Aktuálně: 3 544 inzerátů216 750 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Brojler regurgituje vodu zo zobáka :(

Horsana
Horsana 13.11.2024, 21:52:44 xxx.xxx.18.75

Hello, včera som si z hrôzou všimla, že jednému z brojlerov vyteká zo zobáka voda, zrejme zmiešaná so slinami. 

Budú mať 6 týždňov, žerú iba zmesku, žiaden domáci odpad, majú grit, chodia von, kde občas niečo uzobnú, ale veľa nie a teraz im je aj zima, lebo oni nevydržia toľko chodiť, ako drbnuté biele nosnice. Na podstielku majú slamu a piliny.

Úbožiatko má oproti ostatným štyrom zväčšený hrvoľ, ktorý obsahuje zas len vodu (zatlačila som viac pri masáži a prosto vychrstla von), jeho obsah nepáchne, neobsahuje čiastočky krmiva, nemá špinavé perie, atď.

Brojler normálne prijíma krmivo, len sa trápi s tou vodou, je trošku menší než zvyšok a trošku skôr sa unaví, inak som si nič hrozného na ňom nevšimla.

Včera dostali čierny čaj, už pár dní dostávajú teplú vodu (jasne, do rána vychladne).

Nejaký fígeľ, ako mu sám človek dá sondu do hrvoľa? Zabaliť ho do niečoho, do rukáva, alebo tak? Treba ho aj držať dolu hlavou keď ho masírujem?

A ehm, u nás je hypermangán zakázaný už veky, čím ho nahradiť, ak ho nemám? Teda, niekde ho mám, ale kým ho nájdem…stačí nejaký harmančekový čaj? Alebo repík?

Neznášam, keď mám bantovať vlastné zviera, eh…oni medzi sebou stále komunikujú a stačí, že jeden zapiští a už je zvyšok z toho paf. A mne ich je hrozne ľúto. Preto som ho aj nevzala na kliniku, lebo transport a vlastne ani neviem, aké majú naši vtáčkári ubytovacie priestory pre pacientov, to najprv musím zistiť.

Brojlery nie sú jedlé, takže žiadna liečba sekerou, ok?

Vďaka!

Leithian
Leithian 14.11.2024, 20:05:14 xxx.xxx.96.108
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 14.11.2024, 19:57:38

Brojleři bych tipla nejsou stavěný na lítání venku zdravím. Daň za růst. Zatim co čtu od ostatních jsou hajsavý. Tipla bych osobně za sebe že se přistyd prostě. Nebo něco v tom smyslu. Asi bych je ven už nepouštěla.

Horsana
Horsana 14.11.2024, 20:32:30 xxx.xxx.18.222
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 14.11.2024, 20:05:14

Oni už teraz von dobrovoľne nejdú, je im už zimka, ale keď bolo ešte pred pár dňami na slniečku 14 °C, tak sa slnili, nejaký čas, čo bolo fajn, aspoň som im stihla vyčistiť a nachystať lože.

Anonymní (neregistrovaný) 15.11.2024, 11:03:22 xxx.xxx.124.50

Asi se jenom hodně přepil vody a samovolně mu vytékala ze zobáku. Jen poznámka, nevím jestli ho máte na výkrm, ale brojler v 6 týdnech už má být v mrazáku 🙂

Horsana
Horsana 15.11.2024, 11:15:44 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.11.2024, 11:03:22

Kdeže, to sú pet animals ;)

Prišla som k nim náhodou, prežili, tak už hádam dožijú u mňa. Baví ma ich pozorovať.

A vlastne odkedy ich mám, prestala som jesť kuracinu.

Anonymní (neregistrovaný) 15.11.2024, 12:07:02 xxx.xxx.21.83
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 15.11.2024, 11:15:44

To je bezvadný. U veta udivující.. začal bych kopat diru. Jejich konec neni daleko, teda pokud jsou to opravdu masni brojleři a ne nějaký křížený brak s trhu vydávaný za brojlery

Varaxi
Varaxi 15.11.2024, 12:43:53 xxx.xxx.129.250

Brojler není dlouhověká slepice, ale sem tam se vyskytne. Jedna paní tu koupila hejno brojlerů, když měli jít do hrnce, že je jako zachrání. Z cca dvaceti kusů třetina skapala do půl roka a jen půlka přežila rok. Pak ale umírání ustalo a začali odcházet až na stará kolena šestileté a starší kusy. Dodud žijí dvě slepice, pořád sem tam snesou vajíčko, takové malé bílé. Těm je osm.

Měli jsme na dožití u babičky nosnice, nejstarší se dožila sedmi. 

Vole se dá vyčistit, děda je nějak vyplachval injekční stříkačkou, ale nevím jak. Z jednoho vytáhl hřebík a slepice pak normálně žila.

Bodliččin web máte prolezlý? Něco o výtoku z volete tam nepíše?

ančovička (neregistrovaný) 15.11.2024, 16:05:42 xxx.xxx.37.129
Anonymní:

Asi se jenom hodně přepil vody a samovolně mu vytékala ze zobáku. Jen poznámka, nevím jestli ho máte na výkrm, ale brojler v 6 týdnech už má být v mrazáku 🙂

Ano, my zabijime 7mi týdenní brojlery,chováme je v teple v maštali v kotci a 7mi měsíční už mají váhu vykuchani,přes 4 kila..venku, v zimě neporostou, nastydnou ,uhymou.. to není nosná slepice..

Bodlinka
Bodlinka 15.11.2024, 16:59:20 xxx.xxx.92.101

brojler není úplně vhodný mazlík, pokud žere směsku tak se vykrmí a když se nezabije, tak ho klepne pepka nebo padne na nohy

rodiče brojlerů jsou celý život na brutálně přísné dietě

a šestitýdenní kuře nemá venku v listopadu co dělat. že je to velký pták, protože je to brojler, nic neznamená.

Horsana
Horsana 16.11.2024, 09:28:50 xxx.xxx.18.164

Webovky pozriem,ďakujem.

No, ke ich klepne pepka, tak ich klepne.

Uvidíme. 

Vôbec som brojlery nechcela,  ale stalo sa. Keď prežili tú drobnochovatelsku burzu,   tak nech si žijú a ja sa pokúsim si zatiaľ doplniť informácie.

Aj tu,  vďaka každému 😉

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.