Může mi někdo, prosím, odpovědět na otázku, která mi vrtá hlavou? Viděla jsem tady inzerát na prodej odchovaných čápů bílých. A já od tý doby přemýšlím nad tím, že se čápi odchovávají takhle na prodej? A co s nimi pak dělá ten, co si je koupí? Na co si je koupí?
Jo ,dobře. zájmový chov, ale právě mě zajímá, jestli někdo ví, jak to tak v tomto případě je. Čáp je velký pták, přece to nejde v nějaký voliéře?? A komu se pak ty mláďata prodají ? Kolik je asi tak v ČR lidí,kteří si mláďata na další chov koupí? tento pán prodává i Kvakoše, si to nějak právě nedovedu představit, kolik tak nadšenců pro tyhle ptáky může být? Vrtá mi to prosě hlavou 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 01.11.2024, 23:48:42
Normalne ve velke voliere. Na zimu ve zdene budove. Videla jsem to posledne u chovatele vsemozneho ptactva kde jsem brala papousky. Voliera ala ty starsi pulkukate jako byvaly v plzni jen ze siti. Capy mel v staji v byvalych konskych boxech.
Kdyz si lidi na mazla kupujou krokodyly, obri krajty, klokany nebo pstrosy proc ne capy? Par specifik na chov maj ale nic tragickyho.
Vše, co není kriticky ohrožené a potřebuje hodně místa, bych pustila ven. O to víc, že to jsou ptáci, kteří se 2x ročně proletí přes půl planety. Nevidím jediný důvod, proč je zavírat do mini prostorů. Teda nesmíme je střílet a trávit, že jo, ale to je problém jinde. Když vidím ty orly, supy, … v těch ubohých krabičkách, je mi zle.
Vezměme stejný metr. Někdo si pořídí morče, králíčka, psa a my mu říkáme - a necháte ho proběhnout se, že jo? Jasně, každý den. Pes může bydlet v jedné místnosti, ale jdeme s ním na louku, do lesa. Kde budete venčit čápa? Toho můžeme nechat v té garsonce?
Vezměme stejný metr. Někdo si pořídí morče, králíčka, psa a my mu říkáme - a necháte ho proběhnout se, že jo? Jasně, každý den. Pes může bydlet v jedné místnosti, ale jdeme s ním na louku, do lesa. Kde budete venčit čápa? Toho můžeme nechat v té garsonce?
Souhlas. Vidím vysoko, vysokánsky kroužícího čápa, někdy jen malá tečka už. Jo, je to totéž jak ťapat po voliéře v ZOO👎
Tak to jste docela bezcitné. Potřebujete snad pro svůj dobrý pocit obětovat tolik ptačích životů. Nebo máte dojem že se uprchlíci nadšeně pustí do cestování? Ach jo.
Predpokladám, že aj bocian (čáp) sa dá “vycvičiť” podobne ako holub a po roztiahnutí krídel sa vráti k majiteľovi.
A zrejme by mohol byť aj dobrým strážnikom majetku: máme tu jednu starú cestu spojnica mesta a dediny, vedie medzi poľami - je vlastne už používaná iba na rekreačné aktivity - prechádzky, beh, korčuľovanie…od minulého roka je na nej jeden malý problém - “zúrivý” bocian 🙂 zrazu začne nad vami iba krúžiť a snaží sa vás odohnať - ešte nikoho neďobol, zatiaľ to rieši iba nízkymi náletmi a tesnými preletmi…minulú zimu neodletel, “strážil svoj revír”…
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 02.11.2024, 13:37:30
Tak to je jiná. V takovém případě souhlasím. Možná mně jen vyprovokovala vzpomínka na houfy “zachráněných” hladových norků potácejících se po březích Orlické přehrady v naději že najdou jakýkoliv zbytek čehokoliv poživatelného po mnohdy nepořádných rybářích.