Na tom nehárání přeci není nic divného - poslední měla 10/23, další vycházely 8/24, ale ty se posunuly údajně o 3-6 měsíců. Dostala tuším suprelorin. Takže by měla začít hárat někdy během prosince až února.
Dostala to jednou, nemám v plánu to opakovat. Jen to prostě blbě vyšlo.
No prej tasemnice se někde u konce psa nějak zachytí a votravuje. Jen jeden zdroj, tak nevim.
Příbalák: “Aplikace u pohlavně dospělých fen k potlačení reprodukčních funkcí a říje se nedoporučuje vzhledem k riziku vyvolání říje, která může způsobit patologii dělohy a vaječníků (metropatie, cysty) a nechtěnou březost.
Pes (samec a samice): Ve studiích bezpečnosti/účinnosti byl v místě implantátu po dobu 14 dnů běžně pozorován mírný otok nebo tvorba stroupků. V terénní studii byla běžně hlášena lokální dermatitida trvající až 6 měsíců. V průběhu léčby byly vzácně pozorovány klinické účinky: Poruchy osrstění (jako ztráta srsti, alopecie, změna srsti)
Pokud jde o histologii, po současném subkutánním podání až 10násobné doporučené dávky byly 3 měsíce po aplikaci pozorovány mírné místní reakce s chronickým zánětem pojivových tkání, zapouzdření a ukládání kolagenu."
No tak jste úžasní všichni, co nejedete nikdy na dovolenou. Já tak obětavá nejsem a jednou za pár let místo objíždění chat se psem jedu s rodinou k moři, psa mám chlupatého, vedro nesnášejícího, v autě trpí po 15minutách, tak jsem ji já mrcha odložila na velkou zahradu k jinému psímu parťákovi a skvělým lidem, kteří se jí věnovali jako vlastnímu dítěti. Že jí zrovna do těch deseti dnů vleze hárání se ukázalo až měsíc předem, nepíchla jsem jí něco sama doma v garáži - řešila jsem to na veterině, kde mi vetka toto nabídla jako něco běžného a normálního, o žádných vedlejších účincích nebyla řeč.
A nepozastavili se nad tím ani na druhé veterinární klinice.
Že by mohla mít dermatitidu jako vedlejší účinek toho preparátu zkusím na kontrole nadhodit, ale zvláštní, že to nenapadlo ani jednu veterinářku u které jsme byli.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.11.2024, 08:56:22
Má interval 9-10 měsíců, čili to nikdy nedostane na den přesně, ani na týden přesně, ale prostě v rozmezí toho měsíce až dvou. Potom hárá obvykle 3-4 týdny (od prvního vylizování a opuchnutí do posledního vylíznutí a kapky). Plánovali jsme tak, aby měla odháráno a nevyšlo, dala si na čas. Stalo se. I ženy berou občas hormony na posunutí menzes.
A jak říkám, klobouk dolů těm, co odsunou přání dětí na druhou kolej pro blaho psa. Já jsem ta mrcha, co to neudělá a 1xza 2-3 roky je vezmu k moři bez psa.