Ahoj, chtěla jsem se trochu poradit - fena (5 let, xGR) se už pár měsíců drbe a vykusuje. Chvílemi dost intenzivně, někdy se i zastavuje na procházkách. Na parazity bych to moc neviděla ( od jara přes léto měla bravecto, nyní dostala před 14dny symparicu) , ani okem nevidím blechy nebo ten bleší bordýlek v srsti. Drbe se nejvíc na hlavě za ušima ( uši čisté) a vykusuje se na hřbetě a u kořene ocasu. Vetka nejdříve dávala injekce proti drbání ( asi kortikoidy, jen na ⅔ dny), pak zkoušela hormony na hypotyreózu ( bez odběrů, jen pokus, hlavně kvůli vypelichanemu ocasu), to brala asi dva měsíce bez efektu. Pak přišel na řadu apoqel - první dvě tablety se mi zdály fajn, ale pak už se drbala zase. Vybrala tři balení a drbe se a žere furt.
Změnila jsem veterinu a dostala opět injekci kortikoidů, antiparazitika a jako další řešení nabízí klinika pouze testy na alergie ( za asi 6tis) + cytopoint nebo pouze cytopoint. Prý to nemůže být nic jiného než alergie. A mi se to nezdá. Vím, že Google není vševědoucí, ale po přečtení desítek kazuistik mi její projevy vůbec nepřipadají jako alergie. Packy si nevylizuje, kolem tlamy nebo celkově na obličeji má pěknou srst, nedrbe se tam. Má hodně vypelichany ocas, zhrublou srst na hřbetě. Kůži má podrážděnou jen z toho drbání ( nemá žádnou vyrážku, lupy, ložiska…) . A ještě mi vrtá hlavou - kdyby to byla alergie, tak proč se drbala po tom apoqelu? Ten na alergie snad není?
Mám z té kliniky trochu pocit, že jsou mašina na prachy, ani komunikace lékařky nebyla příjemná, byla dost arogantní a vlastně mě postavila před hotovou věc.
Drbali se vám někdy psi takto podobně a rozlouskli jste příčinu?