Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 24.11.2024, 18:16:05
Desenského znám jen z médií a za dobu, co se objevil, se posunul “o kilometr” k lepšímu. I když s ním leckdy nesouhlasím a se psem bych k němu nešla - taky nikdy nebyl důvod. Za to V. D. jsem měla “čest” poznat osobně a i když už jsem ho hodně let neviděla, nevěřím, že se někam posunul. On byl tak samolibý, že nějakého posunu není schopen.
Jestli někdo snad nabyl dojmu, že se o V. D. vyjádřím negativně, kdykoliv se o něm někdo jen zmíní, je to dojem správný.
Neumím si představit, že bych hodinu a půl poslouchala ten jeho samolibej hlas. Fakt ne.
Ale přesunula jsem si to náhodou na tu část, kde pes dostal zrovna lepáka proutkem 😂 a s tím, co v tu chvíli říká, souhlasím naprosto.
Taky jsem na to vydržela koukat jen chvilku. Ani se mi nelíbil ten styl procházky. Psi šlapou jak stroje, on se jich drží a ještě u toho vykládá. Ale nutno ocenit, že se zamotalo jen párkrát a uměli se rozmotat. Dodám, aniž bych chtěla někoho naštvat, že se mi nelíbili ani ti psi. Vlastně to byli jediní psi, ze všech, které jsem tu v diskuzích viděla, kteří se mi nelíbili.
Desenského znám jen z médií a za dobu, co se objevil, se posunul “o kilometr” k lepšímu. I když s ním leckdy nesouhlasím a se psem bych k němu nešla - taky nikdy nebyl důvod. Za to V. D. jsem měla “čest” poznat osobně a i když už jsem ho hodně let neviděla, nevěřím, že se někam posunul. On byl tak samolibý, že nějakého posunu není schopen.
Jestli někdo snad nabyl dojmu, že se o V. D. vyjádřím negativně, kdykoliv se o něm někdo jen zmíní, je to dojem správný.
Jop, za tech (jezismarja to je hnusny cislo) mnoho let co Rudu znam se posunul. Za me do lepsiho co se tyce psu, ale do horsiho co se tyce lidi. Na druhou stranu, kdyz jednou za uherak prijedu na navstevu a vidim okoli, tak se vlastne nedivim …
VD je za me nekdo, komu by pes v nejlepsim pripade nemel vubec byti sveren. Idealne drzet ho od vseho ziveho co nejdal. Tez pro nej nemam moc vlidnych slov. Videla jsme paseku kterou dokazal napachat na zvireti a sebereflexe nula. Omluva nula. Jen tuna kecu.
My, s naší psí partou, jsme s V. D. sdíleli venčící prostor. Sice dost velký ale přece jsme se potkávali. Zabít by zasloužil už za Dina. GR. Asi víte. Původně to byl rodinný pes, pak to vzal V. D. do ruky. Tuším, že jeho první. Možná některé pikantnosti neznáte. Nakráčel s ním na cvičák a první oznámil, že ho bude vodit u pravé nohy, protože zbraň nikdy nosit nebude. Pohoda. Pak s ním nastoupil na kruhovku. “To je tak hloupý? Všichni psi vědí, co mají dělat, jen on stojí, vrtí ocasem a kouká ” Naštěstí se cvičákem brzy skončil ( nebo byl skončen ? ) To ještě s Dinem chodila někdy i paní s dětmi. Pokaždé měly “jiného" psa - živé, radostné zvíře s vesele nesenou oháňkou. Když pak pořídil lajku, Dina “dorazil”, odsunul na vedlejší kolej, Šedy něco provedl a slíznul to Dino. Šedy byl spratek rozmazlený, zásadně na volno, lítal prostorem, majitel v nedohlednu, často škodil. Jediné vysvětlení, je to lajka, je to příroda. Někdy v té době založil svoje “výcvikové středisko” na městském pozemku, v podstatě příměstském odpočinkovém prostoru. A dál škodil ! Když z jeho frekventantů vylítla dobrmanka a napadla, byla odeřvána : “Nechte ji, je to alfa fena, to je příroda. Ta vaše se musí podřídit.”
My, s naší psí partou, jsme s V. D. sdíleli venčící prostor. Sice dost velký ale přece jsme se potkávali. Zabít by zasloužil už za Dina. GR. Asi víte. Původně to byl rodinný pes, pak to vzal V. D. do ruky. Tuším, že jeho první. Možná některé pikantnosti neznáte. Nakráčel s ním na cvičák a první oznámil, že ho bude vodit u pravé nohy, protože zbraň nikdy nosit nebude. Pohoda. Pak s ním nastoupil na kruhovku. “To je tak hloupý? Všichni psi vědí, co mají dělat, jen on stojí, vrtí ocasem a kouká ” Naštěstí se cvičákem brzy skončil ( nebo byl skončen ? ) To ještě s Dinem chodila někdy i paní s dětmi. Pokaždé měly “jiného" psa - živé, radostné zvíře s vesele nesenou oháňkou. Když pak pořídil lajku, Dina “dorazil”, odsunul na vedlejší kolej, Šedy něco provedl a slíznul to Dino. Šedy byl spratek rozmazlený, zásadně na volno, lítal prostorem, majitel v nedohlednu, často škodil. Jediné vysvětlení, je to lajka, je to příroda. Někdy v té době založil svoje “výcvikové středisko” na městském pozemku, v podstatě příměstském odpočinkovém prostoru. A dál škodil ! Když z jeho frekventantů vylítla dobrmanka a napadla, byla odeřvána : “Nechte ji, je to alfa fena, to je příroda. Ta vaše se musí podřídit.”
Jednou mě V. D. zabije 🙂)
Dino byl úžasňák, s Xerínem se tolerovali. Šedyho milovala Betka - a on s ní rád kroužil lesoparkem. Pasteváci už navolno nechodí - ani ten původní, ani ten nový. Zdravíme se - pro neznalé, sdílíme stejný venčící prostor s V.D. jako kdysi Orionka. Nikdy jsem se do jeho výcviku nemotala - dokud mi na už pajdající skoro osmiletou Betku nevypustil dvojici ovčáků, aby trénoval odvolání (soukromé lekce)… Odvolání nevyšlo - vyšlo až to, že jsem oba psy (nejisté) uřvala a hnala je zpátky… To mě namíchlo hodně.
To je přesné. Šedy pronásledoval mou starou Korču, naskakoval na ni, koulel ji dolu ze stráně. Já řvala, kdyby nebyl tak mrštný, nakopala bych ho. Nakopala bych je oba. Nakonec on seřval mě - když se konečně doklátil, "je to mladý samec, je to příroda”.
Brrr…. končím, byla bych sprostá. Byl to snad jediný živel, který tam kazil pohodu.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 25.11.2024, 16:33:45
Já jeho psy nikdy naštěstí neviděla, ale stačily mi videa Šedyho, jak se pohyboval v tom jejich kempu mezi ostatními účastníky jeho výcvikových akcí. Přesně, jak píšete - odrzlej, nevychovanej spratek, kterej si dělal jen to, co sám uznal za vhodný.
Takovej pes by moh v tom kempu narazit na mě. By dost koukal. 🙃
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 25.11.2024, 16:52:38
Ja blahe pameti pamatuju stene NSDTR na jeho “vycvikovem pobytu”. Stene ve SVE chatce, na SVEM pelechu, kousalo SVOU kost. Sedy tam nalitnul pres pul tabora a stene nedopadlo dobre. Pry priroda. Pri alfa. Pry se melo podridit. Pry chyba panicky ze je utlocitna …
Jedinou chybu panicky vidim v tom, ze je nezabila na miste oba. Ja bych to udelala.
To je ten pán z LB, co vypadá jako furt opilý? Nebo to je jiný pán. Ale také postarší Čech. Video z kempu si pamatuji, to bych se smála, kdyby mi nebylo líto psů okolo.
Jsem teď chtěla říct, že teda co chceme, když je tolik takových odborníků, to Staspol nejsou, zdaleka, nejhorší… Ale on každý pes může cvičit doma v kuchyni. A pak se ovládá líp. Jenže necvičí. Sám neví jak a páníček nepomůže. Tak pak hledáme tyhlety lidi na převýchovu psa. Možná i trochu zbytečně. Nesnažíme se vůbec, najdeme prostě psychologa. A tak.
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 25.11.2024, 20:43:21
To mi připomíná mýho šiblýho Pruha. Jeho agrese vypadal jak přesvědčivej, agresivní, útok. Přitom je to už od pidištěněte strachovka, impulzivní reakce. Obrátit ho coby malýho na záda, jedem oba k doktorům. 5měsíční zlaťák jde takhle pokazit od lidí? Ech…
To mi připomíná mýho šiblýho Pruha. Jeho agrese vypadal jak přesvědčivej, agresivní, útok. Přitom je to už od pidištěněte strachovka, impulzivní reakce. Obrátit ho coby malýho na záda, jedem oba k doktorům. 5měsíční zlaťák jde takhle pokazit od lidí? Ech…
Pani poslala video. Normalni hra stenete. Nic vic, nic min.
Ona ma sedmiletou civavu a ocividne predpoklada, ze se GR bude chovat stejne, jako dospela civka. Nepotkali se …
Asi ji natocim Pohromaduru, aby vedela jak drsny nekdy ty hry muzou byt …
A ano - pokud bude pokracovat timhle stylem ve “vychove”, za pul roku bude mit slusne vybzikanyho psychopata, kterej ji pujde po ruce jen ji k nemu natahne ☹️