ahoj,jistě to všichni znáte,kdo chováte andulky.Plno malých peříček zachycených na pletivu.Zajímalo by mě jak řešíte odstraňování?jestli je nějaký jiný způsob než ručně nebo pomocí smetáčku?díky
Ptáci si zvyknou na všechny zvuky ve svém okolí, na štěkání psa, zachot sekačky,... to bysme je museli držet v nějaké izolaci a chodit okolo nich po špičkách
Já ty příčka příležitostně obírám (od4 andulek to není zas tak zlý) Jak se již píše v předchozím přízpěvku,ptáci si zvyknou na kdejaké zvuky. nedávno jsem kácel strom asi 5m od voliéry motorovou pilou a ptactvo si nerušeně baštilo a šplhalo. Horší bylo když jsem vlezl do voliéry v kšiltovce. To bylo pozdvižení.. Ps:protože mám vlasů už hodně málo,byl to pro ně šok:-)
Moji ptáci jsou zvyklý na hluk a je to velké plus, protože je hned tak něco večer nevyplaší. Můžu k nim chodit dokonce poklízet kvečeru kdy je už dost tma a sotva vidím na smeták. Pár metrů od voliér sme vybíjeli beton v rozmezí asi jednoho měsíce, často sekám trávu, naše kočky na ně čučí přes pletivo /dvojité, jinak bych je hnala/,... nic je nerozhází a sou v pohodě, je to výhoda