Orientální racek pochází z Blízkého východu, ale v Evropě je chován už od poloviny 19. století.
toto se vam nekomu libi? umi se takovy ptak vubec nazrat? to je vysledek lidske snahy a genetiky? Hnus! A s timto se jezdi po vystavach.
toto se vam nekomu libi? umi se takovy ptak vubec nazrat? to je vysledek lidske snahy a genetiky? Hnus! A s timto se jezdi po vystavach.
Anonymní:toto se vam nekomu libi? umi se takovy ptak vubec nazrat? to je vysledek lidske snahy a genetiky? Hnus! A s timto se jezdi po vystavach.
Na obrázcích jsou orientální “sovičky”, racci. Dospělci se živí sami, ale k odchovu jsou teřba “chůvy”. A ano, je to extrém šlechtění. Někomu se to líbí, jinému nikoliv. Chovatelé těchto holubů jsou určitým způsobem fandové a využívají své znalosti, aby vůbec dosáhli na odchovy. Prostě, u holubů si vybere každý svoji “discipínu” Každý fandí něčemu jinému a je to dobře…
Orientální racek pochází z Blízkého východu, ale v Evropě je chován už od poloviny 19. století.
Každý má svoje. Celkově jsou pěkní ale ta hlava je extrém, starší typy se mi líbí více. Někteří chovatelé dokonce dokrmují mláďata sami, jelikož někdy i chůvy mají problém. Já chci zvířata co se dokážou starat o mladé (téměř úplně) sama. Ale taky nemám na to cvičit akrobatická plemena, jezdit ročně tisíce kilometrů při výcviku pošťáků atd. Holubářství má více odvětví a každém vyhovuje něco jiného.
jezdit ročně tisíce kilometrů při výcviku pošťáků
je vidět, že ani netušíte, že netušíte
Vyjadřovat se k věcem o kterých vím “nic” je asi znak doby…
Jinak s větou zvířata co se dokážou starat o mladé sama souhlasím, jakýkoli “šlechtitelský extrém”, co snižuje vitalitu hraničí už s “týrání chovem” a že jich je dost. Napříč všemi chov. odbornostmi.
veškeré exstremy, budou brzo zakázany, zelenými fanatiky- nejen miniaturní zobáky, neschopnost letu, co nejvyšší nohy, obrovské paruky, u holubů, již padl chov kožešinových zvířat, ptačí trhy v nizozemí, brzo padne zákaz tradičních králikáren, v germánsku končí nejen jezevčíci,ale i všichni psy, kteří se co nejvíce oddálili od vlčích předků, jde o jediné, kromně jiných hrůz, udělat sockám , ze života peklo, jde nejen o tisíce zákazů, restrikcí, omezení na každém kroku, stonásobné zdražení základních potřeb, nejen bytů, nájmů,energií, léků, necikánská porodnost, logicky padá k nule, vím že to přímo nesouvisí, ale bohužel vše souvisí se vším
Souhlasím se zákazem chovu všech zmrzačených plemen.
Tak nějak. Pokud to není schopno normálního samostatného života. Pryč s tim. U hadů třeba wobblující mutace. Bezšupinaté maj naopak život normoš. A to by mělo bejt pro všechny druhy zvěře
Holub, skoro bez zobáku, nemůže krmit mladé, což je určitě silně stresující, navíc není díky tomu ,schopen si čistit peří, trpí daleko více cizopasníky, holub , který díky váze jen chodí, přes paruku nevidí, je chudák, pes bez ocasu je zmrzačený, s krátkým čumákem, je dýchavičný, je to skoro u všech druhů zvířat, kde si tzv, chovatelé posilují ego, honí se za plechovými poháry, pocity jejich svěřenců ,mají u zádele,
Ladd:Souhlasím se zákazem chovu všech zmrzačených plemen.
???? Ano i já nesouhlasím s týráním, aby např. někdo choval psa, kočku se špatně srostlou zlomeninou, ale…Vyšlechtění různých plemen zvířat s různými životními projevy (bublání, vrkání u holubů), tělesnými či užitkovými vlastnostmi (krávy na mléko versus krávy na maso s krátkou laktací), přeci není týrání a nebo je? Ta hranice vnímání je silně individuální a hodně ovlivněná masmedii. Ukažte mi třeba hospodiňku z paneláku, která dokáže připravit pro kuchyň živou slepici? Bude (většinou) tvrdit, že ji to smrdí atd. Ale z marketu připravenou pro kuchyň upraví skvěle… Na obrázku v příloze je s nadsázkou uvedeno, co se klidně může dít pod tlakem masmedií…
jo012810:???? Ano i já nesouhlasím s týráním, aby např. někdo choval psa, kočku se špatně srostlou zlomeninou, ale…Vyšlechtění různých plemen zvířat s různými životními projevy (bublání, vrkání u holubů), tělesnými či užitkovými vlastnostmi (krávy na mléko versus krávy na maso s krátkou laktací), přeci není týrání a nebo je? Ta hranice vnímání je silně individuální a hodně ovlivněná masmedii. Ukažte mi třeba hospodiňku z paneláku, která dokáže připravit pro kuchyň živou slepici? Bude (většinou) tvrdit, že ji to smrdí atd. Ale z marketu připravenou pro kuchyň upraví skvěle… Na obrázku v příloze je s nadsázkou uvedeno, co se klidně může dít pod tlakem masmedií…
krávy na mléko versus krávy na maso s krátkou laktací), přeci není týrání a nebo je?
Za mě je. Když vidím na pastvě krávu, která ještě dává cucnout teleti, které je už skoro stejně velké jako ona - krásný obrázek. To mléčná kráva nezažije. Ani to tele.
Ale jsem pokrytec, protože mléko a mléčné výrobky kupuji. I když vím, co je za tím. Bohužel všechny zdroje od domácích kravek (a koz) v mém okolí zmizely.
V tomto zvráceném systému, jsou povoleny, i zrůdné halali a košer porážky zvířat, kdy se jedná o co nejdelší umírání, v šílených bolestech, a do toho ti satani ,mumlají ty své mantry, další zvěrstvo,je po porodu sebrat tele, do separace, šizené, předražené potraviny, plné eček, jedů, bohužel v kapitalismu, se děje vše , bez ohledu na následky, pro zisk pár oligarchů
Nejde o co nejdelší umírání v šílených bolestech. Až vám někdo podřízne krk…, jsou i horší způsoby smrti.
Ale to už tady jednou bylo, že jo?
Ne nejde o co nejdelší umírání, ale o adoraci fanatických vyznání na úkor původních národů Evropy. Jedni beztrestně nohou vše, jiní jsou jenom jako plátci daní buzerovani v každém aspektu života.
To není prosté podřezání krku, to je středověké zrůdné vraždění,jen se nařízne krkavice,aby utrpení , bylo co nejdelší, to souvisí s šílenou pohadrákovou ,judaizací státní správy, výměnou zbytku bílých evropanů ,za islámisty, černochy,
Víte co?
Jděte i s anonymem do Politiky.
Mimochodem, jaký je rozdíl mezi podřezáním krku a naříznutím krkavice? Jako, že to bude nějaký sadista opatrně pižlat, aby to nebylo moc? Máte představu, jak je krkavice silná?
Tady se nám zase rozjela diskuze. Pokud je mi známo, rituální porážky v ČR ani EU nejsou legální. Judaismus, islám ani křesťanství nejsou evropská náboženství. Takže si tu pan holubar a anonym opět jen upouští uzdu své frustrace a vzteku na všechny a všechno.
rituální porážky v ČR ani EU nejsou legální
To není přesné. Na povolení SVS existují výjimky. Ale neprošlo plošné provádění halal nebo košer porážek.
Nicméně souhlasím, že názory holubar a anonym jsou neobohacující. Teda, ty holubarovy by i byly, kdyby do toho nemotal politiku. Něco jako Tom50.
Košer papání opravdu nevzniká jen naříznutím krkavice, jde komplet krk, jen ne naskrz, protože je potřeba, aby zvíře umřelo co nejrychleji a krve zmizelo co nejvíc. Zůstane krev, musí se vymýt, to nikdo nechce dělat, a pak se to nesmí jíst, když to uděláte blbě,
takže docela blbost, co.
Ale aspoň se pobavim. 🙂Tak je nechte. 🙂
Košer papání opravdu nevzniká jen naříznutím krkavice, jde komplet krk
Však já vím. Jenom jsem byla zvědavá na odpověď. Ale tyhle výkřiky už tady byly. A možná budou zase.