Bezva ale vy poukazujete na škodlivost olova při chytání ryb, ale podílíte se na šíření akaricidu do koloběhu životního prostředí přez včely. Jenom proto, že nic jiného neumí. Chucpe.
Příspěvek upraven z důvodu vulgarismů.
Vůbec to se včelařením nesouvisí. A nebo, fakt vůbec?
Existuje (nebo existoval, roky tam nechodím) portál MRK o rybářích a rybařině, něco jako CHZ. Dávám odkaz kvůli kontextu a vesměs tupým reakcím lidí a dávám kopii svého tehdejšího příspěvku, v pném znění i s chybami. Z něj si každý inteligentní může udělat představu o mojí celoživotní filozofii a práci. Šokoval jsem komisi tvrzením, že rybáři jen v ČR za rok utrhají v jen sportovních (ne soukromácích) vodách 1.000 tun olova. Slovy tisíc tun a nebo 40 plně naložených kamionů. KAŽDÝ ROK!!!!!!! Vysoce toxického olova!
Ocenili to tehdejší ministryně Ruth Bízková a i bývalý ministr Bedřich Moldan (jen kecy a rukoudání a skutek utek), dokonce jsem za to obdržel cenu zvláštního zřetele (narychlo udělanou cenu, tak jsem všechny šokoval, samosebou ani Korunu) v tehdejším ročníku něčeho, čehož název jsem zapomněl (jedna ze zbytečných blbostí pořádaných ochránci přírody, ani už nevím ochránci jakého druhu). Nutno podotknout, že mě tam přihlásil bez mého vědomí kamarád a pořadatelé tak naléhali, že jsem jel. Bylo to myslím v roce 2005. Nebo 2006? Už nevím, je to fuk. Byl tam se mnou celoživotní a tady často zmiňovaný kamarád Petr.
Tady je část dikuze MRKu:
NBOWDEN® - Profil | Po 1.9.2008 0:56:52 Petrson - ® Ne 31.8.2008 22:52:55 Ano, živím se výrobou krmítek a zátěží a jejich součástí je olovo, přesněji jeho slitiny. Kromě toho jsem vynalezl a na trh uvedl ekozátěž s chráněným názvem BOWDEN® a 1.9.2007 jní uvedl na trh. Aby se tato zátěž nějak představila lidem, hledal jsem někoho kdo by pomohl prezentací. Rybářství a Kajman otiskli moje články, žádná státní instituce, nedej bože ministerstvo životního prostředí mi nepomohly ekozátěž prezentovat ze strachu, abch nezbohatl, že mi nemůžou platit reklamu když chci rejžovat na ekokrmítku. Z něčeho musím být živ a patrně bych na vás všechny, jak jasně píšeš, udělal dojem, kdybych uvědoměle chcípnul hlady a jako první přestal vyrábět věci, kde je komponenetem olovo. Věř mi, že mě to úsměvné, tedy to uvažování tvoje a ostatních, rozhodně nepřipadá. Jinde jasně říkám, že vždy civilizace dospěje k určitému bodu, ne že všichni naráz přestanou zastaralou a špatnou věc používat, ale postupně, zpočátku jen ti slušnější a inteligentnější a k nim se postupně přidávají další a přejdou, aspoň tam kde to jde, na novou, "lepší" věc. Rybáři až hystericky lpějí na olovu, je to pro ně pohodlné. Moje ekozátěž vypadá nezvykle a hlavně, přece proč používat něco, co vypadá nezvykle, teda blbě, jak by řekl český rybář, když olovo není zakázané. Dobrovolně přece nikdo slušný a ohleduplný k přírodě, potažmo i k rybám a životu ve vodě být nemusí, na co, co za to? Nicméně desetitisíce krmítek prodaných s touto zátěží, a prodávaných opakovaně svědčí o tom, že kdo tvrdí, že je ekokrmítko blbé řešení vlastně říká, že jsou dnes už tisíce rybářů blbci a možná by měl vážit slova. Nevíš o čem mluvím, ani ostatní, ale jistý člověk, který to tu čte, ten ví přesně co říkám. No a k odhadu jsem přišel jednoduše. 300.000 rybářů x 3,5 kg olova = nejméně 1.000 ročně. Nechci a nemůžu tu zveřejnit kolik se čeho prodá za rok v ČR, základem mojí práce je odhadnout to co nejpřesněji. No a krámští nakupují to, oč je zájem a rybáři plní ohleduplnosti k rybám a propagující "chyť a pusť" na krámských tvrdě vyžadují a naprosto klidně kupují a používají vysoce toxické olovo, co s tím já asi tak nadělám? Vše co nadělat můžu tu právě takto dělám!!! Zkus si projít tady na MRKu diskuze kde jsem účasten. Uvidíš tu levičácko-proletářskou hysterii jak zuřivě mě lidi nenávidí jen za to, že jsem řekl, že olovo je svinstvo a že slušný člověk by jej neměl, všude tam kde nemusí, v rybařině použít. Ano, npasal jsem, že civilizace dospěla do stadia, kdy je nutné hledat řešení a že já jsem přispěl svojí skromnou troškou do mlýna. Také jsem napsal, že potenciál lidského myšlení je nekonečný a že hezčí a funkčnější zátěže, než je bowden budou teprve vynalezeny. Jen bylo nutné upozornit lidi, že olovo je problém. To se mi, zatím jen u čtenářů MRKu, podařilo. Nelíbí 0Líbí 0
Bezva ale vy poukazujete na škodlivost olova při chytání ryb, ale podílíte se na šíření akaricidu do koloběhu životního prostředí přez včely. Jenom proto, že nic jiného neumí. Chucpe.
Příspěvek upraven z důvodu vulgarismů.
Olovo bude brzy zakázáno nadobro, už nyní se prodávají zátěže pro rybáře z betonu, jenže cenou jsou někde jinde bohužel. Velcí zkušení rybáři už dnes olovo nepoužívají, ale místo toho mají jako zátěž kámen, který odpadne.
Ehm, asi jsem špatně pochopil- kdože se to tu podílí na šíření akaricidu ? Na prvním místě bych viděl největšího výrobce a prodejce oficiálních léčiv - Dol. Pokud tam klidně spí…
Tak asi se podílí každý kdo tyto šmakulády kupuje a prodává, ne? Já třeba ne, není důvod používat v dnešní době syntetické akaricidy, je to zpátečnictví.