Máte zřízeno zdravotní pojištění pro psy? Vyplatilo se? nejsou průtahy s proplácením nebo s ošetřením?
Jsem už téměř rozhodnuta zřídit, jen bych ráda přečetla pár “lidských” zkušeností.
Zaujala mě tam hlavně spoluúčast ( abych nakonec neplatila ještě víc než bez pojistky ?)
Ještě mě zaujalo, že se zřizuje online, vyplním dotazník o psu a je to - v případě nečistokrevného plemene si mám sama rozhodnout, jestli pes spadá do kategorie malý/střední/velký - což je docela subjektivní, ale odvíjí se od toho cena pojištění 🙂
Nepíšete, jakou zvažujete pojišťovnu, ony mají celkem rozdílné podmínky. Já jsem původně chtěla PetExpert, ale když jsem zjistila, že neproplácejí nic, co souvisí s reprodukcí, tak jsem nakonec uzavřela pojistky pro všechny u Generali. Spoluúčast mám 500.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.12.2024, 11:52:27
No původně mi všude vyskakovala ta Pet expert, ale nebráním se ničemu . Ohledně reprodukce - vím, že preventivní kastraci třeba neproplatí, ale když je indikována kvůli zánětu dělohy, tak už asi ano?
U Generali platíte měsíčně kolik? Mám fenu 36kg, 5 let.
No původně mi všude vyskakovala ta Pet expert, ale nebráním se ničemu . Ohledně reprodukce - vím, že preventivní kastraci třeba neproplatí, ale když je indikována kvůli zánětu dělohy, tak už asi ano?
U Generali Vám to online vypočítají jako nabídku. Cena se odvíjí od toho, jaký druh pojištění si vyberete - základ, standard, exkluzive a taky jestli už u nich něco pojištěného máte / třeba dům, domácnost), dají další slevu.
Já platím na jednoho psa cca 500, ale na konkrétní parametry se budu muset mrknout, to už si z hlavy nepamatuju. Myslím, že mám ten střed, standard. Moji jsou vsichni s PP, takže jak je to u nepapírového psa, netuším. Mně tuto pojistku doporučila kamarádka, protože můžete jít k jakémukoliv veterináři, pojišťovna jí vždy vše zpětné proplatila. Mně částečně uhradili i náklady s komplikovaným porodem. Nehradí ale pohotovost a to jsou občas docela vysoké částky.
Odpověď na příspěvek uživatele Nutrie z 03.12.2024, 11:59:23
Petexpert kastraci z duvodu akutniho zanetu proplati. Stejne tak proplatil mastektomii.
Naklady spojene s reprodukci proplaci u chovnych fen registrovanych v systemu Chovatel. U nepapirovych zvirat naklady spojene s reproduckci neproplaci a za me je to v poradku …
Petexpert kastraci z duvodu akutniho zanetu proplati. Stejne tak proplatil mastektomii.
Naklady spojene s reprodukci proplaci u chovnych fen registrovanych v systemu Chovatel. U nepapirovych zvirat naklady spojene s reproduckci neproplaci a za me je to v poradku …
Jani, chápu to dobře, že ten systém Chovatel znamená, že musí být u nich pojištěna nejmíň 3 štěňata z prvního vrhu a uplatnit se tedy může až ve vrhu následujícím? Aspoň tak mně to bylo vysvětleno. Ono teda kromě toho můj veterinář s nimi nemá smlouvu.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.12.2024, 13:14:50
Nee. Chovatel znamena ze tam zaregistrujes svoje chovne feny, dolozis ze mas registrovanou ch. stanici a pripadne zapises svoje vrhy, ktere maji (nebo meli, ted nevim jak je to v soucasnosti kdyz nechovam) prvni asi tri mesice zadara a pak muzou pokracovat. Me z druheho vrhu pokracuje jeden, z tretiho taky jeden a ze ctvrteho nikdo ;)
Nee. Chovatel znamena ze tam zaregistrujes svoje chovne feny, dolozis ze mas registrovanou ch. stanici a pripadne zapises svoje vrhy, ktere maji (nebo meli, ted nevim jak je to v soucasnosti kdyz nechovam) prvni asi tri mesice zadara a pak muzou pokracovat. Me z druheho vrhu pokracuje jeden, z tretiho taky jeden a ze ctvrteho nikdo ;)
No, on totiž pojistit psa si chce málokdo, bohužel. Většinou to lidi napadne, až je pejsek senior a začne mít zdravotní problémy. A to už je na pojištění pozdě.
Mám pojištěno u Generali, ročně platím 4500 kč. Fena N.O. 37 kg. Už jsem i využila, měla v létě problém s uchem. Léčba stála něco přes 3000, protože kromě kapek a výplachů, co jí dali, se musela nechat přispat, aby udělali stěr z ucha. Na veterině mi dali fakturu, tu jsem on line poslala pojišťovně a do tří dnů jsem měla peníze na účtě. Mám myslím do částky 75000 ročně.