Chovate nekdo mastomysi na krmeni?Ja si je nedavno poridila.Mely by mit tak 3 mesice,uz mi pripadaji velikosti jako dospele.Date mi nekdo prosim vedet,kdy budou schopne se mnozit a jestli je mohu nechat vsechny pohromade-mam 5 samic a 2 samce.dik za odpoved.
Mastomysi
Pohromadě ne. Samci se budou rvát.
Přesně jak píše kometa. Samci se budou rvát.
A doufám, že je nechcete chovat dohromady pořád. Když samec nakryje samice, budou asi 22 dní březí. Jakmile porodí, samec je bude chtít hned nakrýt.
Takže každého samce budete muset mít zvláš minimálně dokud samice neodkojí mladé. Každá samice bude moci mít do roka 7 vrhů, co chcete dělat s mláďaty?
Samci se nemusí nutně rvát, mám, měl jsem ve skupině dokonce tři plně dospělé kluky.
Mastomyši se chovají v podstatě jen jako zdroj krmení, do mazlíků mají dost daleko, jsou dost kousavé a pohyblivé.
Nástup do rozmnožování si určují samy, a nespěchají, dobře krmit a nechat to na nich 😉
Přesně. Mám podobnou zkušenost jako Skeeve. Za mě je nejlepší teda nemíchat již dospělé samce - tam je to 50 na 50. Buď budou v pohodě nebo do druhého dne bude jenom jeden samec. Třeba u laboratorních myšek jsem to měl obdobně. U nich jsem vypozoroval, že když samci spolu vyrůstají (a nemusí být příbuzný) tak s vysokou pravděpodobností budou v dospělosti v pohodě a nebudou se nijak šikanovat.
Ale pokud byli ti dva samci doteď odděleně, pravděpodobně se rvát budou.
A samice s potomky bych oddělila hned po prvních známkách březosti.