- Příspěvek #234931
- Nahlásit
Dotaz: dá se ledňáček v zimě přikrmovat ve volné přírodě? Veme si rybku z větve? a může to být mořská grundle z Kaufu? Na sněhu by to asi snědly kočky, kuny, vydry a jiné lasičky……🤔
Dotaz: dá se ledňáček v zimě přikrmovat ve volné přírodě? Veme si rybku z větve? a může to být mořská grundle z Kaufu? Na sněhu by to asi snědly kočky, kuny, vydry a jiné lasičky……🤔
Verun:Dotaz: dá se ledňáček v zimě přikrmovat ve volné přírodě? Veme si rybku z větve? a může to být mořská grundle z Kaufu? Na sněhu by to asi snědly kočky, kuny, vydry a jiné lasičky……🤔
podle mě ne. Je to lovec, žere čerstvě ulovenou kořist, přelétá v zimě na nezamrzající místa. Nějak se mi nechce věřit, že by v zimě polykal “zmražené” rybky.
může to být mořská grundle z Kaufu?
Jako že by mu prosolená chcíplotinka prospěla? A z větve určitě né. Tam by se do nich nejspíš pustily sýkorky. 😉
Před pár lety jsem zkoušel mu nabídnout rozmražené nástražní rybky (co mívám pro undergroundový v.ž., tak 4 - 7 cm) a nesetkalo se to u něj s pochopením. A to jsem je dal do nezamrzlého vodního oka. Alespoň jsem ho u jejich konzumace nenachytal. Nevím ani, zda by si “mršinku” nevzal na pokraji smrti hladem…
No pokud budem přelovovat koncem listopadu, nějakou střevličku zamrazit můžu, já je jeden rok sušila psovi , měli jsme invazi, a právě, nástražní rybka má mít určitou velikost -podle revíru.Lipno mělo i 20cm, letošní řád jsem nečetla nemám letos povolenku-nebyl čas a jít 5x k vodě za 2 litry? Je jasné, že to nespolkne, takže koupit “nástražní rybky” tedy nemůžu a jít je čeřínkovat je pytláctví😜bez povolenky. No tak mě napadlo koupit ty grundle…pták 5ks já zbytek…😉
Okouknu ještě zoohoby, co nabízejí.
Jako myslíte, že mu je naházíte do vody a on si je vyloví? Mrtvé? A jak poznáte jestli? Je to hrozný plašan. Jediný, co nás zvládne je ten, co jsem mu zachránila život. Ten přiletí na jezero a nezmizí jen, co se nadechneme. Všichni jiní(no nejspíš to druhé bude partnerka) zmizí fakt při každém pohybu v baráku, i když se plížíme jak indiáni. Takže nějak sledovat, jestli a co si vytahuje z vody se moc nedá.
Jsme na rybnících v létě denně, a lítá si tam a na nás moc nehledí …kterej je kterej a kolik jich je není čas řešit..v návodní staně hráze má noru. V zimě ho/je taky vídáme a když je zamrzlo, říkám si, jak dlouho asi nejedl…a že musí.
O naházení do vody ani tak nejde,to si snad něco chytne, jako až to zmrzne a zasněží, díry děláme, ale ne zrovna pro ledňáčka pod větvema, ona i hranatá díra udělaná motorovkou dá práci jí udržet bez ledu …zase mít děravej rybník je pozvánka pro vydry a to nechcete aby vám vydra zvedla zimující plůdek. Nevím, jestli by třaba ze zoufalství neokloval zmrzlou rybu vyndanou vydrou, volavkou.