Aktuálně: 3 703 inzerátů210 396 diskuzních příspěvků18 252 uživatelů

Průměrný věk dožití psů klesá

Pájuška (neregistrovaný) 31.10.2024, 11:52:37 xxx.xxx.80.30

Narazila jsem na jeden článek. Tady je z něho úryvek:

Podle britského veterináře MVDr. Mateje Zupance je zdraví psů v krizi. Některá plemena zaznamenala snížení průměrné délky života na méně než 5 let. A míra bolestí kloubů, špatného trávení, pojídání trávy a problémů s kůží a srstí, to vše se "alarmující rychlostí" zvyšuje. Viník? Špatná výživa.

Je u toho i video s vysvětlením. Tak nevím jestli je stav psů tak špatný nebo se přehání? Přece krmíme nejkvalitnějšími granulemi, někdo BARFem, tak proč číst tyto zprávy? Viníkem mají být konzervanty.

Xerxova
Xerxova 31.10.2024, 12:01:57 xxx:xxx.c4a9:fde

ty články jsou reklamou na potravinové doplňky, které pan veterinář vyrábí. Takže určitě problémy se zdravím psi mají, ale neviděla bych to tak tragicky

Pájuška (neregistrovaný) 01.11.2024, 09:50:24 xxx.xxx.80.30
Xerxova:

ty články jsou reklamou na potravinové doplňky, které pan veterinář vyrábí. Takže určitě problémy se zdravím psi mají, ale neviděla bych to tak tragicky

takové jsem měla podezření, že jde o reklamu na něco ale přitom to z toho článku není tak moc poznat, tak mě to zmátlo. 

Podívejte se sami

https://psi-lekarna.cz/advertorial/fatal-mistake/v1.php

Ariska
Ariska 01.11.2024, 10:21:30 xxx:xxx.685b:49ca

Ten článek je tak zvláštně přeložený, že by AI?

Já jsem někde četla, že přibývá obézních psů a tomu věřím 😒 přizpůsobují se životu lidí.

lesnizinka
lesnizinka 01.11.2024, 11:07:11 xxx.xxx.84.241

Článek jsem nečetla, ale můj názor je ten, že dokud naši psi jedli naše jídlo, byli zdraví a dlouhověcí. Jak se začalo vymýšlet, cpát do nich granule a kraviny všeho druhu, jde to do kytek. Samozřejmě myslím jídlo normální, doma vařené, což bylo normální za našeho dětství. Teď se bohužel už netýká ani většiny domácností…

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 01.11.2024, 13:54:59 xxx.xxx.189.69

No já bych se tomu na druhou stranu nedivila. Ale ne snad tolik kvůli žrádlu jako kvůli tomu, jak se przní všechno se vším. Typický vzorek jsem viděla včera na veterině, když jsem byla nechat očkovat svýho vořecha. V čekárně cca 6 dam, každá nějakýho zakrslýho vořecha ala jork nebo boloňák, všechno celkem mladý psi a samej nádor a já nevím co. Čili i když je to bůhví jakej článek, za mně teda nic ku podivu.

efe
efe 01.11.2024, 13:58:23 xxx.xxx.155.192

Není to jen stravou, ale i prostředím, stejně jako u lidí. Tzn. voda plná jedů, vzduch plnej jedů, potraviny taky plný jedů… To by bylo, aby se to na těch tělech nepodepsalo - lidských i psích.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 01.11.2024, 14:10:44 xxx.xxx.189.69
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 01.11.2024, 13:58:23

Přesně. Proto taky prý vrostla poptávka po psích psycholozích…stejně jako u lidí 🤣 jenže na rozdíl od lidí většina těch psů psychický poruchy nemá, jen jsou štajf z těch poruch lidských. Je to smutný.

megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2024, 16:37:58 xxx.xxx.124.128

Sušená hovězí játra, slávka zelenoústá (Perna canaliculus), lněné semínko, směs koření, glukosamin z mořských plodů, Yucca schidigera, brusinkový extrakt, uhličitan vápenatý, sušené řasy (Spirulina platensis, Ascophyllum nodosum), uhličitan hořečnatý

DOPLŇKY (na kg): Nutriční doplňkové látky: kyselina askorbová 125 mg, niacin 50 mg, thiamin hydrochlorid 80 mg, kyselina listová 1 mg, pyridoxin hydrochlorid 5 mg, taurin 20 g, vitamín E 10 g, jodid draselný 2,4 g, oxid zinečnatý 361,5 mg, L-selenomethion 0. , oxid manganatý 6,96 mg

Technologické doplňkové látky: Alfa-amyláza 1 g Zootechnické doplňkové látky: Lactobacillus acidophilus 0,5 g Senzorické doplňkové látky: Extrakt z kurkumy 20 g Analytické přísady (na 100 g): Hrubý protein 49,3 g Hrubá vláknina: 1,2 g Hrubý tuk 9,2 g 8 g

Takže granule v prášku. Utíkám koupit. 

Někde to na videu sypal na granule. Nejdřív pomluvil granule, pak je posypal tímhle práškem, najednou jsou granule ok. Dělá z lidí dementy, no. 150 g 1200 Kč. 😀

Byl tam odkaz https://nbn-resolving.org/urn:nbn:de:gbv:95-117097

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.