Aktuálně: 3 968 inzerátů206 539 diskuzních příspěvků18 210 uživatelů

Kočky vs. holubi

R (neregistrovaný) 31.10.2024, 09:42:17 xxx.xxx.249.42

Dobrý deň, chovám holuby na kraji malinkého mestečka, a mám tu problém s mačkami, ktoré tu bývajú všade - sú to  túlavé mačky čo nikomu nepatria len sa tu túlajú po okolí a robia škody, mne tie mačky už zožrali 3 kurence a 3 holuby. Mám nad holubníkem fotopascu a tie mačky si sadnú na holubník a škrabkajú na pletivo, už mi raz jeden velký kocúr vyrazil dvierka pre holuby a v noci mi z holubníka vytahal holuba. Chcem si kupiť pachový odpudzovač mačiek, ale sa bojím či to neodpudí aj holuby? Prosím napíšte sem vaše rady a postupy ako ste sa zbavily alebo zbavujete mačiek z vašeho dvora. Predom ďakujem za vaše rady.

Leithian
Leithian 31.10.2024, 11:09:51 xxx.xxx.102.123
»
Odpověď na příspěvek uživatele R z 31.10.2024, 09:42:17

Zlikvidovat kočky. Nic jineho nepomůže. Kočičkáři a zkuste teď pindat jak chudinky cicinty….

jo012810
jo012810 31.10.2024, 15:52:08 xxx.xxx.101.29
R:

Dobrý deň, chovám holuby na kraji malinkého mestečka, a mám tu problém s mačkami, ktoré tu bývajú všade - sú to  túlavé mačky čo nikomu nepatria len sa tu túlajú po okolí a robia škody, mne tie mačky už zožrali 3 kurence a 3 holuby. Mám nad holubníkem fotopascu a tie mačky si sadnú na holubník a škrabkajú na pletivo, už mi raz jeden velký kocúr vyrazil dvierka pre holuby a v noci mi z holubníka vytahal holuba. Chcem si kupiť pachový odpudzovač mačiek, ale sa bojím či to neodpudí aj holuby? Prosím napíšte sem vaše rady a postupy ako ste sa zbavily alebo zbavujete mačiek z vašeho dvora. Predom ďakujem za vaše rady.

Toulavé kočky lze odchytit a likvidovat. Tyto malé šelmi vybírají i ptačí hnízda. Další možnost. Pořídit si vlastní kočku a od kotěte ji brát mezi holuby a kuřata. Dobře vychovaná kočka vám bude chytat myši a bránit si svůj “rajón”. Pochopitelně musí bydle někde v chovatelském zařízení. Kočka z gauče, nebude fungovat.

R (neregistrovaný) 31.10.2024, 20:50:24 xxx.xxx.249.42

Ja viem co tie malé potvorky dokážu spraviť za škodu v revíri na mladých zajacoch a bažantoch, taktiež dokážu bohužiaľ veľmi účinne likvidovať hniezda pozemných aj stromových vtákov. Kúpil som takú pascu, že do nej vlezie a potom ju to tam zavrie, tak dúfam, že zaberie a ničo chytím :) tiež si kúpim nejaký pachový odpudzovač, lebo ma uz pripravili o chovného holuba, chovný pár holubov a troch kohútov na víne :) PS: S tou mačkou som to skúsil, ale bolo to ako urobiť kozla zahradníkom, tak teraz ju musím učiť že holubky nee, to sa nepapá, proti myšiam a potkanom v celom okolí mi účine zaberajú perličky bodkované

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.