Vidím to stejně. co je levný- jako můj malej multifunkční z Lidla, tak ten je přesně tak na to , mrsknout tam denní dávku , roztočit noáe - nemusí se strouhat, nože to nasekají - a je to, ale z těch nových věcí už jen ty velkoroboty. Mám starej - něco podobnýho
Já mám přesně tendle, svatební dar…ale taky letos dosloužil, kdyby někdo z něj něco chtěl…nebo si to opravil, motor fachčí , ale protáčí se ten krouhací talíř…asi se to už vyžvejkalo…tak čekám na Ježíška co dá pod větvičku. Koukám i na ty ruční, protože struhadla už taky nejsou co bývalo, mám skoro sbírku a jsem z toho už šílená, prostě to nestrouhá…leda mejdlo do pračky.
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 11.11.2024, 20:14:18
Tak jo. My máme tento ETA Gratussino Bravo II 002390070, dcerka Bosch MC812M865
Do té doby než si dcera koupila Bosche myslel jsem že ETA je nejlepší. Je dobrá ale rozdíl ve výkonu je prostě znát. ETA 800W - Bosch 1250 W. Kdybych si vybíral dnes, volím Bosche i přes to že má vyšší cenu a naopak nižší objem hlavní nádoby. Oba fungují bez problémů a oba jsou využívány nejen na strouhání mrkve. Od obou firem jsou i levnější modely ale nižší cena se projeví na kvalitě nožů a extrémně namáhaných plastových unašečů. Jinak mám na to podobný názor jako Sardullah která mně jak vidím stačila během té doby co jsem se ukázňoval, předběhnout.
No a co se týká těch ručních udělátek tak musím potvrdit jejich extrémní trvanlivost. Ta je však podmíněna tím že se předmětný vynález umístí do té nejblběji přístupné kuchyňské skříňky a tam v klidu čeká než někdo chytne nerva a vyhodí ho. Mnohdy tak vydrží léta, podle spořivosti hospodyňky.
No a co se týká těch ručních udělátek tak musím potvrdit jejich extrémní trvanlivost. Ta je však podmíněna tím že se předmětný vynález umístí do té nejblběji přístupné kuchyňské skříňky a tam v klidu čeká než někdo chytne nerva a vyhodí ho. Mnohdy tak vydrží léta podle spořivosti hospodyňky.
No ona ta hospodyňka, než by si poskládala ten robot- plus udělala místo na lince, když se vaří a pak to myla raději v některých případech chytne to struhadlo, pokud funguje jak má, na bramboráky mám nasrouháno než vyndám ten robot a sestavím…ale nesmím dát loupat brambory manželovi, to by bylo až k večeři😂poctivě vyndavá ze škrabky šlupky po jedné…by mě trefilo.
No ona ta hospodyňka, než by si poskládala ten robot- plus udělala místo na lince, když se vaří a pak to myla raději v některých případech chytne to struhadlo, pokud funguje jak má, na bramboráky mám nasrouháno než vyndám ten robot a sestavím…ale nesmím dát loupat brambory manželovi, to by bylo až k večeři😂poctivě vyndavá ze škrabky šlupky po jedné…by mě trefilo.
Tak zrovna s robotem jsem nikdy problém neměla… defakto nasadím jen ten středovej… no to udělátko na který nasadím konkrétní struhadlo a už to jede. Vzhledem k té rychlosti a lehkosti jakou postrouhám, nakrouhám hromadu čehokoliv super. A pak to stačí opláchnou vodou… a hotovo.
Řeknu to asi takhle… měla jsem robota moulinex 25 let, do té doby než prasklo držátko těch struhadel… byl to tvrdý plast… tak jsme nakonec robota vyhodili. A těch 25 let si teda poctivě odmakal… používala jsem ho na všechno. Od tý doby, co ho nemám, tak jsem nedělala bramboráky, neboť u nás se dělaly vždycky tak ze dvou- tří kil brambor a s robotem práce na jednotky minut, ručně to nikdo strouhat nechce a s tím elektrickým struhadlem, tak to než bych ty brambory nastrouhala, tak bych dřív skončila v blázinci.
Tak zrovna s robotem jsem nikdy problém neměla… defakto nasadím jen ten středovej… no to udělátko na který nasadím konkrétní struhadlo a už to jede. Vzhledem k té rychlosti a lehkosti jakou postrouhám, nakrouhám hromadu čehokoliv super. A pak to stačí opláchnou vodou… a hotovo.
Řeknu to asi takhle… měla jsem robota moulinex 25 let, do té doby než prasklo držátko těch struhadel… byl to tvrdý plast… tak jsme nakonec robota vyhodili. A těch 25 let si teda poctivě odmakal… používala jsem ho na všechno. Od tý doby, co ho nemám, tak jsem nedělala bramboráky, neboť u nás se dělaly vždycky tak ze dvou- tří kil brambor a s robotem práce na jednotky minut, ručně to nikdo strouhat nechce a s tím elektrickým struhadlem, tak to než bych ty brambory nastrouhala, tak bych dřív skončila v blázinci.
Já mám přesně tendle, svatební dar…ale taky letos dosloužil, kdyby někdo z něj něco chtěl…nebo si to opravil, motor fachčí , ale protáčí se ten krouhací talíř…asi se to už vyžvejkalo…tak čekám na Ježíška co dá pod větvičku. Koukám i na ty ruční, protože struhadla už taky nejsou co bývalo, mám skoro sbírku a jsem z toho už šílená, prostě to nestrouhá…leda mejdlo do pračky.
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 11.11.2024, 22:21:07
ETA má i lepší modely - já mám Gratus Kalibro a ten má výkon 1500W. Teď koukám jak puk, za co se dá koupit, protože já ho před dvě lety kupovala téměř o 50% dráž…
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 11.11.2024, 22:56:44
Ony ty novodobé velké roboty jinam, než na linku uskladnit nelze - mně se nikam do skříňky nevejde, takže ho mám trvale na lince a tudíž odpadá prodleva se sestavováním.
No prostě kráječ, drtič, strouhač, to je jedno. Dávám si zeleninu i do mrazáku, pěstuju jí na záhonech a to drtím, strouhám … víc kilo najednou do krabiček. A to bych rukou nenastrouhala. Robota jsem měla asi 15 let a právě se teď ulomil ten střed. A nevím, jestli chci robota za 5000,- a víc, kterej má mraky nástavců na všechno možný, když bych potřebovala jen drtit tu zeleninu……
nedostatková podpultovka…nebo jak kde?🤷♀️ taky nestrouhám, mám na té šikovnější ruce nemocnou lymfu a bolí mrcha….takže u nás doma strouhá manžel…a nebo třeba něco malého do zásuvky seženu….
Co Vy, už jste dobrá? Co jste to měla onehdy, jestli to není indiskrétní? No nic mi do toho není, nemusíte odpovídat…to já jen, že jsem na Vás taky myslela
Jj, manžel je nedostatková podpultovka. Spoustu věcí jsem se teda už naučila, třeba vyměnit žárovky, některé mají šílené patice, ale třeba pořád neumím opravit rozviklané kliky u dveří, na to fakt bude potřeba ten hodinový manžel nebo jiný řemeslník.
Jinak děkuji za optání, je to lepší, ale víc to tady z pochopitelných důvodů pitvat nechci.
Já myslím, že nejlíp Vás v poměru cena/výkon vyjde ten náhradní díl na stávajícího robota…
No, musím se podívat, jestli to ještě vůbec je k sehnání….už jsem vloni kupovala jeden dílek, kterej taky prasknul, ono je to kompatibilní s vícero číselnejma řadama tý značky, stálo to asi pětikilo a je mi to naprd, protože to nepatrně, ale opravdu nepatrně nesedí…..a nepotřebuju tu nádobu na koktejly a milion hnětačů a šlehačů…..
Já mám - teda já ne! Já ne, protože sem ho nechtěla, neb je to kráva, co musí bydlet na lince -, takže druhá půle, kterej si ho přál na těsto na chleba - taky Etu GRATUSE. Fakt je, že je to všeuměl (ano drahej jako ta kráva, co bydlí na lince) . A že po počátečních neshodách, kdy jsem mu vyhožovala shozením do rozžhavený lávy, jsme se celkem i skamarádili. Krásně nudle, těsta, te´d jsem si v něm vyráběla máslo ze šlehačky. Má pochopitelně i struhadlování různý a tam to má pro mne celkem mínus - jednak sestavování, ale to jsem už nacvičila , takže rozborka sborka ve vteřině, ale má to malej vstupní otvor! to musel vymýšlet ten, kdo nikdy v životě nic nestrouhal - bramboru musíte prostě min. přepůlit a to i když nejni obří. A jak to má umístěný nahoře, tak se to prostě blbě strouhá, máte vzpaženo, když měříte to, co já -tedy projdete se zdviženejma rukama pod postelí. A podle mě se na to ešče musí víc tlačit , než na tom mým prastarým robotu, který se krásně vleze do linky a nikde nepřekáží. Ten jen vyndám, nastrčim tam ten příslušnej talíř (a Eta jako jedna z mála tehdy měla i talíř na hranolky!!!!) a jedu vžžžžm vžžžžum, strkám to tam jedno za druhým a půlím jen to,co je fakt velký.
Tak tohle mne teda taky láká. Nám by to stačilo, páč je u nás jen jeden malej pes a 2 lidi.
Děkuju za tip. 👍 Dnes si struhadlo koupím, moc jste mi pomohli s výběrem. Snad si Aluška, pro tu svou bandu, taky vybere.
Tak to jste odvážnější než já….ale asi do toho taky půjdu, snad to bude fachat jako na videu. Dneska jsem si musela koupit ruční mixér Eta v Kaufu(za body😉) , můj 30 let starý Gorenje, zakoupený na Lanově třídě v ČB, taky odešel…motorově funguje za jedna , jen se taky vyžvejkal, umixuje jen sníh a šlehačku, zamíchá palačinky, možná br.kaši. máslový krém neutáhne…Porada s Velkým Vezírem domácnosti nebyla, přijede až za týden, mixer musí aspoň přežít vánoční pečení.(krémy a nádivky)
Právě že mynější roboti musí bydlet na lince a to by mi tam raději bydlel kávovar…takže raději nikdo.
Zrzavci: orientační otázka? kolik je másla z jedné šlehačky? vede tudy cesta ze zlého máslového snu? Na pečení potřebuju cca 3kila másla a za 35kč jako loni na akci už nebude…no mám ten nový mixer tak to zkusím😂
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 12.11.2024, 11:00:21
No já to dělala ze dvou šlehaček v akci - 21,- za kus. a ze dvou kelímků-jen 31 % - jsem vymydlila másla 111 gramů. Mám v záloze ešče dva kelímky 33% tam odhaduju, že toho bude víc. Ono se to podle mě úplně jakoby nevyplatí, když spočtete ten čas, ale mě ty šmejdi zlodějský tak rozlítili, že jsem si řekla, že když nebudu muset, nekoupim a umlátim si to já. Sama, a voni můžou plakat, že sem nekoupila 😀 Bohužel můj dodavatel farmářský už nedodává své vynikající máslo, za které jsem pro jeho čerstvost, chuť a kvalitu byla ochotná dávat ty peníze, co chcou teď za ty rozpatlaniny z mrazáků v obchodech, aby pak udělali na lidi šméčko a že sleva. Takže ne, tohle, když nebudu muset, podporovat nebudu a dokud si nenajdu, kde kupovat máslo, které tu hodnotu má, tak to budu řešit takhle.