existuje nějaký úplně primitivní postup jak vyrobit sýr z kozího mléka??? (Samozřejmě nějaký jaký bych byl schopen pochopit...)
Výroba sýra
Dělám kozí sýr jednoduše.Mám syřidlo Fromase 220 TL.Mléko zahřeji na 75 °C asi 2 mimuty,pak zchladím na 33°C přidám lžičku syřidla na 2l,řádně promíchám nechám stát asi 30-40min.,vznikne tuhá sraženina tu rozkrájím na takové kostičky asi1x1 cm,nechám stát asi 10 min.,opět rozkrájím na ještě menší kousíčky a za občasného zamíchání nechám stát dalších asi 30 min.,potom slévám do hustého cedníku a nechám do druhého dne vykapat.Sýr lze různě ochutit,osolit,přidávám třeba sušený česnek,pepř,kopr,papriku.Je to recept ze Slovenska od příbuzných kteří dělají sýry kozí,ovčí i z kravského mléka.
»
Odpověď na příspěvek uživatele hehe z 12.11.2024, 07:24:50https://www.domacimlekar.com/postupy-a-navody/
pročtěte si to,nebo si objednejte knihu Domácí Mlékař,další možnosst je FB