Dostanou dobré konzervy a granule na celý rok a samozřejmě nějakou tu dobrůtku - všechno od značky Marp.
Jaké dáváte psům nebo kočkám dárky pod stromeček? 🎄
Když jsem měla prvního psa, tak mi to přišlo jako blbost, dávat mu dárky pod stromeček. Pak se rozbalovalo, on kolem nás chvíli poskakoval a během večera mu viditelně klesala nálada, až ležel a jen nás pozoroval…no přišlo nám, že je smutný. Tak jsem mu příští vánoce koupila dárek, jenže jak se chystal stromek a dárky, tak nám pes utekl a čekali jsme na něj do půldesáté večer, zkažený vánoce. Jak přišel, tak jsme ho bouřlivě přivítali a dostal dárek…no a príštích 11 vánoc to miloval. U stromku byl jako první, dárek si vždy našel neomylně a byl neskutenčně šťastný. Takže další a tento pes dárky dostávají, to první psí zklamání už nikdo zažít nechceme. Vždy dostanou nějakou pěknou hračku, pískací a něco dobrého na zub.
Julie:Dostanou dobré konzervy a granule na celý rok a samozřejmě nějakou tu dobrůtku - všechno od značky Marp.
Ale no tak. Zase Marp? Tyhle příspěvky fungují spíš jako antireklama.
Jo to je asi přesně ono… někdo si klepe na čelo jakože dárky psovi, ale jsou psi, kteří to opravdu zbožňujou… rozbalování dárků a z mého pohledu jednou je to člen rodiny.
Když jsem měla ovčandu a chrta, tak mě to taky nějak dxtra netankovalo, protože to netankovalo ty psy… tak to povětšinou byla symbolicky nějaká kostička nebo jiná mňamka. Ale když mám psa, který to miluje a vidí, jak se z toho raduje….to je potom radost i pro páníčka.
Je jasné jak hvězda nad Betlémem,
někdo si může myslet, že je to jen pes, který z toho nemá rozum.
Ale Ježíšek z toho má rozum, takže mu tam hned dotáhneme komplet výbavu do začátku i věno v podobě osmi tun drahého kamení.
Lidé mu dali tyto malé dárečky, což dnes napodobujeme, protože byli vděční, že už nejsou ztracení. Přišli mu projevit úctu. Poděkovat. Říct tak, že jsou rádi, že přišel.
Proto slavíme Vánoce, že se narodil.
Přišel jim ukázat cestu. Ale tak jako skromně, však byl nahatý, neměl nic,
možná úsměv, ale spíše tu noc dosti řval. A stejně dostal dárky.
Někteří už nevěřili, kdo by taky tisíce let vydržel neztrácet naději.
Ale přišel, a tak viděli, že mohou věřit. A taky tam pro ně vždy byl. A nic za to nechtěl.
Takovému stvoření dávám dárky. Ono mi dalo to nejcennější.
Kelisovi všechny dárky vydrží max půl hodiny, během kr0ere jsou odborně s radostí a chutí odpitvány…už nevím co mu dávat aby to vydrželo a že tipů už bylo neskutečně…..ale obávám se, že dát mu opravdu nerozbitnou hračku, bude ho bavit pár minut…u nás se kočky se psem nejvíc baví při zabalování dárků,jsem z toho trochu na nervy, ale když je to tak pěkně zabaví….hezká hra je, když já zabalím a oni rozbalí….a pak ještě motani se do lepenky, kdy je neodradí ani následné rozlepováni a depilace….
Já bych řekla, že kluky nejvíc baví, že si můžou ten dárek “rozbalit” - roztrhat ten papír na malinký kousíčky. Takže to dostanou normálně zabalený a aby si našli ty svoje, tak jim tam ještě přibalím kousek sušený plíce.
Já nemůžu psy nechat, aby rozbalovali dárky, zvlášt Framík by to pak dělal pořád ☹️, to by si v hlavičce neporovnal.
Já teda vlastně jeden dárek mám, ale nechtěla jsem to tady psát, protože je to nespravedlivý🙂. Mám pískací lasici pro Gučku a dám mu ji tajně dole v domě v pracovně, kam se mnou oddaně kazdý den chodí a bude ji tam mít schovanou. On je fakt dojemnej, dneska jsem si posteskla" ježišmarjá, to máme dneska práce" ( myslela jsem úklid🙂) a on se tam hned odebral 🙂))
Ostatní dostanou než ty játra, ničeho si nevážej a akorát by se poškorpili !🤣
To je milé, Gučka je zlatej a lasici si zaslouží 🌷jen s ní nesmí moc pískat, jinak se tam braši objeví vcuku letu 🤫
Letos to kočky budou mít chudý 😀 …mám pro ně jen matatabi hračky a nějaké osvědčené pamlsky. Oni si moc s ničím nehrají a nic nežerou..navíc dostali na jaře celou kočičí stěnu (a psa 😀)…Lyarra asi ještě dostane šáchor, veškerá kočičí tráva je doma už po smrti.
Pro Jacka mám přetahovací hračku s králičím ocáskem, různé kousací tyčinky a pamlsky, skočím mu asi ještě pro nějaké sušené dobroty…a musím koupit toho plyšáka. Jinak dostal nový obojek a vodítko (druhou sadu, když tu první potřebuju vyprat) a cestovní pelíšek Lebbedie, páč měli slevu. No a vlastně ještě plnící hračky a nové pullery…dostala jsem k narozkám poukaz do loype a moc jsem nevěděla co vybrat. Pullery měl do těď “štěňátkovské” a s těmi by na ofiko závody nemohl, tak jsme pořídili midi.
Chtěla jsem koupit i čuchací koberec, nebo čuchací balon, ale ty ceny…na to že si to zvládnu vyrobit i doma (jenom se mi nechce 😀)…
Co je bonharen?
Před pár lety, když začaly být koberečky in, jsem ho vyrobila. Stačí levná fleecová deka, nastříhaná na cca 2cm proužky a já k tomu pořídila plastovou mřížku na dno dřezu. Proužky jsem nastříhala na cca 10 cm kousky a přivazovala jsem je na tu mřížku. Výroba netrvala dlouho. Účel to splnilo a moc to nestálo. Pak jsem to bohužel půjčila kamarádce, která nechala štěně s koberečkem bez dozoru a štěně rozebralo kobereček na prvočinitele a mřížku rozžvýkalo. Vůbec netuším, jak dlouho s tím bylo štěně samo. No a tak jsme bez koberečku.
Kdyby se Vám chtělo vyrobit si kobereček sama, vyjde určitě levněji než z toho eshopu. Jen mřížka do dřezu by byla pro zlaťáka asi dost malá a nenapadá mne, čím ji nahradit.
Fiona.Praha:Co je bonharen?
kloubní výživa, injekčně do žíly, 6x cca 1x týdně. (mám balení po 6) zázraky nečekám, ale tak furt se snažím tu mojí invalídu něčím podpořit. Používá se hlavně u koní po závodní sezoně a před sezonou, 2x ročně po půl roce. …
https://www.contipro.cz/images/BONHAREN_letak.pdf
A pod stromečkem taky mít určitě svůj zabalený dárek mít bude, jen je jí asi jedno co. Neumí psát ani kreslit , takže je to na Ježíškovi, co dá. Jí stačí i zabalený brambor😂a je v sedmém nebi.
Fiona.Praha:Před pár lety, když začaly být koberečky in, jsem ho vyrobila. Stačí levná fleecová deka, nastříhaná na cca 2cm proužky a já k tomu pořídila plastovou mřížku na dno dřezu. Proužky jsem nastříhala na cca 10 cm kousky a přivazovala jsem je na tu mřížku. Výroba netrvala dlouho. Účel to splnilo a moc to nestálo. Pak jsem to bohužel půjčila kamarádce, která nechala štěně s koberečkem bez dozoru a štěně rozebralo kobereček na prvočinitele a mřížku rozžvýkalo. Vůbec netuším, jak dlouho s tím bylo štěně samo. No a tak jsme bez koberečku.
Kdyby se Vám chtělo vyrobit si kobereček sama, vyjde určitě levněji než z toho eshopu. Jen mřížka do dřezu by byla pro zlaťáka asi dost malá a nenapadá mne, čím ji nahradit.
Já jsem nad samovýrobou taky přemýšlela, ale nakonec jsem to vzdala. Než bych někde koupila deku a tu mřížku…už tři měsíce kupuju odvlhčovací pytlíky do suterénu. 😀 Objednala jsem čmuchací kobereček na Temu. Sice nepřijde do Vánoc, ale stál jen dvě stovky. Doufám, že nebude smrdět.
Sarah01:Já jsem nad samovýrobou taky přemýšlela, ale nakonec jsem to vzdala. Než bych někde koupila deku a tu mřížku…už tři měsíce kupuju odvlhčovací pytlíky do suterénu. 😀 Objednala jsem čmuchací kobereček na Temu. Sice nepřijde do Vánoc, ale stál jen dvě stovky. Doufám, že nebude smrdět.
přesně taky jsem si říkala, že si to udělám, ale vidím to tak v příštím životě… zkusím propátrat kik, pepko, maxík a takové tyto obchody všeho druhu…možná eshop lidlu a kaufu. a nebo koupím normální kobereček s vyšším “vlasem”- möbelix a spol, protože to není extra pro psa, nebudou za to chtít majlant a budou možná i větší. Někde něco mít musí…😎
Jo, to je lepší koupit rovnou hotovej než takovou paplačku😎. A ve výsledku to stojí stejně.
🙂, taky řešení. 200 je super cena a bez práce. Když jsem to vyráběla já, byla to novinka a ty, co to prodávaly, nevěděly, co by si za to řekly. Temu, shein a aliexpres nebyly. A protože už jsem starší ročník, který, když něco za mlada chtěl, musel si často vyrobit sám, vypáchala jsem i kobereček. Takové wau to u nás nebylo, takže je další nedělala.
Vyrobila jsem jiný hlavolam a ten měl úspěch. Kulatá krabice asi od perníčků nebo co to bylo, nastříhaný karton na kolečka přesně podle krabice a každým kolečkem uprostřed protažená šňůrka. Pointou je, že jsem do krabičky naskládala, mňamky, pokličku z kartonového kolečka šňůrkou nahoru, zase mňamky a zase pokličku a takhle pořád dokola, až byla krabice plná. No a pesa musela pochopit, že se k mňamkám dostane, když drapne šňůrku a pokličku vytáhne z krabice, objeví se mňamky, no a pod mňamkama byla zase poklička se šňůrkou a pod ní mňamky a takhle pořád dokola, až byla krabice prázdná. Vyrobeno v podstatě z odpadků, takže zadarmo.
Jo, ten hlavolam chci taky zkusit, krabic mám plno a už jsem někde na FB zahlídla i návod. 👍
Já mám jako čmuchací kobereček tohle. Balú to teda rozbalí jedním drcnutím čumáku a má to zhltnuté za chvilku, zato Tori ta si to vyloženě užívá, rozbaluje pomalu, každou granulku svědomitě pochroupe. Ale ona třeba i straně ráda jí z protihltací misky.
Chingis:Já mám jako čmuchací kobereček tohle. Balú to teda rozbalí jedním drcnutím čumáku a má to zhltnuté za chvilku, zato Tori ta si to vyloženě užívá, rozbaluje pomalu, každou granulku svědomitě pochroupe. Ale ona třeba i straně ráda jí z protihltací misky.
Ano, takové mají myslím v Ikei. 👍