Manžel děla na vsi, dneska uklízel cestu kus za vesnicí, v zalesněném kopci, kde je příjezd k několika chatám. Chaty nejsou oplocený, tak dojel až k nim. U jedné si všiml kotěte, tak vylezl, aby se podíval blíž. Bylo tam černé kotě, tak půl roku maximálně. Pod schody mělo jakousi chatrnou boudičku, před ní dvě misky. Prázdné. Kotě nic nevážilo, chtěli mermomocí s manželem, ale to nešlo. Manžel mu tam nechal jogurt, co měl sebou, ale je milovník koček a je z toho nešťastny. Já taky, ale k nám to nejde. Máme 4 nalezence, nejstarší, čtyřletý kocour tři z loňska nepřijal a ač máme barák, je to boj kam koho stoupnout, aby byl klid. V útulku ho nechtěli a nikdo ze vsi taky ne. Tak opravdu nevím, co teď . A hlavně, hrozně mě to štve. Ta lidská lhostejnost a naprostý cynismus k potřebám na nich idkazaného tvora.
Blbá situace, co dělat?
Jano, ale ono to může být stejné, jako u vás. Možná chataři kotě našli. Domů si ho vzít z jakéhokoliv důvodu nemůžou, tak mu alespoň udělali u chaty provizorní přístřešek a o víkendu mu dávají jídlo. Možná ho krmí i z ostatních chat. Jen tam třeba dneska nikdo nebyl. To je jen taková úvaha. Pokud chcete kotěti pomoct, tak buď mu tam denně vozit jídlo, nebo se třeba zajet podívat o víkendu, jestli jsou domácí doma a promluvit si o tom, jak to je. Případně mu najít novou rodinu.
👍👍
jinak nalezené zvíře se hlásí na příslušném obecním úřadu, který je povinen se o takové zvíře postarat.
v podstatě souhlas s lesníž.
jestli do toho nechcete tahat úřad a chcete kotěti pomoci, a domů to nejde (já měla roky takových nalezenců 9), tak mu pod ty schody udělejte polystyrénový bejvák s předsíňkou, jednu velkou misku s granulemi + krmit mokrým