Koupu zhruba jednou měsíčně ve značkovém šamponu na peršanky. Dávám i kondicionér, kapku lanolinu, vše pořádně spláchnu i 5x. Češu, češu ale stejně má kočka hlavně na břiše, kam se tak moc nedostanu šílené chuchvalce. Odstřižením se to sice řešit dá, ale jak se té situaci vyhnout?Jak to děláte vy s vašimi peršankami?Jakou používáte kosmetiku, jaké hřebeny? Díky za všechny rady. H.
Chuchvalce na břiše
Nemám teda kočku jen hodně chlupatého psa. Češu každý den, obzvlášť partie, kde vím že má srst tendenci se zachumlat. U ní je to za předními nožkami, dělá jí to postroj. Zkuste nějaký rozčesávač. Sama jsem ho dřív používala, než jsem zjistila, že nám stačí rutina denního pročísnutí. Našla jsem třeba toto.
Já tedy musím kocoura pravidelně česat a i přes to se mu na břiše a bocích chuchvalce dělají, protože tam má dost naprd srst (zbytek těla je ok a je vidět že tam je srst jinačí).
Buď se to snažím rozčesat a pokud to nejde moc dobře (na břiše nesnese jakékoliv zatahání) tak to jde dolů strojkem, protože nůžkama se bojím, navíc strojkem to je hned pryč.
Nemám peršana, ale MCO…a ty chuchvalce jsou fakt problém.
A taky náš kocour osobné hygieně moc nedá (spíš skoro vůbec), takže ho taky sem tam koupeme.
Na plstnatící srst používám toto:
https://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/kartace_hrebeny/kartace/523637?activeVariant=523637.0