Aktuálně: 3 523 inzerátů216 840 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Morčecí dobrůtky

Stelle
Stelle 17.11.2024, 21:04:08 xxx:xxx.4b00:e5a5

Ahoj, mám dotaz na všechny chovatele morčátek, a protože nevím, kam jinam to napsat, zakládám novou diskuzi. Blíží se čas Vánoc, období pečení, a tak mě napadlo upéct i morčátkům cukroví. 

Takže otázka zní: Pečete morčátkům domácí sušenky a jedí je? Díky za odpovědi předem.

• Pečete morčátkům sušenky?
  • Ano, mají úspěch 2 hlasy
    100 %
  • Ne, nejedí to 0 hlasů
    0 %
  • Celkem 2 hlasy
Hlasovat mohou pouze přihlášení uživatelé
Radarka (neregistrovaný) 19.11.2024, 13:36:10 xxx.xxx.56.154

Mám recept  pro mého králíčka, ale určitě by se dalo uplatnit o pro morčátko:

Tyto dobrůtky jsou podle mého receptu, a navíc s přidáním lněného semínka. Podpoří krásný a zdravý růst srsti a imunitu. 

Suroviny (dle požadovaného množství sušenek): 

jablka 

ovesné vločky 

lněné semínko 

echinacea 

Postup: Prvně si oloupeme a vykrájíme jablka. Všechna nastrouháme, ale jen část z nich dáme vařit. Vařená jablka rozmixujeme. Tím získáme hlavní hmotu na tvoření sušenek. Do mixéru nasypeme ovesné vločky. Jejich množství se odvíjí od množství jablek. Ovesné vločky rozmixujeme a získáme svou vlastní „mouku“.

Do připravené mísy dáme rozmixovaná i strouhaná nevařená jablka a ovesnou mouku. Vše smícháme. Pokud se nám zdá směs příliš vlhká, tak můžeme přidělat ovesnou mouku anebo rovnou přidat celé ovesné vločky. Pokud je konzistence vhodná k plnění do formiček, tak přidáme lněné semínko a sušenou echinaceu. Vše znovu smícháme. 

Směs plníme do silikonových formiček. Troubu se spodním i horním ohřevem vyhřejeme na 170 °C. Až je trouba předehřátá, tak formičky umístíme na plech a vložíme do trouby. Pečení se odvíjí od velikosti zvolených formiček, ale většinou cca 5-10 minut na 170 °C. Poté teplotu snížíme na 120 °C a čekáme, dokud není těsto pevné a neprojde nám přes něj prst. 

Po vyndání z trouby necháme vychladnout a pak opatrně vyndáváme z formiček. Hotové sušenky rozmístíme na síto a necháme ztvrdnout. Já nechávám tvrdnout klidně dva dny. Po ztvrdnutí můžeme sušenky nabídnout králíkovi. Pokud chcete sušenky déle uchovat, pečte menší množství a nechte hotové sušenky v suchu dál tvrdnout. 

Myslete na to, že sušenky jsou jen občasný pamlsek a králíčka jimi nepřekrmujte.

Stelle
Stelle 19.11.2024, 13:47:21 xxx:xxx.58ac:13ee
»
Odpověď na příspěvek uživatele Radarka z 19.11.2024, 13:36:10

Děkuju za recept. Samozdřemě nebudu morčátka překrmovat, chtěla jsem to jenom na zpeřstření jídelníčku. I když myslím, že růst srsti mých morčat už nepodpoří nic😄.

Nešla by přidat i mrkev?

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 19.11.2024, 15:18:08 xxx.xxx.153.182

Určitě šla, pečeme sobě  jablečno-mrkvové sušenky  s ovesnýma vločkama a mají je rádi i konící,  hafíci a tak

Stelle
Stelle 19.11.2024, 16:53:46 xxx:xxx.58ac:13ee
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 19.11.2024, 15:18:08

Tak asi udělám mrkvový nebo mrkvovo jablečný, morčičky milujou mrkve.

A ještě nevíte někdo jak odstranit hlas v anketě? Omylem jsem si tam dala hlas a vypadá to blbě.

Stelle
Stelle 19.11.2024, 19:29:32 xxx:xxx.58ac:13ee
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 19.11.2024, 17:13:38

Já vím, ale přece jenom jsem chtěla nějakou dobrůtku,nejsou tlustá, spíš naopak.

Stelle
Stelle 19.11.2024, 19:33:28 xxx:xxx.58ac:13ee

Ještě dotaz na Radarku nebo na všechny kdo tenhle recept pekli- to lněné semínko rozmixovat, nakrájet atd…? Jedna z fufinek špatně kouše semínka, nejednou se nimi málem zadávila.

Radarka (neregistrovaný) 20.11.2024, 09:02:49 xxx.xxx.56.154
Stelle:

Ještě dotaz na Radarku nebo na všechny kdo tenhle recept pekli- to lněné semínko rozmixovat, nakrájet atd…? Jedna z fufinek špatně kouše semínka, nejednou se nimi málem zadávila.

Já je nechávám celá ale pokud vám je morče nebaští, tak zkuste rozmixovat.

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 09:04:35 xxx.xxx.198.226

Nepeču pro zvířata, ale len určitě můžete klidně rozmixovat (umlít v mlýnku na kafe, rozsekat v smoothie makeru…), pokud budete chtít. Krájet vám nepůjde 😀 

Nemá fufinka problémy se zuby?

Pohlídejte si při pečení tvrdost sušenek… lněný sliz to umí slušně zabetonovat.

Stelle
Stelle 20.11.2024, 11:53:09 xxx:xxx.1c65:c404
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.11.2024, 09:04:35

Tak je asi rozmixuju, pro jistotu.

A fufinka nemá problém se zuby, má jen uzkou a malou tlamičku.

Edit-Buggyro, teď jsem jí zkontrolovala zoubky a jsou úplně v pořádku.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.