Aktuálně: 3 725 inzerátů213 316 diskuzních příspěvků18 299 uživatelů

Jak porozumět vlastním kočkám??

Kamila (neregistrovaný) 04.12.2024, 22:32:44 xxx.xxx.155.90

Ahoj zdravím všechny,

máme dvě doufám, že spokojené 5 leté kočky. Samozřejmě obě znám  dobře a vím jaké jsou. Přesto stále úplně nerozumím jaký mají  mezi sebou vzájemný vztah. 

Jsou to sestry z jednoho vrhu a z 90% si myslím, že se mají vzájemně rády jak jen kočky mohou a že si uvědomují, že jsou si vzájemně nejbližší kočky.

Přes den jsou venkovní a na noc chodí spát domů ( v zimě rády a v létě méně rády). V zimě mohou pokud chtějí být klidně doma i přes den, je to spíše na nich. 

Obě mají svá jména, nicméně vzhledem k povaze jedné říkám ,,Princezna" a druhé ,, Popelka".

Když byly malá koťátka, Princezna byla odvážnější, stále něco zkoumala, někam lezla. Popelka byla bázlivější a za Princeznou jako ocásek a pokud ta jí utekla, tak bezradně mňoukala.

Dnes je Popelka normální odvážná kočka, pohodářka a trošku raubíř. Není jí cizí vyválet se v hlíně a chodit jako špindírka . Ráda se mazlí a pokud něco provede a zvýší se na ní hlas, nic si z toho nedělá. Skoro ničeho se nebojí, jen sekačky a trochu včel a vos, asi někdy dostala žihadlo.

Naproti tomu Princezna je pravá dáma, co se nikdy neumaže, vznešená a hrdá. Možná je trochu citlivka, na ni nelze zvýšit hlas, s tou se musí v rukavičkách. Ráda se mazlí, ale jen když sama chce. Bojí se bouřky a zábavní pyrotechniky. 

Myslela jsem si, že Popelka je dominantnější, protože občas na Princeznu venku skočí a chce se prát. Princezna někdy vypadá jako, že se jí bojí a jindy se jí postaví a trochu si nafackují a jdou od sebe. Dlouho jsem si myslela, že napadá jen Popelka Princeznu, ale pak jsem zjistila, že se tak děje i naopak. Nedávno Princezna na Popelu skočila a fackama ji zahnala do kouta až jsem je musela okřiknout. 

Ale ať si venku udělají cokoliv, tak doma se k sobě tulí a jedna nedá bez druhé ránu. Mají mnoho různých pelíšků, každá by mohla spát sama a přesto v 99% spí spolu přitulené. 

V pelíšku se vzájemně olizují, ˇčastěji ale Popelka olizuje Princeznu. A Popelka pustí Princeznu do své misky.  Tak, která z nich je vlastně ta dominantní?

Děkuji za radu.

Stelle
Stelle 04.12.2024, 22:40:26 xxx:xxx.25f7:40b2

Mě přijde, že není dominantní ani jedna. Zkuste pokus. Kupte jim nějakou obyčejnou hračku, a položte jí před kočky. Pokud si jedna s hračkou začne hrát a druhá stojí opodál a čeká, až si ta prvá přestane s hračkou hrát, je pravděpodobně nedominantní. 

Je ale možné, že prostě nejsou dominantní ani jedna.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.