Já jsem našemu současný půlce kocoura, když ještě nebyl půlka našeho kocoura 😀 , nechávala přes týden něco takhle:
https://dedra.blob.core.windows.net/cms/ContentItems/25210_krmelec-automaticky-davkovac-na-granule/images/ShgQVe/da21391-01.JPG
Manžel děla na vsi, dneska uklízel cestu kus za vesnicí, v zalesněném kopci, kde je příjezd k několika chatám. Chaty nejsou oplocený, tak dojel až k nim. U jedné si všiml kotěte, tak vylezl, aby se podíval blíž. Bylo tam černé kotě, tak půl roku maximálně. Pod schody mělo jakousi chatrnou boudičku, před ní dvě misky. Prázdné. Kotě nic nevážilo, chtěli mermomocí s manželem, ale to nešlo. Manžel mu tam nechal jogurt, co měl sebou, ale je milovník koček a je z toho nešťastny. Já taky, ale k nám to nejde. Máme 4 nalezence, nejstarší, čtyřletý kocour tři z loňska nepřijal a ač máme barák, je to boj kam koho stoupnout, aby byl klid. V útulku ho nechtěli a nikdo ze vsi taky ne. Tak opravdu nevím, co teď . A hlavně, hrozně mě to štve. Ta lidská lhostejnost a naprostý cynismus k potřebám na nich idkazaného tvora.
Jano, ale ono to může být stejné, jako u vás. Možná chataři kotě našli. Domů si ho vzít z jakéhokoliv důvodu nemůžou, tak mu alespoň udělali u chaty provizorní přístřešek a o víkendu mu dávají jídlo. Možná ho krmí i z ostatních chat. Jen tam třeba dneska nikdo nebyl. To je jen taková úvaha. Pokud chcete kotěti pomoct, tak buď mu tam denně vozit jídlo, nebo se třeba zajet podívat o víkendu, jestli jsou domácí doma a promluvit si o tom, jak to je. Případně mu najít novou rodinu.
👍👍
jinak nalezené zvíře se hlásí na příslušném obecním úřadu, který je povinen se o takové zvíře postarat.
v podstatě souhlas s lesníž.
jestli do toho nechcete tahat úřad a chcete kotěti pomoci, a domů to nejde (já měla roky takových nalezenců 9), tak mu pod ty schody udělejte polystyrénový bejvák s předsíňkou, jednu velkou misku s granulemi + krmit mokrým
Já jsem našemu současný půlce kocoura, když ještě nebyl půlka našeho kocoura 😀 , nechávala přes týden něco takhle:
https://dedra.blob.core.windows.net/cms/ContentItems/25210_krmelec-automaticky-davkovac-na-granule/images/ShgQVe/da21391-01.JPG
Tak jsme odvezli kotěti granule a konzervu. Hned jak jsme zaparkovala a popisku kousek k chatě, ozvali se mňoukání a kotě nám šťastně běželo naproti. Je krásné, černé s šedomodrýma očima. Dali jsme mu žrádlo, ale spíš ho zajímalo, jestli mu neutečeme. Boudičku má docela pěknou, vzala jsem rychle velký kus hadru a přistlala mu. Mě hlavně zarazilo, že ač je pondělí, mělo misky prázdné.
Nám nejde o to, že bychom měli moc koček, ani že je automaticky ke kočce bonus 2000 za kastraci nebo tak. Ani sousedi nevadí, jsme poslední ve vsi a trochu bokem a vedle nikdo nebydlí, ale máme zvířata domácí venkovní a díky kocourovi musím hlídat kde kdo je, aby nedošlo ke kolizi a představa, že by kočky tuhle nepřijaly žádná a já celý den hlídala kde kdo je, to by mě asi trefilo.
Heleďte, jestli je kotě hezké, tak by si je třeba někdo rád vzal. Akorát byste měli zjistit, jestli někoho není.
A jinak je od Vás hezké a super, že se o prcka tak staráte!👍👏
Tohle znám, když si kočky nesednou. Ujali jsme se před třemi lety moc hezkýho kocourka. Jakmile se zabydlel, začal dělat naší kočičce peklo.Bylo to šílený, jak je prostřídat doma/venku, a hlídat, aby se do ní nepustil, když byli oba doma. Obvolal jsem tolik známých, s kterými jsem roky nemluvil.. Nakonec si ho vzal jeden příbuzný a je z něj šťastnej (zrovna o víkendu posílal fotky). A naše kočicka dodnes zdrhá, když sotva zahlédne bílou kočku s černými flíčky.
Tak asi jediné východisko jak bylo napsáno. Chodit v pravidelnou hodinu krmit a o víkendu navštívit chataře.
ó, a jak já to znám 😎
ono se toho ale dá dost ošéfovat…..
Kočečí přimeří znám. Tohle nešlo, šel po ní jak ohař po zajícovi. Třikrát oběhli dvůr, proskočili prolízkou na spodní dvůr, stodolou zpět, a tak do kola.. Utekla na strom, šel za ní až na nejtenčí větvičky, takže z koruny skočila dolů. Pouštěli jsme ji ven, stál přede dveřmi, takže nešla, otevřelo se jí teda okno, on běžel pod okno. Naučila se chodit oknem do návsi, do týdne na ní číhal na sloupku u vrat. Byl o třetinu větši, jednou se mu dostala do drápů, byl by ji snad zabil. Přitom k lidem jak pejsek. V novém domově je už druhým rokem a s cizíma kočkama u nich na zahradě je v pohodě.
Tohle je ten syčák.
A tohle naše holčička.
Všiměte si toho ocasu. Kdyby se u Benátek vyskytovaly divoké kočky, tak bych řekl, že je mixnutá. Její až urputný lovecký pud a akrobatické kousky, které zde občas zmiňuji by to potvrzovaly.
Krásná číča 😀.. opravdu,jako mixnutá divokou kočkou 😀..
Chodí mi na zahradu cizí kocour. Údajně je jedněch sousedů. Je věčně hladový. Teď v zimě jsem to 2x nevydržela a venku - dál od domu ho nakrmila. A on se teď snaží vyhnat mého kocoura a zaujmout jeho místo. Tak zas budu muset být ta zlá a dělat na cizáka bubáka. Můj kocour se bojí vystrčit nos z domu. Ti sousedi“mají” ještě jednu kočičku. Ta bydlí u jiných sousedů pod kůlnou. 2x už tam měla koťata, asi je dál nekastrovaná. Někteří lidé by měli dostávat pravidelně holí. Žádní vesničtí “burani". Čerstvá náplava. Střední věk. Paní je lékařka.
Tak majitel chaty je znám, ale kontakt na úřadu nemají. Tady jeden ze vsi ho taky zná, telefon nemá,ale tvrdí, že se objeví na chatě až na jaře. Takže nezbývá nic jiného, než holt kotě zítra dovézt a inzerovat. Snad ho přijmou ty tři, je jim rok, tak snad to půjde.
Co se týče našeho bijce, tak když byl mladý, měli jsme dva další kocoury,kastrovaného a nekastrovaného. A bylo všechno v pohodě. Předtím jsme měli i pět kocourů naráz, i nekastrovanní tam byli, neznačkovali doma a nebili se . Ale je fakt, že nejstarší netrpěl rozmíšky a měl respekt. Ale odešel na ledviny a druhý hned po něm vběhl pod auto. Tenhle byl rok sám a pak už nové členy nepřijal.
Na fotce bijec Boban, nevypadá na to, že je takový darebák. Přesně jak psáno výše. Číhá okolo baráku, hlavně teda na druhého ročního kocoura. Kočky už vyloženě nepronásleduje, ale když se mu naskytne možnost je zpohlavkovat, pak neváhá.
Máme to podobně. Tulák Macek, kterého ano krmím(ale nehladím, i když je mi to líto, ale aby si nezvykal) se také kolem baráku rozcapuje. Problém byl, když byl Viktík nemocný. Teď už je z něj zase velký kocour, tak Macka občas žene. Ale má zákaz vyhánět ho od misky, kam mu dám jídlo. Když jsem kolem, tak to respectuje. Co se děje, když nejsme doma, to nevím. I když je mi to občas líto, ke svým kočkám bych další nevzala. I když by se mohlo stát, že by to třeba bylo i lepší, nebudu nikdy riskovat, že horší. I tak je to občas všelijaké. Jak se Viktín uzdravil, občas se semelou. Na druhou stranu, spolu v pohodě spávají v noci v pracovně, nebo vyráží do tmy ven. Nejčastěj k večeru, když nedávám pozor, označkuje Gučina něco v pracovně. Ano, někdy cizí věc, co tam být nemá a najednou je. Naposled včera muži kalhoty na ven, protože mu visely na spodním věšáku až k zemi. Vedle visely moje, ale ty nic. Nic jí nedělá. Tom je kliďas, mluví s nima vlídně, dělá jim, častěji právě Gucci dveřníka. Co tím chce baba říct nevím. Sice jsem umyla pochcanou zem a obložení, co postříkala, ale stejně to tam pořád cítím, musím hodit přeprat ty gatě🙄 Schválně jsem je večer nedávala, říkám jí: teď si tady ty kozo blbá v tom smradu spi👎 Ale chudák Viktín musel taky🙄😏
Taky jsem už o další kočku nestála. V zimě se na zahradě dvakrát objevila malá cizí kočka, pak přisla až k baráku, ale kocour se psem jí vyhnali. Bylo mi jí líto, ale co se dalo dělat. Jenže tohle kotě samo nemá šanci přežít.Asi kdyby to bylo někde ve vsi, nechala bych to. Jenže do vsi je daleko a když už se člověk začal jednou angažovat,tak nechat ho tam umrznout nejde.
u koťat se oči přebarvují kolem 6.-7. týdne
takže jestli je má šedomodré, tak je to úplný prcek (pokud tedy nemá skutečně modré oči, to ale ty naše “obyč” nemívají) a přežití venku bude s velkým otazníkem. Ono, i když by to kotě člověk venku krmil, tak je velká pravděpodobnost, že to tam vyčenichá nějaký dospělý kocour/kočka a prcka vyženou.
Bude starší než malé kotě. Ty oči mi tak připadaly, ale mohl to být odlesk. Už jsem psala výše, majitel je znám, ale údajně chatu zazimovat a dojede až na jaře ( bydlí dál ve městě). Takže to asi bude tak, že zítra pro kotě dojedeme, snad tam ještě bude, ale dneska to nejde.