Aktuálně: 3 774 inzerátů209 070 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Brojler regurgituje vodu zo zobáka :(

Horsana
Horsana 13.11.2024, 21:52:44 xxx.xxx.18.75

Hello, včera som si z hrôzou všimla, že jednému z brojlerov vyteká zo zobáka voda, zrejme zmiešaná so slinami. 

Budú mať 6 týždňov, žerú iba zmesku, žiaden domáci odpad, majú grit, chodia von, kde občas niečo uzobnú, ale veľa nie a teraz im je aj zima, lebo oni nevydržia toľko chodiť, ako drbnuté biele nosnice. Na podstielku majú slamu a piliny.

Úbožiatko má oproti ostatným štyrom zväčšený hrvoľ, ktorý obsahuje zas len vodu (zatlačila som viac pri masáži a prosto vychrstla von), jeho obsah nepáchne, neobsahuje čiastočky krmiva, nemá špinavé perie, atď.

Brojler normálne prijíma krmivo, len sa trápi s tou vodou, je trošku menší než zvyšok a trošku skôr sa unaví, inak som si nič hrozného na ňom nevšimla.

Včera dostali čierny čaj, už pár dní dostávajú teplú vodu (jasne, do rána vychladne).

Nejaký fígeľ, ako mu sám človek dá sondu do hrvoľa? Zabaliť ho do niečoho, do rukáva, alebo tak? Treba ho aj držať dolu hlavou keď ho masírujem?

A ehm, u nás je hypermangán zakázaný už veky, čím ho nahradiť, ak ho nemám? Teda, niekde ho mám, ale kým ho nájdem…stačí nejaký harmančekový čaj? Alebo repík?

Neznášam, keď mám bantovať vlastné zviera, eh…oni medzi sebou stále komunikujú a stačí, že jeden zapiští a už je zvyšok z toho paf. A mne ich je hrozne ľúto. Preto som ho aj nevzala na kliniku, lebo transport a vlastne ani neviem, aké majú naši vtáčkári ubytovacie priestory pre pacientov, to najprv musím zistiť.

Brojlery nie sú jedlé, takže žiadna liečba sekerou, ok?

Vďaka!

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.