Aktuálně: 3 799 inzerátů208 712 diskuzních příspěvků18 232 uživatelů

Vlna

mastnacek
mastnacek 09.11.2024, 19:52:30 xxx.xxx.80.12

Letosni sklizen na posledni chvili. Z 13 ovci jsou pekny 4 rouna, ktera uz maji majitelky. Zbytek je bud kratky ( strihal jsem i na jare ) nebo zakrmeny a zplstnately. Strihano nejvetsima rucnima nuzkama v Evrope a stale se ucim. Tentokrat nemohla byt pred strizi hladovka, protoze tady mame uz nekolik dni inverzni pocasi a musely na slunci oschnout. No stihly se nacpat a pak se jim strihani nelibilo - tlacily je bachory.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
ančovička (neregistrovaný) 10.11.2024, 07:06:59 xxx.xxx.37.129

..krásná rouna.. úplně cítím,jak voní😇…doma jsme mívali dvě ovečky a beránka merina.. krásné ovečky…chodily za námi jako psi… na procházky po loukách i do lesa…elektrické nůžky nebyly,tak jsme je stříhali obyčejnými nůžkami..to dalo dost práce, hlavně,abychom  je nezranili.. někdy byly ovečky trochu “ožvejkane”😂,ale dobrý,👍.. tenkrát se vlna dobře prodala….už přesně nevím,ale nechávala něco čistit , spřádat a barvit..a pořád pletla svetry,ponožky, čepice,rukavice 😀…to mi zůstalo.. také pořád pletu😂…

ančovička (neregistrovaný) 10.11.2024, 11:07:03 xxx.xxx.37.129

…vypadlo mi slovo mamka ..ta  mě všechno naučila..i jedna sestra uplete všechno, druhá ani neumí vzít  jehlice do ruky😂…spíš ji to nebavilo😀..

mastnacek
mastnacek 11.11.2024, 08:08:52 xxx:xxx.2f88:f246
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 10.11.2024, 07:06:59

Tohle bylo jeste po revoluci chvili na hodne mistech, stejne tak u nas, ale ovci bylo kolem 10. Byla to nezanedbatelna cast prijmu tenkrat.

ančovička (neregistrovaný) 11.11.2024, 17:00:19 xxx.xxx.37.129
mastnacek:

Tohle bylo jeste po revoluci chvili na hodne mistech, stejne tak u nas, ale ovci bylo kolem 10. Byla to nezanedbatelna cast prijmu tenkrat.

To ano..byl to milý příjem pro rodinu..mamka měla  ještě kravičku a kozy😀a prasátko 😀…rodiče také chovali hodně králíků, které na podzim prodali za slušné peníze do “, výkupu”..přijel velký vůz s kotci ,králíky zvážili a dobře zaplatili…mamka chovala, kromě masných plemen, angorské králíky na vlnu😀… tu buď prodala nebo opět poslala do přádelny v Otíně a dostala krásnou barevnou,  jemňoučkou přízí…😇……..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.