Pěkný večer všem 🙂…po cca dvouleté pauze jsem nerozhodná a bezradná, pořád váhám, kde kupovat maso 🤔
Před pauzou jsem brala převážně v DPM a doplňovala jsem to normálně lidským 😊…to lidský jsem samozřejmě kupovala doteď, páč jsem ho vařila.
A mohla bych v tom pokračovat, ale mám pocit, že bych si přecejenom zasloužila trochu ušetřit (opice, zakrejvající si oči, tu stále není). Pak mě taky láká ta větší pestrost barfshopů.
Zdá se mi, že vyrostly jako houby po dešti a moc se v nich neorientuju. Úplně upřímně, DPM už mi nepřijde jako extra kvalita. Beru teda zatím od nich drštky a nezavrhuju je, ale uvítala bych tipy na nějakej vymazlenej barfshop, kde je masíčko jako pro kojence 😂
Trávicích problémů už jsme si užily dost.
Ségra třeba bere od Krmimmasem, to mi přijde docela ok…uvítám další tipy 🙏
Jinak mi přijde neuvěřitelný, že nekonečná anabáze ošklivejch 💩 skončila na barfu jako mávnutím proutku.
Trochu se teď potýkáme s pálením žáhy - samozřejmě řeším, ladím, dávám dršťky, zelí, jogurt…vet navrhl Famosan, ale to bych musela opustit syrový a z toho mám čirou hrůzu 😄.
Zkuste najít nějaké šikovné online řeznictví. Mívají pestřejší nabídku levných vnitřností. Když objednáte sobě maso na řízky, můžete psíkům přihodit třeba ledvinky za 30 Kč. Pokud Vám jde o kvalitu, šla bych po produkci pro lidi.
Byla bývala fajn Hladová fena, ale ta už nefunguje několik let.
Já beru z DPM, nepřijde mi zas až tak špatné, nestalo se mi nikdy, že by smrdělo, no a některé maso kupuju u řezníka, např. kuřecí v Rabbitu atd. Taky bych zkusila i jiného dodavatele, ale nevím koho. DPM mi maso přiveze v mrazícím autě až domů, zrovna zítra mám závoz. Ty zelené držďky neberu vůbec, já ten smrad prostě nedávám. Asi 2x jsem vzala min. čubě a myslela jsem, že se zbliju, moc nechybělo, mám citlivý nos, špatně snáším pachy, hned se mi natahuje.
Já kupuju maso od masožravců. Dřív jsem ho objednávala napřímo, teď ho kupuju u nás v zooshopu… nemusím toho kupovat tolik najednou… plus doplňuju lidským v akci.
Možná někde mají levnější, sle tady jsem spokojená s kvalitou, tak nechci experimentovat.
Brala jsem několik let, cca 5, od Vetamixu, teď jsem skončila, servis perfektní, ale maso se mně prostě přestává líbit. Nevím no, psům to nevadí, ti by sežrali všechno….jakmile to rozmrazím, rozbalím a hned zkrmím, tak by to asi bylo v pohodě. Ale 2 kg masa v jednom balení prostě nezkrmím najednou a pokud to nechám v ledničce do rána, tak už to není ono. Maso je našedlé a nevoní zrovna vábně. Asi ta cena prostě hovoří za vše. Minulý měsíc jsem vzala na zkoušku od Pošváře, dodavatel tady kousek, a byla jsem teda překvapená, že i druhý den bylo maso voňavé a krásně růžové. Takže teď jsem se rozhodla , že s Vetamixem končím a poprvé jsem u objednala u Masokrmiva.cz z Opavy.
Já to chápu lidský maso, hned vím že to je maso pro lidskou spotřebu. Jednou jsem jedné známé vyprávěla, že máme psí mrazák. Ona se na mě podívá a povídá to v tom mrazáku máš jako psy…… Ne Ne, začačala jsem se smát, tam je maso pro psy. (to že je tam mražená celá divoká kachna, bažant a králík na výcvik, jsem radši pomlčela)
Jinak Terven - taky beru Sokol Falco, něco do DPM a něco od Žufrika. Ale tam od té doby, co to je v rukou nových majitelů, výrazně vyhodili ceny nahoru, tak se snažím pomoct si nákupem masa lidskýho 😀
Já to chápu lidský maso, hned vím že to je maso pro lidskou spotřebu. Jednou jsem jedné známé vyprávěla, že máme psí mrazák. Ona se na mě podívá a povídá to v tom mrazáku máš jako psy…… Ne Ne, začačala jsem se smát, tam je maso pro psy. (to že je tam mražená celá divoká kachna, bažant a králík na výcvik, jsem radši pomlčela)
Jo, to říkám taky, maso pro psy a mrtvoly na výcvik. 😂