Brambory, jako krmení pro slepice ,nejsou vhodné ani vařené,natož zmrzlé…po těch jim určitě dobře nebude...kupte jim granule pro nosnice a pšenici..
nemužou nějak uškodit slépkám brambory co během dne zmrznou když je nesežerou hned?
nemužou nějak uškodit slépkám brambory co během dne zmrznou když je nesežerou hned?
Brambory, jako krmení pro slepice ,nejsou vhodné ani vařené,natož zmrzlé…po těch jim určitě dobře nebude...kupte jim granule pro nosnice a pšenici..
Není to hlavní krmení jen doplněk abych se zbavil menších krmných brambor.
Brambory jsou pro prasata, ne pro slepice. Asi tak.
Tak je jezte, když máte strach o zdraví.
Anonymní:Není to hlavní krmení jen doplněk abych se zbavil menších krmných brambor.
Vůbec nedejte na chytroliny typu komet, které drůbež znaji ze své praxe pouze na talíři.
Brambory vždycky, tedy po objevení Ameriky, patřily mezi statková krmiva, běžně používaná ke krmení drůbeže. Samozřejmě jako doplněk k schutneni krmné dávky. Drůbež je ráda přijímá. Je nutné krmnou dávku vybalancovat zejména o bilkoviny.
Co se týká namrzlých , zdůrazňuji namrzlých brambor, ne zmrzlých a po rozmrznutí vodnatych, je možné krmit jako doplněk krmné dávky. Pokud jich máte drobet, nic se nestane. Pokud je jich hodně a hrozí jejich zkažení, je dobré je zesilazovat. Pak je jejich krmení bez rizika
Pokud dáte slepicím brambory, které rychle nesežerou, dáváte jich moc. Nevím, jestli mohou uvařené a až následně zmrzlé brambory vadit, spíš bych tipla, že ne. Ale - ochutnal(a) jste to někdy? To je hnus, co? Ony to prostě už žrát nebudou, leda by byly naprosto zoufalé.
Takže jim dávejte míchanice (bramborové i bez brambor) vždycky jen tolik, kolik sežerou do cca půl hodiny. Míchanice není trvanlivá, může se pak kazit, znehodnocuje se, krmíte ptáky a potkany, umožňujete přenos chorob a v neposlední řadě plýtváte.
Brambory ztučňují, snižují snášku. Pokud jsou ale pro drůbež na výkrm a nejedná se zrovna o brojlery, proč ne.
U nosnic to chce pak futrovat bílkovinami, aby se dosáhlo min 15 procent. Jinak nosnice dostane energii, ze které nemůže vyrobit vajíčko, a tak uloží do tuku. Takže tam opatrně a s rozmyslem, se znalostí. Velké množství brambor v dávce naředí bílkoviny natolik, že už to v podstatě dohnat nejde.
Jasně. Tvrdit ale že to nejde a jenom směs je zázrak je zcestné. To není rada, ale krátkozraká hloupost těch co neví nebo neumí
Pokud je jich hodně a hrozí jejich zkažení, je dobré je zesilazovat. Pak je jejich krmení bez rizika
A to mě zaujalo. Jak se silážují brambory? Našlapat do sudu a uzavřít?
Anonymní:Jasně. Tvrdit ale že to nejde a jenom směs je zázrak je zcestné. To není rada, ale krátkozraká hloupost těch co neví nebo neumí
Upřímně, pro mě je podstatnější příspěvek ančovičky než anonyma. Zadavatel nechť si vybere.
Upřímně, u šneků a kocourů nevyuzijete ani jednen příspěvek. Takže pro praktické využití je nepodstatné co je pro vás podstatné.
Něco pro samostudium
Mám ještě rybičky a koně.😉
Jinak gůglit umím taky. Ale pro mě jsou podstatnější příspěvky zkušených chovatelů.
A už končím. Slibuji, anonyme.
👍😀…tak já nevím..anonym se ptá, co se stane slepicím, když budou brambory,předpokládám,že vařené, namrzlé..to snad da selsky rozum, že jako krmivo jsou absolutně nevhodné..nejspíš průjem slepic..oponuje dobrým radám,že i dobré , vařené brambory,snižují snášku, protože,jak bylo výše psáno , slepice nesnáší ze škrobu a vody,ale z bílkovin…tak nevím, co se anonym chtěl dovědět,když všechno ví nejlíp sám..😄
I příspěvky zkušených anonymů? To přece nema žádnou hodnotu..
anonym se ptá,
No právě - to je pořád dokola. Jeden anonym se ptá, dva jiní přispívají. Teda soudě? (soudíc?) podle IP adres. Pak se v tom vyznejte.
Jenže anonymů může být tisíce. Když si někdo i neregistrovaný dá přezdívku třeba ančovička tak se i bez registrace pozná, že je to ančovička. U anonymů se pozná leda tak pohlaví podle toho jak o sobě píše.
Jak jde zjistit IP adresa?
Je za těmi křížky - xxx.xxx. Ty jsi zrovna psala z mobilu, není-liž pravda?
Není to teda úplně vypovídající - já mám třeba dvě - podle toho, jestli píšu z domova nebo ze školy. Ale občas se dá poznat prudič nebo “reklamátor”, který píše pod různými přezdívkami ze stejné IP adresy. Já už si pár anonymů i pamatuji - čísla se mi do hlavy vždycky ukládala dobře. I když s věkem je to samozřejmě horší.😉
To je pořád dokola. Neznáte čísla? Jako orientace dobrý. K rozlišení od jinýho anonyma, například stelle dostatečný. Vypovídací hodnota osoby stejná. Pokud vam to nestačí, oslovte administratora ať vám třeba barevně značí ip adresu u příspěvků