Aktuálně: 3 955 inzerátů206 779 diskuzních příspěvků18 213 uživatelů

Australský ovčák

VerKa (neregistrovaný) 02.11.2024, 12:24:43 xxx.xxx.105.222

Zajímá mne porovnání vlastností australského ovčáka a border kolie. Jsou v těchto plemenech nějaké rozdíly co se týče aktivity a zarputilosti?

Sardullah
Sardullah 02.11.2024, 14:14:39 xxx.xxx.221.216

Nemám zkušenost s borderkama. Moje dcera má ausíka.

Já bych jen měla takovou technickou poznámku, že třeba mezi ausíkama jsou taky velké rozdíly například v temperamentu. 
Říká se, že některé bordery jsou tak pracovité, až jim z toho hrabe. No a já myslím, že někteří ausíci jsou taktéž hodně pracovití.

Já bych to shrnula asi takto.. ausík mojí dcery je z mého pohledu, jako majitelky neustále se povalujícího pastevce, strašně akční, ale dcera tvrdí, že jejich ausík patří k těm ne omega akčním resp. k těm neakčním.

Říká se, že ausík je taková trochu umírněnější borderka,ale určitě jde taky o to jaké jedince srovnáváme.

Orionka (neregistrovaný) 02.11.2024, 15:27:54 xxx.xxx.186.126

Borderka (ty, co jsem poznala) bude kamarád s každým, kdo jí hodí míček či klacek. Bude ho neúnavně nosit a plivat vám ho pod nohy. 

AUS bude hlídat teritorium i vás a když se k němu někdo požene, že ho pomuchluje, že to je přece ten pejsek, co tancuje, bude sežrán.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.