Všiml jsem si u své cca 3-leté andulky zvětšeného ozobí na jedné straně. Máte s tím prosím někdo zkušenost a víte o co by se mohlo jednat? Případně prosím o radu, jak řešit.
Andulku máme od mláděte a nepozoruji zatím žádné změny v chování.
Zdravím, tak to je zajímavé nebo taky bych se přikláněl k názoru, že je připravena na další snůšku. A roční období nehraje tady roli nebo je jistě chována doma. Osobně jsem se s vápenkou nikdy nesetkal a tak budu sledovat jak to dopadne. S pozdravem Zappe
Všiml jsem si u své cca 3-leté andulky zvětšeného ozobí na jedné straně. Máte s tím prosím někdo zkušenost a víte o co by se mohlo jednat? Případně prosím o radu, jak řešit.
Andulku máme od mláděte a nepozoruji zatím žádné změny v chování.
Moc děkuji
Žádná vápenka , odlupuje se jí stará hnědá pokožka na ozobí, kterou měla v období toku . Do měsíce bude mít ozobí bílou barvu.
ta boule na ozobí (2.fotka) není “připravenost k toku” , navíc je vidět i loupání kůže na nohách…jak na to, je dobře popsané v odkazu od Santi 👍
Pane Lupus, to si snad děláte srandu s tou diagnostikovanou vápenkou ?Dodnes jsem vás měl zato, že rozumíte exot. ptactvu, ale tohle jste dost přehnal. Dobré by bylo, kdyby sem vložil tazatel fotku té andulky , asi tak za měsíc. Potom bude vidět, že se o vápenku vůbec nejednalo.
Možná by bylo dobré přidat více fotek. Není to vyfocené z dobrého úhlu. Zkuste fotku z vrchu. U vápenky jsou viditelné bílé krusty a dírky v ozobí a kolem zobáku. Také je patrná změna kolem očí a kůže na nohách.
Tady je to vcelku dobře popsané vč. možné záměny s pohlavními hormony.
Pane Lupus, to si snad děláte srandu s tou diagnostikovanou vápenkou ?Dodnes jsem vás měl zato, že rozumíte exot. ptactvu, ale tohle jste dost přehnal. Dobré by bylo, kdyby sem vložil tazatel fotku té andulky , asi tak za měsíc. Potom bude vidět, že se o vápenku vůbec nejednalo.
Ještě , že Vás tu máme… jak říkal Švejk : ….mejlej se i ministři 😊
Ještě , že Vás tu máme… jak říkal Švejk : ….mejlej se i ministři 😊
no uvidíme - snad (já jí tu vápenku fakt nepřeju)
Nejde o to, že mě tu někdo má , nebo nemá. Když vím, tak poradím. Ale vy strašíte hned tázajícího, že jeho andulka má vápenku, když to není pravda a z fotky je to jasně vidět. Arogante.
Každý tam vidíme něco jiného. Všichni víme, že vyšetření z fotky je obtížné. Majitel dostal 2 rozdílné názory s kupou odkazů a pokud si není jistý, tak si musí hold zajít k veterináři.
Takže si myslím, že není na místě tu kohokoliv urážet. Já bych tu andulu preventivně přeléčil, ale je to každého věc.