Ovesné vločky, malé,např.na ovesnou kaši😀,přidávám občas i malým kuřatům..velice jim chutnají…větším kuřatům a slepicím,občas přidám vločky krmné…ale určitě bych nedávala celý oves,ani šrotovaný…
Je vhodný nahý oves pro slepice? Celý nebo šrot.
Je vhodný nahý oves pro slepice? Celý nebo šrot.
Já oves na slepicích zkoušela na základě tohoto článku:
https://www.ifauna.cz/clanky/8556-poklady-z-prirody-70-oves.html
Moje slepice ani já jsme nadšení z článku tolik nesdílely. 🙂 Určitě bych jim nedávala třetinu dávky oves. Ale do cca 15 procent je to ok a asi i přínosné. Pokud je přesvědčíte, aby to pozřely.
Dávala jsem oves suchý, namočený a naklíčený. Kašičky jsem jim teda nevařila. Já jsem hodně šibnutá, ale tak moc zas ne.
Moje slípky si rády zobnou ovsa, co koni od huby odpadne, a ještě raději rozhrabávají bobky a hledají oves tam. Ale to je oves pluchatý a nečekám od něj v tom poměru, který si nazobou, jakýkoli podíl na výživě 😀
Pokud bych někde přišla k nahému ovsu zadáčo a nechtěla ho dávat koňovi, tak bych ho slepicím klíčila a dávala k pšenici. Ale pšenice u mě není hlavní krmivo.
zaujímavé informácie, vďaka za ne
Trochu ovsených vločiek intuitívne prisypávam k naklíčenej pšenici, teším sa, že som sa dozvedela, že ich konzumácia prispieva k lepšiemu zaperovaniu a k pevnosti škrupín.
Ovesné vločky, malé,např.na ovesnou kaši😀,přidávám občas i malým kuřatům..velice jim chutnají…větším kuřatům a slepicím,občas přidám vločky krmné…ale určitě bych nedávala celý oves,ani šrotovaný…
Oves slepicím přímo nedáváme,ale to co se vytrousí při míchání směsi,případně krmení králíků ,slepice sezobou.Zrovna tak přehrabou a vyzobou oves,ječmen z hnoje od králíků,koz.
Nejlepší úklidová četa! 🙂
S ovsem opatrně - na krmení slepic není moc vhodný. Má vysoký obsah vlákniny. Vláknina totiž zhoršuje stravitelnost ostatních živin. Údajně zatučňuje jako velké množství kukuřičného šrotu. Dávám pouze pšenici, směs z kuchyně, trochu namočeného pečiva, skořápky a sušené nadrcene kopřivy. Holky snáší celý rok. Nakupovala jsem je postupně takže i když se preperuji, tak ne všechny najednou. .... Jen když jsou velké mrazy, přidávám trochu kukuřičného šrotu.
Myslím,že to všichni (nebo aspoň většina 😀) chovatelů ví, že je oves především pro koně..já krmím kuřata směsi Energys K1, občas trochu přidám jáhly..později občas přidám i ty maličké ovesné vločky…základ stále směs Energys..kuřata odchovávám spoustu let, líhnuta pod kvočnou i v líhni…daří se jim dobře,jsou zdravá a veselá 👍🐣🐥🐥🐥
jojo, kuřata jsou zdravá, vařená i pečená 😄 už se těšim na jaro, bude to tu cobydup 🐤
👍👍🤣🤣🤣..taky už se těším 😇🐣🐣🐣🐣🐥🐥🐥❤️
JardaPecival:jojo, kuřata jsou zdravá, vařená i pečená 😄 už se těšim na jaro, bude to tu cobydup 🐤
Taky se moc těším. Tyto dny jsou hrozné ale na nový rok o slepičí krok takže už brzy!!