Jak jsem zmínil ve vedlejším vláknu, přesuneme některá obecná témata do samostatné kategorie. První dotaz je, zda máte nějaké přání, jak by se tato kategorie měla jmenovat? Napadá mě použít název jednoho z vašich témat a to Všeobecný pokec nebo třeba Pokec o čemkoliv. Jmenovala by se tak celá kategorie, v ní by bylo i téma Všeobecný pokec, Třetí víčko, Politika a některá další.
Má někdo něco proti? 🙂 Do večera o tom můžeme ještě diskutovat, pak se pustím do přesunu.
A ještě připomenu. Pokud někdo sleduje pouze psí kategorii, tak bude stačit, když si u kategorie Psi zapne připínáček a stejně tak si zapne připínáček u té nové kategorie.
No ja jsem svuj tip psala s myslenkou psani o receptech, o praci na zahrade jak od psu tak lidi…. A nejak jsem uplne zapomnela, ze je to dost casto i bazina nebo drbarna 😀
Takže abych to trochu shrnul, co se teď v nejbližší době změní …. bude doplněna funkce do SZ - možnost blokace zpráv od vybraného uživatele, možnost smazat SZ, budou přesunuta kecací témata do nové kategorie. Kecací vlákna budou nemoderovaná a volná, kromě bežného porušování pravidel (sprostá slova, urážky apod.) a chovatelská témata budou držena v přísných mezích, odbočení od tématu = výmaz nebo přesun příspěvku do kecacího vlákna. I funkce Nahlásit příspěvek může z vaší strany sloužit k nahlášení takových příspěvků, co budou mimo téma. Věřím, že se vrátí diskuze hlavně k chovatelství, děkujeme za přízeň.
Každopádně po přesunu budou mít kecací vlákna jinou ikonku? Nebo např. Třetí víčko zůstane ikonka kočky, Všeobecný pokec ikonka psa? Já jsem pro zachovat ikonky stávající ať se ví ke které kategorii pokec patří.
Možná jsem něco přehlédl ale kdo bude mít pravomoc posoudit a případně přesunout nevyhovující odpověď do kategorie jiné, například “Drbárna”. Osobně bych příliš nadšený nebyl objevit svou odpověď, které mnohdy věnuji nějaký ten čas, v podobné kategorii která již svým názvem nutně evokuje plytké a nezajímavé kecy. Ostatně i tento můj dotaz, který evidentně nijak nesouvisí s názvem a účelem tématu, by měl skončit v “Drbárně”. Já samozřejmě chápu a oceňuji snahu o řešení jen bych chtěl mít jasno.
Takže abych to trochu shrnul, co se teď v nejbližší době změní …. bude doplněna funkce do SZ - možnost blokace zpráv od vybraného uživatele, možnost smazat SZ, budou přesunuta kecací témata do nové kategorie. Kecací vlákna budou nemoderovaná a volná, kromě bežného porušování pravidel (sprostá slova, urážky apod.) a chovatelská témata budou držena v přísných mezích, odbočení od tématu = výmaz nebo přesun příspěvku do kecacího vlákna. I funkce Nahlásit příspěvek může z vaší strany sloužit k nahlášení takových příspěvků, co budou mimo téma. Věřím, že se vrátí diskuze hlavně k chovatelství, děkujeme za přízeň.
Zdravím, optimismus ohledně návratu diskuzí k chovatelství nesdílím.
Můj osobní dojem je, že je tu převaha majitelů zvířat, nikoliv chovatelů.
Není samozřejmě nic špatného na sdílení zážitků majitele se svým zvířetem/zvířaty (výlety, práce na pozemku, kočka se mi vyčůrala do postele apod.) na diskuzi, ale s chovem jako takovým to nic společného nemá.
Navíc takové příspěvky lehce sklouznou jinam a časem jsou už spíš jen kecací…..aniž by vůbec chovatelské kdy byly.
Svět se mění…je vhodné si přiznat, že praktické chovatelské dovednosti a zkušenosti diskuze člověku s malými vlastními zkušenostmi nikdy nepředá.
Ohledně teorie se více člověk dozví využíváním moderních komunikačních nástrojů včetně AI - např. dnes jsem čekání na bus strávila rozhovorem s ChatGPT ohledně nejnovějších poznatků ohledně orientačních dovedností holubů - výsledkem je rozsáhlý dokument včetně relevantních odkazů na konkrétní práce (Harvard, Sciencedaily, Popsci, práce Johna Hagstruma apod.). Totéž může udělat jeden každý ze zdejších diskutujících. Dozví se víc, než kdyby zadal dotaz do diskuze.
Bylo by možná fajn si mimo založení striktně kecací kategorie zároveň definovat nějaké novější směřování tohoto webu do budoucna, protože těžiště v samotném chovatelství úplně nevidím.😉
Nebo se inspirovat specializovanými weby které fungují dobře - teraristika, bezobratlí, insektária, motýli, akvaristika - Cichlidy, Apocheilus, exotické ptactvo - astrildovití od rákosníků přes stříbrozobky k amadinám, kanáři a veškeré linie, každoroční výstavy a burzy, soutěže ve zpěvu, křížení se stehlíkem, , čížkem a jejich zpěv u sokolníků to taky žije, vcelařství