Dobrý den, vespolek! Máme 14 letého koucourka. Taková ta vesnická směs, ale holt u něj bydlíme. Prošel si různými fázemi. Před rokem extrémně zvracel, byl na klinice a doporučení znělo - krmte ho masem, přemraženým. Žádné granule. Naštěstí ho tam rozkapali, takže už nezvrací a operace nebyla potřeba. Tak jo. Žere jen nakrájený hovězí krk, příšera jedna. No co už… Ráda bych mu přidala něco jednak něco proti bezoárům a jednak doplnit min-vit látky, které v tomto masu nejsou. Eventuálně i něco na ledviny (kastrován byl cca v 8 měsících, jakmile poprvé značkoval, mazal na kastraci. Tož se v tom plácám. Nedokážu vypočítat, co v tom hovězím krku je, či není… (ještě mu dávám večer třetinu kapsičky Felix želé - víc ne…)
Opakuji: nekrmíme BARF - zkusili jsme, ale zavile to odmítal. Kočku nedonutíte… Skutečně dostává ten hovězí krk, nakrájený na kostičky a zamražený.
Ven nechodí; je to vnitřní kocourek, byť žijeme na dědině. Kocourek vyhlíží zdravě, někdy řádí jak černá ruka, ale něžně… nic mu neschází. A tak bych ráda, aby mu to zůstalo i do vyššího věku. Předem děkuji za všechny fundované a konkrétní rady. Kočkám zdar!
Já se jdu přiučit- jestli někdo napíše něco k těm bezoárům. (kocour-venkovní, hlavně na mase, když je pro psy něco jako zelené držky a on to nechce, dostane konzervičku nějakou) Pro zadavatelku - četla jsem, že pro kočky je hodně důležitý taurin , ten by mu takhle mohl chybět? Zkušené mě opraví, když tak, že jo? Nežral by srdíčka, kde ho je hodně? Kuřecí třeba?
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 01.11.2024, 09:02:51
No ta srdíčka kvůli tomu taurinu jsem myslela, jak se zadavatelka ptá, že co dodávat jinýho,když je kocourek jen na mase čistě. Tak ten taurin mě napadl, že psali, že je důležitý?
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 01.11.2024, 09:52:44
vychrchlávat, takže je má.
aha, takže to, když občas Mouses chrchle, není , že mu zaskočil chlup, jak se čistí? dík. A ta pasta je nějaká odzkoušená? Že bychom se zadavatelkou mohly zkusit taky?
ad vitaminy - já u psů mám zkušenost dobrou s Alavisem, koukala jsem, že má i pro kočky něco - zkoušel někdo?
Viktínovi chutná, jiné nechtěl. Sice chodí ven, ale on je takový troubelín, že nevím, jestli se té trávy nažere. Takže mu sem tam dám. Koupila jsem ji, když začal zvracet a já nevěděla, že je to FIP👎 a ne chlupy. Gučajza…tak ta si pastu nevezme ani omylem. Nic, co zavání něčím na něco, do huby. Jediné, co v pohodě akceptuje je pinzeta na klíšťáky.
Odpověď na příspěvek uživatele HelaS z 01.11.2024, 20:43:01
Na doplnění minerálů a vitamínů při krmení svalovinou lze použít Felini Complete nebo Canvit Nutrimin. Co se týče zvracení, tak u nás opravdu hodně ubylo od té doby, co krmíme častěji syrovým masem, ale doplňky jako bezopet pastu určitě vyzkoušejte.
Na ledviny a močové cesty po kastraci dle mě je nejlepší, aby se kočka hodně prolévala vodou. Tj. přidat třeba do kapsičky trochu vody, mít po bytě misky s vodou, fontánku pro kočky, ale pokud krmíte syrovým masem, měl by mít pitný režim ok.