Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 05.11.2024, 13:31:18
Naše kočky si imunitu posilují samy, například požíráním chycených myší.😄...je to pro kočky přirozená potrava..když náhodou chytí ptáka,tak ho nežerou, nechají ho ležet.…jinak dostávají, jako všechny jiné kočky, granule, konzervy , kozí mléko stále ,vejce ,a odřezky masa od vaření…jsou stále zdravé😀🐱🐱🐱🐱🐱
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.11.2024, 15:30:35
Buď je kočka zdravá nebo nemocná..hodně dělá genetika, bez problémů přežijí ti nejsilnější..přirozená imunita.my máme kočky neznámého původu, jen jednu britku, Viktorku..má 12 let, polovinu života bydlela doma, potom, doteď venku..také nikdy nebyla nemocná..kočky jen odčervuji a odblešuji😀🐱
Já zatím jsem kocourům žádné doplňky na posílení imunity nekupovala. Pouze kupuji Fortifloru od Puriny, tak mi vyskočila i tato nabídka (tak jsem chtěla znát názor.)
Pouze odčervuji na základě rozboru bobků, a kocoury nechávám očkovat jednou za dva roky. (především z důvodu obavy z reakce na očkování)
Já na imunitu v zimním období používala vždy betaglukan (dříve i imunoglukan pro děti z lékárny) - kočkám to moc chutná. S tím teď míchám imunovet pro kočku, protože normálně je to hořké, ale v betaglukanu mi přijde že ta hořkost zanikne a nevadí jim to.
Ale já mám kočku s rozbitou imunitou. Kocour dostává taky, jelikož se betaglukanu vždy hlasitě dožaduje - moc mu to chutná a nedpustil by mi, kdyby kočka dostala a on ne 😀…
Jinak jsem koupila i od gimcatu nějakou vitaminovou pastu. Ta jim taky chutná, ale jestli to má nějaký účinek, to nevím… beru to spíš jako pamlsek, než funkční věc.
Sem tam dostanou probiotika od fortiflory (hlavně na mokré krmení, protože do toho se jim většinou moc nechce a fortiflora jim chutná), sem tam kelpu, ostropestřecový olej, yoggies jogurt nebo obyč bílý a pastu na bezoáry od gimcatu…
Jinak očkuji každoročně, u kočky se bojím, že něco dotáhneme se psem z venku, navíc jsem je zkoušela dřív brát i ven…jestli a do kdy s tím budu pokračovat nevím. Všichni veti mi zatím řekli, že očkovat mám furt. Odčervovala jsem jen s přinesením štěněte, jinak děláme tak jednou za rok koprošku, když není žádný problém a nikdy se nic nenašlo.