- Příspěvek #234892
- Nahlásit
Mám na gauči obyč “beránkovou” deku (je to ale jedna velká umělotina, žádný skutečný beránek). Chlupy se na ní nijak extra nedrží, dokonce pojme i vlhkost ze psa, který přišel z venku.
Ač název diskuse nevypadá, týká se to psů.
Sháníme gauč, ale potřebuji, aby mi vydržel a nedržely se na něm chlupy, kůži ne. Máme psa, kočky a 3 děti.
Předem děkuji za případné odpovědi
Já mám takovou tu omyvatelnou látku a je to dobrý, aale stejně na tom mám ještě přehoz, koupený na joomu a ten je hladký prošívaný, nic na něm nedrží, přímo na tom gauči chlupy trochu drží, občas se to musí vyluxovat.
Je mi jasný, že úplně bez chlupů se to neobejde, ale co máme starý gauč teď, tak na něm to drží jako magmet. Kočky mi sice taky nedrapou nábytek,ale přeci je potřebuju něco odolného
Mám na gauči obyč “beránkovou” deku (je to ale jedna velká umělotina, žádný skutečný beránek). Chlupy se na ní nijak extra nedrží, dokonce pojme i vlhkost ze psa, který přišel z venku.
Mě se teda nejvíc osvědčilo mít na gauči přehozy, které se vyperou.
Jinak za mě nej potah na sedačku, co se zvířecích chlupů týče, býval mikroplyš… ale dneska už se to asi nedělá.
Chlupy se na tom nedržely, případné flekance šly snadno vyčistit. Vydrželo zo až do alelujá.
Třeba j koberců se mi osvědčily spíše ty, co mají smyčky než ty co jsou střižené… ty často bývají jako suchej zip… tak si říkám, jestli to nemůže být u potahových látek na gauče podobné.
Já asi nevím, co je mikroplyš. Je to jako velur, nebo jsem úplně blbě?
Gauč z kvalitní! kůže. A na to deky. Samozřejmě to se pohybuje v hooodně vysoký cenový kategorii
Mikroplyš je hřejivý, sametový materiál bez chloupků.
Verul má sice nízký, ale přece jenom má chloupky, do kterých se můžou zachytat zvířecí chlupy.
Jinak je to skoro stejný- na dotek sametový.
Omlouvàm se, odpověděla jsem sardullah místo megi.
Kožený měla kamarádka a mě to bylo strašně nepříjemné, ale je fakt, že byl nezničitelný
Já mám proto na něm deky 😀 ale na údržbu je prostě bezkonkurenční