví kuřecí protein… Je lepší to sestavit doma z normálního jídla.
A spojení “předepsaná dieta” zakázat. V lidech to budí pocit “dostali jsme recept, je to lék”. 

Bohemiapetfood je super, není to ani předražené, dyť ty suroviny jsou drahé jak sviňa
a je to výhodné i tak - já si teda celého muflona fakt nekoupím, ani nemám kde uskladnit. 
I když… nový mamut (štěňák) by to dal za dva dny, sežere kuřecí křídlo,  granule, pamlsek pro dospělého psa, polívku, suchý chléb, šišku, klacík, trávu u potoka, kukuřici slepicím, slepičinec, zaječí bobky, vajíčko si sám z košíku vzal, granule kočkám, zkoušel i jednu tu kočku, naštěstí se mu celá do tlamy nevejde, ale dočkej času… 

Sarah01
Sarah01 12.12.2024, 15:24:42 xxx.xxx.162.253

My jsme kdysi pro fenku s nemocným srdcem měli Specific, vonělo to rybou. Mně teda spíš smrdělo. Když se podívám na dnešní složení, taky jsou tam na prvním místě obiloviny, ale nevidím tam hrách ani nic, co kolem něho prošlo. Nějaká hydrolyzovaná živočišná a bramborová bílkovina. Zpočátku jí to chutnalo, ale pak asi uznala, že takovej život je nanic a už nechtěla ani to.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.