Aktuálně: 3 711 inzerátů210 516 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Spolecne lihnuti

Anonymní (neregistrovaný) 30.10.2024, 10:53:35 xxx.xxx.234.29

mam lihen na 30 vajec. A poridil jsem ke slipkam perlicky, budu moct lihnout kurata obou druhu spolecne s tim ze kurata nasadim o tyden driv a pak pridam vejce perlicek ?

acher
acher 30.10.2024, 13:00:04 xxx:xxx.6897:a4e8

Nevím jestli se nepletu,ale pokud si to dobře pamatuji,tak inkubace perliček byla 4 týdny a slepic 3.

ˇ (neregistrovaný) 30.10.2024, 13:40:31 xxx.xxx.150.72

Dobrý den,chovám a líhnu slepice i perličky,líhnu,ale oba druhy zvlášť.Také jsem nad společným líhnutím přemýšlel.Z důvodů jiné délky inkubace 21 a 26 dní (kuřata už budou v režimu dolíhně a perličky by měly mít ještě režim předlíhně.,tj.jiná vlhkost,teplota,obracení)Ale i v předlíhni jsou doporučeny jiné hodnoty teploty a vlhkosti pro tuto drůbež tak jsem od tohoto záměru společného líhnutí upustil.

Lihen (neregistrovaný) 07.11.2024, 11:51:28 xxx.xxx.41.216

Zkousela uz sem ledacos a nakonec sem zjistila ze drzet se jednoho druhu je pri lihnuti nejlepsi. Dosahne se tim nejlepsich vysledku! Dnesni moderni lihne uz jsou tak presne ze volite jednotky procent vlhkosti i teploty a on chce kazdy druh trochu neco jineho, takze dohromady se to neda delat poradne. Vzdycky se neco vylihne ale neni to takove jako oddelene lihnuti, takze jedine dalsi lihen.

Zkousela jsem i v lihni na 30 vajec lihnout 45 vajec, vejce jsem dala do mezer mezi tech 30. Kdyz pominu ze jsem musela vejce otacet rucne protoze automaticky to samozrejme neslo (to mi nevadilo) tak to dopadlo tak, ze plno kurat mi uhynulo celych ve vejci pred lihnutim. Doslo to tak daleko ze jsem to resila s vyrobcem lihne a vysledek: Vetraci otvory na privod kysliku jsou takove, aby se okyslicilo 30 vajec a ne 40+ takze se kurata udusila premirou vyprodukovaneho CO2.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.