Cyrdo, skutečně nejde o kachnu. Akutní laminitida je rychlá a může mít i fatální následky. Proto “dobrosrdečný krmič” = největší nepřítel majitele koní👎!
V létě jsme museli utratit jednu pony - bohužel výběh je blízko lidí a i když jsou všude mraky cedulek s vysvětlením proč nekrmit….dopoledne vše ok,večer jsme ji našli ležet,ve velikých bolestech. Po 3 hodinách boje o její život jsme to s veterinářkou ukončili. CO si na lidech vezmete ? Nic. Většina vám ještě hrdě do očí řekne,že to mysleli přece dobře,co se jako rozčiluju. Asi tak.
Jesie, tohle je fakt noční můra😢! Já mám celkem štěstí v tom, že náš výběh je až na konci obce, ve slepé ulici, tudíž tudy nelze “projíždět”, není kam. Všude kolem výběhu jsou pole a dost mizerně přístupný terén (křoví, vysoká tráva), tže vysečená a užívaná je jen ta čelní strana se vstupem do výběhu a sem jsme předsadili předohradu, asi 10m širokou. Lezou sem hlavně rodinky s fa*anama a ty maj asi dost mizernou kondici, tže to nepřehodí👍 a koníčky maximálně nalákají k té vnitřní ohradě, tže se můžou jenom koukat. Na to aby se prodírali křovím a kopřivama bývají příliš líní a svátečně oblečení. Ještě že tak🙏, protože přesně jak píšetete, co si na nich vezmete?
Já se upřímně divím, že se u těhle projektů nedělají alespoň ploty dvojitě. Stojí to mraky peněz (sama jsem u financování podobných projektů byla) a stejně je to zas všechno na půl.