ETA má i lepší modely - já mám Gratus Kalibro a ten má výkon 1500W. Teď koukám jak puk, za co se dá koupit, protože já ho před dvě lety kupovala téměř o 50% dráž…
Ano to je fakt, jenže já mám možnost srovnávat při praktickém využití pouze tyto dva zmíněné typy. Když jsme se tenkrát rozhodovali tak má drahá předváděla stejné tanečky které se lze dočíst v tomto vláknu tj. "není to kam dát, co s tím budeme dělat, já to nepotřebuju mám struhadlo, podívej co to stojí a podobné jiné trucargumenty. Ona je v nich velice zkušená a vynalézavá páč má za sebou intenzivní trénink prakticky u všech spotřebičů včetně blbé myčky a thermostatické vodovodní baterie do sprcháče. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 13.11.2024, 04:42:12
No, tak to je veliká chyba, to jo. Ono je to malý, skladný, lehký, dobře sestavovatelný. Jak nejsem sysel, tak když máma umřela, tak tohle byla jedna z mála věcí, kterou jsem neposlala dál a sobecky si nechala, jako pojistku, až mi ten můj odejde. Máma si ho kupovala podle mě, takže je to mladší výrobek. doufám, že mi vydržej. S tím Gratusem jsem sice už kamarád, ale v některejch momentech je tohle prostě lepší - viz třeba ta zelenina, nebo něco s menším objemem.
Vahine, dejte vědět, až ho budete mít, jestli je opravdu tak super, jako to vypadá na tom videjku
Tak už jsem strouhala svazek mrkve z billy, nevím kolik jí je, moc ne. Udělátko na strouhání je lehké a malé, kompletace blbuvzdorná a každý to zvládne, při připevnění k podložce, viz šipky na obrázku, to drželo. Celkový dojem je takový, že skoro s jistotou vím, že tohle struhadlo umře o dost dřív než já.
Tak jsem začala a po první mrkvi to zafixování k podložce povolilo, tak znova otočit krutidlem a znova a za chvíli znova. Už jsem si říkala, že to dám snad vnučce na hraní, když jí to někam přilepí lepidlem na jeden furt, ale v tom mi došlo, že to musím zkusit ještě jinde, protože naše krásná nová pracovní deska na kuchyňské lince není úplně rovná. Prostě, když přes ní přejedu rukou, cítím, že není hladká jako sklo třeba. Tak se ještě dnes přihlásím, asi večer….první nezdar mě totiž nakrknul. Viz foto naší desky a z netu stažené foto struhadla
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.11.2024, 11:34:41
Jako demonstrace je to dobré, ale ekonomika…? 111/42,-, 222/84,--. Opravte mě, jestli špatně počítám. Záleží odkud máte šlehačku. Jestli z toho stejného supáče, moc jste jim svou stávkou neublížila. Zřejmě je jim úplně jedno, jestli tržba za máslo, nebo za šlehačku.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 17.11.2024, 12:31:23
Vaše hodnocení oceňuji👏. Obvykle to bývá tak, že lidé zarputile chválí i to co se zrovna moc nepovedlo.
K propagačnímu videu. Pamatujete na Horsta Fuchse? Věřím tomu že ten by mrkev dokázal nastrouhat v elegantním sáčku a se zlatým prstenem na ruce během pěti vteřin😉. Normálnímu člověku však nezbývá než přivolat pomoc.
Mám nejobyčejnější 1200W Heckermann (prodává se pod milionem jiných značek, jen dráž), má to asi 800 W a legrační tlačítko turbo na 1200, používám z toho jen metličku na br. kaši, malou nádobu se sekáčkem na každodenní svačinu pro slépky nebo oříšky, zeleninu do polívky atp. a velkou nádobu se struhadly (na kolečka, nebo strouhání) na kilo mrkve a kilo celeru, mrkev se vejde celá. Zbytek těch výmyslů je někde… asi na půdě. Lepší je Bosch Ergomaster (nevim, jak velký kusy zeleniny se tam mohou strkat vrchem, přihazovat), nebo někdo podobný kvalitnější, mně to zatím nechcíplo; nechcípne to teda dřív než Concept, Sencor, co už u nás cíply… a ty chcou asi dva litry, nemaj nárok.
A pak už zbývá krouhač, Robot Coupe cl20 asi 20 tisíc.
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 17.11.2024, 13:54:37
Však lhát se taky nemá 😉
No tak už jsem vystydla z toho naštvání, venku prší, tak není kam spěchat a zkusila jsem nastrouhat 2 jablka na skleněném konferenčním stolku a ani se to nehnulo. Takže pro strouhání na malém udělátku, musí být nekompromisně hladký povrch. Vezmu ho na milost. Nám to bude stačit, je nás málo a pes je taky malej.
Ale třeba můj papiňák Emsan z roku 1995 nás přežije všechny. Vařím v něm furt a asi je fakt (ťuk ťuk) nesmrtelnej…máte ho taky někdo takhle dlouho??
No tak už jsem vystydla z toho naštvání, venku prší, tak není kam spěchat a zkusila jsem nastrouhat 2 jablka na skleněném konferenčním stolku a ani se to nehnulo. Takže pro strouhání na malém udělátku, musí být nekompromisně hladký povrch. Vezmu ho na milost. Nám to bude stačit, je nás málo a pes je taky malej.
Ale třeba můj papiňák Emsan z roku 1995 nás přežije všechny. Vařím v něm furt a asi je fakt (ťuk ťuk) nesmrtelnej…máte ho taky někdo takhle dlouho??
zkuste povrch trochu ovlhčit, přejet vlhkým hadříkem…nebo spíš přejet spodek toho udělátka… pak by se to mělo lépe přicucnout.
Tak už jsem strouhala svazek mrkve z billy, nevím kolik jí je, moc ne. Udělátko na strouhání je lehké a malé, kompletace blbuvzdorná a každý to zvládne, při připevnění k podložce, viz šipky na obrázku, to drželo. Celkový dojem je takový, že skoro s jistotou vím, že tohle struhadlo umře o dost dřív než já.
Tak jsem začala a po první mrkvi to zafixování k podložce povolilo, tak znova otočit krutidlem a znova a za chvíli znova. Už jsem si říkala, že to dám snad vnučce na hraní, když jí to někam přilepí lepidlem na jeden furt, ale v tom mi došlo, že to musím zkusit ještě jinde, protože naše krásná nová pracovní deska na kuchyňské lince není úplně rovná. Prostě, když přes ní přejedu rukou, cítím, že není hladká jako sklo třeba. Tak se ještě dnes přihlásím, asi večer….první nezdar mě totiž nakrknul. Viz foto naší desky a z netu stažené foto struhadla
Toho jsem se bála, že to nebude zas taková hitparáda 😀
Pro Vaši spotřebu tohle asi nebude. Potřebujete něco lepšího 🤷♀️
No, tak asi 2 kg týdně nastrouhat, což to by zvládl, v létě pak víc najednou, když se sklízí a je třeba dát větší množství do mrazáku. Ale aby ty plasty pár let vydržely.
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 18.11.2024, 09:39:42
Ta klička a to, v čem ta klička sedí, je jenom plast. To velký nápor nevydrží. Myslím si, že se to místo za chvíli zdeformuje, nebo rovnou praskne. Působí to na mě, jako hračka pro školní děti 🤷♀️ i tou velikostí
Ta klička a to, v čem ta klička sedí, je jenom plast. To velký nápor nevydrží. Myslím si, že se to místo za chvíli zdeformuje, nebo rovnou praskne. Působí to na mě, jako hračka pro školní děti 🤷♀️ i tou velikostí
No právě, ony i ty drtiče, kde se nandá mrkev do mísy, zavře a na to připevní tyčka od ponornýho mixéru, mají ten trn, na kterým se točí nože, z plastu a za chvíli se to vyžvejká
Reaguji sama na sebe, abych doplnila, že jsem psala dnes v podobném duchu (viz výše) na struhadlo recenzi i recenzi na obchod a jsem trochu zvědavá, jestli je obě zveřejní.