Aktuálně: 3 557 inzerátů216 181 diskuzních příspěvků18 328 uživatelů

Kakariky na mazlíka

Lenka (neregistrovaný) 17.11.2024, 13:34:20 xxx.xxx.121.116

Dobrý den,

nakolik lze ochočit papouška kakarikyho na domácího mazlíka? Je to vůbec reálné aby chodil na ruku či u Vás poseděl sám od sebe? Děkuji L.

lupus4
lupus4 17.11.2024, 13:49:32 xxx.xxx.205.61

Držení singl jedince je jen projev lidské arogance a lhostejnosti k potřebám zvířete…

Krotký můžete mít klidně i pár, jen mu v bytě nevytvoříte vhodné podmínky - pokud nevlastníte bytovou voliéru(3 x 2 x 1 v m, dxvxš). Téměř všechny klece ze zverimexů jsou pro chov nevhodné a dobré tak max. na spaní. Kakariky jsou velcí “bordeláři”, potřebují se prohrabovat celými drny, denně koupat …atd. 

Anonymní (neregistrovaný) 17.11.2024, 16:19:47 xxx.xxx.141.100
lupus4:

Držení singl jedince je jen projev lidské arogance a lhostejnosti k potřebám zvířete…

Krotký můžete mít klidně i pár, jen mu v bytě nevytvoříte vhodné podmínky - pokud nevlastníte bytovou voliéru(3 x 2 x 1 v m, dxvxš). Téměř všechny klece ze zverimexů jsou pro chov nevhodné a dobré tak max. na spaní. Kakariky jsou velcí “bordeláři”, potřebují se prohrabovat celými drny, denně koupat …atd. 

Děkuji Vám pane Lupus za názor který jsem tady razil poslední asi dva roky a byl jsem neustale napadán a dehonestovan . Opakuji žádné divoké zvíře si nezaslouží trpět v nechtěně péči a to papousci jsou. Prosím neochocujte papoušky uděláte z nich jenom nešťastné jedince. 

Anonymní (neregistrovaný) 17.11.2024, 16:47:45 xxx.xxx.141.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.11.2024, 16:19:47

Ještě bych Vás chtěl moc poprosit už vůbec neochocujte kakariky titoo papousci mají rychlý metabolismus , za pul roku se množí , umírají rychle, ale je to život. Nekazte jim ho zbytečným nesmyslným ochocovanim .mají potřebu se hrabat v písku , hlíně nebo třeba v popelu ,nechte je žít .

Lenka (neregistrovaný) 17.11.2024, 17:50:23 xxx:xxx.4b1b:c5b2

Děkuji Vám oběma za odpověď. Tato odpověď mi byla k ničemu. Takže prosím fundovanější chovatele či mazlíčkáře o vyjádření se k tématu. L.

kometa
kometa 17.11.2024, 17:55:03 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenka z 17.11.2024, 17:50:23

Jenže chovat společenské zvíře o samotě jenom proto, abych z něj měla mazlíčka, neodpovídá současným představám o welfare. Takže se možná jiných odpovědí nedočkáte.

lupus4
lupus4 17.11.2024, 18:09:10 xxx.xxx.205.61
Lenka:

Děkuji Vám oběma za odpověď. Tato odpověď mi byla k ničemu. Takže prosím fundovanější chovatele či mazlíčkáře o vyjádření se k tématu. L.

Pokud nemůžu vytvořit pro jakéhokoli chovance odpovídající podmínky - tak ho nechovám.

Tak nebuďte jak malý dítě, co dupe nožičkou : “ a chci …a chci…a chci…”, když o druhu jak vidno NIC nevíte a vlastně ani netušíte, že netušíte…

Ochočit se samozřejmě nechá, ale zdaleka to není nejvhodnější druh…

zjarda
zjarda 17.11.2024, 18:27:47 xxx.xxx.139.178

Zdravím, nevidím žádný problém, ale to víte v dnešní době jsou na všechno směrnice a rozměry atď a bohužel se toho někteří lidé drží, ale se už zapomnělo, že vždy se chovalo, tak jaké měl kdo možnosti a nebyli problémy jako jsou dnes. Teď jde jenom o propagaci a vnucování nesmyslů a vše jen pro zisk! S pozdravem Zappe 

Kakariki rudočelý jako domácí mazlíček?

15 důvodů, proč si (ne)pořizovat kakariki

trojAAAcko
trojAAAcko 18.11.2024, 15:05:20 xxx.xxx.3.37

Velice zajímavé téma i obsah.

Osobně nevidím žádný problém v ochočování papoušků aniž by to šlo proti Welfare zvířat a dalším tématům. Jenže to musí dodržovat určitý věci aby to bylo v pořádku hlavně pro to zvíře jeho mentální stránku. Vypíchnu 3 situace.

1. Ochočený papoušek a má neustálou společnost ze strany člověka

2. Neochočený papoušek sám v kleci

3. Ochočený papoušek sám v kleci

Jestliže papoušci jsou sociální zvířata (a že jsou) tak s prvním bodem nemám problém. Proč by to taky problém byl?

S druhým bodem je problém jen v tom, že by byl sám a o přítomnost člověka nestojí. To musí být proto zvíře opravdový utrpení. 

S třetím bodem je zas problém (a za mě často stávající), že ochočený papoušek chce být se svým majitelem / chovatelem, ale majitel / chovatel třeba nemá čas nebo nechce aby mu poškodil byt / dům, nábytek apod…. a proto ho ani nepustí z klece, přitom se jedná o zvíře které potřebuje pohyb a lítat. To zas musí být taky utrpení pro papouška. Samota a nemožnost se proletět.

Všechno má svoje a v každý situaci se k tomu musí tak přistupovat. Pokud někdo chce papouška na ochočení, nevidím v tom taky žádný problém ani to nevnímám jako třeba týrání nebo proti principu Welfare, ale člověk si musí uvědomit, že to to je obrovský závazek na hodně dlouho. Ne jen na pár let. Pokud si není jistý, že se dokáže starat “o malé dítě” klidně 20 let v kuse tak ať si radši pořídí neochočené papoušky ve více kusech ať si dělají aspoň společnost, velkou voliéru ať se aspoň proletí a jen se “kochá” co má doma za krásné zvířátka. 

Anonymní (neregistrovaný) 19.11.2024, 09:13:47 xxx.xxx.7.208

Mám ochočeného kakarika a podle mě se teda kakariki na ochočení hodí moc. Je od přírody zvídavý a krotký tak to nedá tak moc práce. Horší je to s mluvením to neovládá.

Anonymní (neregistrovaný) 19.11.2024, 17:49:57 xxx.xxx.141.100
Lenka:

Tato odpověď Vám byla k ničemu?  Tak se obraťte na další špičkové chovatele a jiné odborníky na kakariky a zjistíte jenom to jsem tady napsal .přeji pěkný vecer

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.