Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 16.11.2024, 21:25:16
Tak samozřejmě. Když máte zahrádku ve vilkách a problém se sousedama, tak asi ty vratky na plot. Někde to ale dost dobře nejde. Mám na mysli usedlosti a tak. A co elektrika kolem voliéry s papouchama?
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 16.11.2024, 22:49:54
Když mi jí zaplatí majitelé koček klidně. Ale jak pak polezu dovnitř je mi záhadou. A na tohle je to k prdu. Kdyz kočka děsí z prdele ptaky uvnitř voliery se dotknout nemusí. A opět. Je povinnost majitele aby jeho zvíře neškodilo. Nikoliv povinnost postiženého dělat si z baráku alcatraz.
Usedlosti ok, to je výjimka ale echm… to fakt je málokdo
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 16.11.2024, 22:56:24
A je povinnosti majitele si svoje zvířata zabezpečit. Když půjdete dovnitř, tak elektriku vypnete. (Je tam taková plastová krytka, za tu to chytnete a vyháknete, tím to rozpojíte.) Že projde kolem voliéry tak je děsí? Ti vrabci ve stromě mi zase tak vyděšení nepřijdou, když kočka sedí pod nima na vratech. Ale psala jste, že máte psa, tak není co řešit. Nebo ho chudáka držíte v kotci?
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 16.11.2024, 17:50:55
Mám podobnou zkušenost. Ví že se tam nedostanou a i tak to dělají, jen pro zábavu. Několik papoušků a křepelek se mi umlátilo, křepelky lítaly a narážely do pletiva, několik se jich těžce zranilo takže se musely nakonec stejně zlikvidovat. Nebyla to drahá zvířata, ale i tak to naštve. Stalo se to jen kvůli lenosti majitele kočky. Pokud je na myši, chtělo by jí zavřít do místnosti kde jsou. Spíš se ale toulají jelikož nemají co chytat, sousedi mají roky kočky a u nás jsem je viděla tak 3x. No křepelky jsem dala do klecí, ale je to smutný pohled, takže na jaře půjdou zase do voliéry. Kuřata nechávám s kvočnou 2-3 týdny v zastřešené ohrádce a pak jdou za ostatními. Pokud někdy uvidím kočku s kuřetem v tlamě, půjde na projížďku. Není to zodpovědný jelikož bude působit problémy někomu jinému, ale nemám na to
Já je nechci likvidovat. Dokonce ani zavírat. Ale naštve mě když jdu za majitelem kočky co mi zabila pár kuřat co my s tim a on mě pošle do háje že jeho neni že tam k nim jen chodí. Proto když kočka navolno ať je nějak označená ať se z toho nemůže vykroutit. Když už lidi nejsou schopný si je zajistit na pozemku (kurňa když si zmáknu zajistit psy, papouchy, koně, krokodýly, tygry apod tak ano jde to i s kočkou)
V tomto Tě plně chápu. Jenže to prostě asi nemá žádné dobré řešení…
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 17.11.2024, 11:05:08
Ale má. Aby konečně kočkaři dělali to co ostatní majitelé všech jinejch zvířat. Jde to u všeho ostatního i divočejšiho než kočka tak to jde i u nich. Promin.
Myslis i ty tuny baraku s anglickym travnikem jednim psem a dvema kockama protoze proste musi mit kocky? Tam fakt potreba nejsou
Psala jsem o stájích, ne o sterilních trávnicích v satelitech.
A tam myši (a potkani škodí). Všechno sežerou, všechno pos…, oprava, pokálí a pomočí a přenášejí nemoci. Kamarádce tak málem uhynul kůň na leptospirózu.
A myš, kterou kočka sežere na poli, se mi do té stáje nenastěhuje. Ani její potomci.
Ale má. Aby konečně kočkaři dělali to co ostatní majitelé všech jinejch zvířat. Jde to u všeho ostatního i divočejšiho než kočka tak to jde i u nich. Promin.
Já se na Tebe nezlobím, nemusíš se omlouvat. Jen konkrétně já to řešení prostě neznám. Je mi jasné, že kdyby mi cizí kočka zardousila ptáčata, tak bych byla také naštvaná a nešťastná.
Manžel měl papouchy a drobotinu 40 let,zrovna tak jsme měli a máme drůbež a kočky.Cizí kočky k nám nechodí,psi je vyženou a pokud přijde nějaká vyhozená,divoká,tak je adoptujeme.Na voliérách bylo odjakživa dvojité pletivo a kryté zálety kam ptáci na noc zalézali,ale ne kvůli kočkám,ale kvůli sovám a dravcům.A stačilo to.Nikdy jsme kvůli tomu žádné ztráty neměli.Ani kuřata pod kvočnou,káčata pod kačenou apod. kočky neodnesly.To spíš sem tam něco zabily straky,šedivky,jestřábice,liška.No s tím u lesa se počítá.Jenže my jsme z vesnice zvyklý na volný pohyb zvířat na vesnici běžně chovaných a žijících a podle toho se zařídit.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 17.11.2024, 17:24:32
Přesně tak. Když se chce, tak to jde. Zadavateli bych doporučil zabezpečit holubník tak, aby se na střechu nebo k vletu kočky nedostaly, pokud to jde. Pokud šplhají po pletivu tak kolem dokola přidělat pruh něčeho hladkého. Nebo si poradit jinak. Naše kočka chodila do okapu číhat na jiřičky. Neměla šanci, ale plašila je při krmení mladých. Zadělal jsem vikýř kudy tam chodila pletivem. Začala teda na střechu skákat z okna v přízemí. Dal jsem do okapu nad hnízdo roli pletiva a přestala tam chodit, nedostala se blízko nad hnízdo a to ji nebavilo.
Bohužial mačky chodia po susedovom plote- takze tam zrovna zasiahnut nemozem. A aj keby sa dalo tomu zabranit- verte mi, ze by som to velmi rad spravil, tak neviem ako vyriesim to, ze tie macky mozu zahrdusit tie holuby aj u mna na zahrade ked cez den polaria medzi paprikou. Skusim teraz pouzit zvukový odpudzovač, to by mohlo zabranit mackam chodit k okoliu holubnika.
Hele, a máš fotopast? Kdybys měla nafoceno, že Ti KONKRÉTNÍ kočka cupuje ptáky, tak je to dobrý důkaz, ne?