Máte někdo zkušenost s tímto plemenem?
Přemýšlíme v rodině o koupi
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/192950192/prodam-stenata-bretanskych-oharu.php
Máte někdo zkušenost s tímto plemenem?
Přemýšlíme v rodině o koupi
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/192950192/prodam-stenata-bretanskych-oharu.php
Hoooodně energie v malým balení 😂 vezměte si setry,španěly a dejte je dohromady. Opravdu velký lovecký pud, velký akční rádius, velká potřeba pohybu. Nutně potřebuje aktivitu. Jinak malej, praktickej, i ta srst jde, bývá bezproblémový,co se týká ostatních psů (alespoň jedinci,se kterými jsem se potkala). Je otázka,co se s ním v rodině chce dělat
No, je to ohař. Má to vlohy, které je nutno nějakým způsobem seřídit. Tedy se věnovat výcviku, aby ohař - i když nebude myslivcovat - ohařem byl. Jak velký lovecký pud mají a jak dobře se s nimi pracuje nevím, znala jsem jen jeden kousek a tam to teda bylo na pohodu. Jak s ní ale pracovali - myslím při výchově - to nevím, jen jsme se občas šli společně procházet do lesů. S naším vižlíkem byli oba stejně staří a stejně neunavitelní :-)
A já se ještě zeptám - klasicky -
co mu majitelé můžou nabídnout?
Mají představu, co je to lovečák?
Budou ochotni se tomu přizpůsobit - životním stylem, výchovou a i výcvikem? Protože bez něj to nepůjde.
Děkuji za reakce.
Jinak, Zrzavci, nebojte, myslím, že už se nějak alespoň malilinkato virálně známe a tyhle dotazy padat úplně nemusí. Jinak by totiž nepadl ani tento dotaz samotný.
To nemělo vyznet rypave,ale jako nadhozeni zamyšlení pro ty co budou psa porizovat. myslela jsem , že je to někdo v rodině, ne přímo vy. On člověk prostě nemusí mít predstavu, co lovecak je, co obnasi. důkazem mi je známá co běhá agility tedy člověk se zkušenostm se psy a poridila si jagouše. Pro mě naprosto nepochopitelný, pro ni následně dost potíž. Jasne bretaň není jagouš ,to byl jen příklad na vysvětlení.
Ano, je to do rodiny , ale myslíte, že jim takové dotazy nepoložím sama? Proto se taky ptám konkrétně na tohoto psa, nemám s ním zkušenost a mají ho v merku.
Ale díky za Váš popis 🙂
Ok, jasný, já to prostě jen tak nadhodila, viz ty zkušenosti výše popsané.