Kolik vajec se dá nasadit pod zdrobnělou kočinku? Vleze se pod ní třeba 13 vajec? Nechci nasazovat teď nebojte ikdyž ještě před 3 týdny kvokala ale ptám se s předstihem na jaro chci nasazovat co nejdříve tak abych koncem ledna shromažďovala vejce v půli února nasadila a v první půli března se líhlo.Díky.
Odpověď na příspěvek uživatele Zuza z 14.11.2024, 08:05:44
Nepíšete, jestli chcete podsatit vejce zdrobnělek, nebo klasických slepic. Pod klasickou slepici se vejde +- 15 klasických slepičích vajec, pod tu zdrobnelku tedy 13 od zdrobnělých asi ano. Měla jste si to před těmi třemi týdny odzkoušet. Prostě střádejte a pak od nejmlaďich podkládejte. Máte zateplenou odchovnu nebo kuřata dáte po vylíhnutí pod žárovku? Na odchov pod kvocnou mi ta půlka března přijde brzo.
Odpověď na příspěvek uživatele list z 16.11.2024, 20:00:47
Líhnout kuřata v březnu pod kvočnou je nesmysl.. nezodpovědné...podle dotazu zadavatel žádné zkušenosti s líhnutím nemá ..v březnu je na kuřata zima..pokud by je neměl ,tedy i s kvočnou ,pod infralampou, aspoň až do května ..
Mě se na tom líbí to naplánování kvočny přesně na půli února 😄 Jinak já letos líhnul(uměle) 7.4. a ještě mi to přišlo docela brzy.. Chci je pouštět co nejmadší z odchovny do výběhu a čím vlídnější počasí, tím víc můžou venku bejt.. Do nazimy v pohodě vyspějou, pár si jich už přepeřilo a jedna dokonce i zakvokala.. Na výstavy nechodím, tak mě čas netlačí.. Za mě určitě lepší pozdější termín..
Jasně. Půlka února ještě zima je. Vylíhnou se první týden v březnu a zima bude stále. Nějak jsem to nedopočítala.
Ono také mnoho čistokrevných plemen v únoru nesnáší..mají zimní pauzu..sníh a mráz,krátký den..kdo snáší,tak hybridy..ty snáší celou zimu👍..ve větších mrazech slepice z kurníků, zděných a se žárovkami, ani ven nepouštim..
Super kuřata 😀👍…já také nejradši kuřata,když už je slunce a teplo..i s kvočnou..kuřata i lépe rostou..ale to si musíme ještě chvíli počkat 😀…
Už aby bylo jaro, se tešim na pípátka 🐥 I když, u mě to s kolumbijkama vypadá zle, furt sháním kohouta, byl sem na speciálce v Bydžově a teď v Lysý a kolumbie velká velká bída.. Tak netušim, jak to na jaře dopadne 😕
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 18.11.2024, 10:40:27
Ale, ale😕…to není dobré..máte takové krásné mladé slepičky a nového,pěkného kohouta,abyste bůhví kde, sháněl 🤔..v Lysé jsem letos nebyla, zánět průdušek 😭…tak snad dát si inzerát..ono se jich asi moc nechová,nevím..je to škoda..budu vám držet palce, ať seženete..oni možná budou, ale jaké kvality, toť otázka…😕