Ne, bez tříštivého srotovniku to nejde. Vyplatí se do něj investovat. Kosti jsou u řezníků odpad zadara. Mimo vápník je to i vynikající zdroj bílkovin. Levným zdrojem je i krev, kdo má v okolí jatka…ovšem ne drůbeží, teda syrovou, včetně drůbežího masa.
Co je špatného na drůbeží krvi? S kostma to mám jako s masem, musela bych je někde skladovat, dávkovat, tahat ke koním přes zaměstnání… A ještě kvůli nim pořizovat šroťák. Tyhle kosti holt nějak zkusím umlátit, co už. Mám i dvoukilovou palici. Když kosti šoupnu do pytle a zmlátím, třeba z toho něco bude.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 28.11.2024, 12:09:25
No, google na mě vyplivnul jakési elektromašinky za 40 tisíc, to asi nebude ono. To bych těch slepic musela mít bambilion nebo je chovat bambilion let, aby se mi to vyplatilo.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 28.11.2024, 12:34:44
Špatnýho nic, pokud je tepelně upravená. Syrová, stejně jako drůbeží maso se může stát pro slepice takovou transfuzí nemocí…nic jinýho v tom není. Osobně dávám i sterilovany skořápky i když jsou od mych slepic
Syrová, stejně jako drůbeží maso se může stát pro slepice takovou transfuzí nemocí…nic jinýho v tom není.
Jo ták, tak to jo 🙂 Myslím, že by toho přes trávicí trakt prošlo nemnoho, ale syrovými slepicemi nekrmím, soudružky jsem vždycky prohnala přes hrnec nebo přes troubu, než jsem je vrátila do oběhu ;-)