Aktuálně: 3 731 inzerátů211 064 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Dotaz na Zbyňka a Lubomíra: Návrat k radám o chovu?

Anonymní (neregistrovaný) 29.10.2024, 09:31:30 xxx:xxx.6dcc:aed3

Nevím, zda jste mě na začátku četla důkladně – psala jsem i o zachování diskusí “jen tak o psech”. Proč by nemohla vedle sebe koexistovat vlákna konkrétnější a vlákna rozevlátá?

Kdybych si to jako profil mohl sám navolit, která chci zobrazovat a která blokovat tak se registruji

0 hlasů
balu
balu 29.10.2024, 09:42:22 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 29.10.2024, 09:31:30

U vláken - témat, která navštěvujete, nebo jste alespoň jednou navštívil, se vám zobrazuje oranžové zatržítko. To nestačí? 

1 hlas
balu
balu 29.10.2024, 09:53:16 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 29.10.2024, 09:23:08

Mám silný dojem, jako by ten váš příspěvek chvílemi psala jiná osoba, nebo aspoň hodně našeptávala… 

Thielli, nic si na nikom nevynucuji. Jen chci vědet proč, důvod. Nedává mi smysl se někde zaregistrovat, chodit tam, pak nechat registraci smazat, ale chodit tam dál jako neregistrovaná. Jí ano, tak ho chci znát. Z těch všech anonymů, neregistrovaných a pomlček je tu guláš a nevím jak komu, ale mně to připadá takové neseriózní. I to, jak sem registrovaní chodí chvíli jako registrovaní, chvíli jako neregistrovaní,… 

Padni komu padni? Tady? Nevěřím, že by tu byl jeden jediný člověk, který by to dokázal. Diskutujeme tu a předtím na ifauně příliš dlouho na to, aby někdo byl naprosto nestranný. Myslet si, že by to fungovalo je absolutní naivita.  

1 hlas
Ph (neregistrovaný) 29.10.2024, 09:57:28 xxx.xxx.81.0

Mám silný dojem, jako by ten váš příspěvek chvílemi psala jiná osoba

tak tady zrovna nevim, jak to je. 

Ale videla jsem uz taky par prispevku pod moji neregistrovanou zkratkou - a ja je nepsala.

To jen tak, pro info.

0 hlasů
Thielli (neregistrovaný) 29.10.2024, 10:25:28 xxx.xxx.65.248

Balu, Ph,

nijak vam to nedokazu, ale pisu za sebe. A jsem to ja, pudlova. Dokonce jsem to ani pred napsanim s nikym nerozebirala. 

Ale vim, o jake souvislosti tu ted pisete. Spoustecem meho psani bylo nedavne hledani k mleku pro sebe i psa. A vlezla jsem do bili jogurt 🙈. Achjo. Byl to spoustec, ano. Ja se ale vůbec nesnazim popirat, ze se pratelim s nekolika lidmi, co sem chodi. To ale jeste neznamena, ze bezhlave odkyvu vsechny jejich nazory.

Vsimla jsem si, ze se tam treba Megi za pleveleni omluvila. A ja se taky omluvim a treba se necham smazat, pokud spadnu mimo.  Nejsem zadna pani dokonala.

Nekopu za lidi, kopu za psy. Ten blby jogurt mi zase vyrahl smutek nad tim, ze se studnice zanasi. Protoze pokud se budeme vice ovladat a budeme vic myslet na ty, co sem strci nos, pokud nedostanou kopanec hned ve dverich, treba se sem vrati, treba sem budou chodit radi. A treba se to v tom dobrem podepise na jejich vztahu se psem.

A to je cele. 

3 hlasy
Thielli (neregistrovaný) 29.10.2024, 10:32:50 xxx.xxx.65.248

Balu, 

s tim přihlášením s vami souhlasim. Kdo se neprihlasi, at nemluvi. 
Takze bych ted nepsala, az doma. 🙄

0 hlasů
Ph (neregistrovaný) 29.10.2024, 11:16:56 xxx.xxx.81.0

Thielli - to nebylo na vas ted, tady jsme ani nezaregistrovala nejaky rozkol v projevu 🙂

To byla jen informace, ze se to opravdu deje a nekdo si “pujcuje” prezdivky a vypisuje tu pod nimi. U me jsem si jista, u ostatnich si to muzu jen myslet, dukaz nemam - a taky se mohu plest samozrejme.  

0 hlasů
nepřihlášená Zrzavci (neregistrovaný) 29.10.2024, 13:08:54 xxx.xxx.19.80
balu:

Mám silný dojem, jako by ten váš příspěvek chvílemi psala jiná osoba, nebo aspoň hodně našeptávala… 

Thielli, nic si na nikom nevynucuji. Jen chci vědet proč, důvod. Nedává mi smysl se někde zaregistrovat, chodit tam, pak nechat registraci smazat, ale chodit tam dál jako neregistrovaná. Jí ano, tak ho chci znát. Z těch všech anonymů, neregistrovaných a pomlček je tu guláš a nevím jak komu, ale mně to připadá takové neseriózní. I to, jak sem registrovaní chodí chvíli jako registrovaní, chvíli jako neregistrovaní,… 

Padni komu padni? Tady? Nevěřím, že by tu byl jeden jediný člověk, který by to dokázal. Diskutujeme tu a předtím na ifauně příliš dlouho na to, aby někdo byl naprosto nestranný. Myslet si, že by to fungovalo je absolutní naivita.  

Balu - moc bych prosila, zda byste tohle mohla vysvětlit, jak to myslíte.  Protože tak jak to může vyznívat - znamenalo by to, že jednoho z nejhodnějších lidí, co znám, nařknete z něčeho, co není pravda. Můžete, prosím, vysvětlit, jak tuhle větu myslíte?

Děkuji moc. Já věřím, že to třeba myslíte jinak, než to vyznívá a proto prosím o vysvětlení.

Víte proč se třeba teď tady pohybuju jako neregistrovaná? Protože jako neregistrovaná, nemůžete psát a dostávat SZ. A to vylučuje, že bych někoho zde nějak třeba ovlivňovala.

1 hlas
mastnacek
mastnacek 29.10.2024, 13:11:49 xxx.xxx.80.12

Teda vase starosti na moji hlavu 🙂)) kafrejte nereste jestli kafrat nebo jen dotaz odpoved. Dyt to mate tu svoji osychiterapii, usetrite za specjalisty.  Furt ndeco kontrolovat, usmernovst. Dorry sa preklepy, natahuju novy ohradniky z drsstu a necejtim rice.

0 hlasů
balu
balu 29.10.2024, 17:11:26 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele nepřihlášená Zrzavci z 29.10.2024, 13:08:54

Myslím to přesně tak, jak jsem to napsala. Je to můj dojem z toho příspěvku (neregistrované) Thielli. A ten dojem jste posílila tím, že jste se tak ozvala. Ale pořád je to jen dojem, ne tvrzení. 

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Lidé, kteří jsou zde registrováni, sem najednou čím dál víc chodí diskutovat jako nepřihlášení, neregistrovaní. Nevím, co je účelem takového chování, ale cítím, že to pro diskuzní web moc dobré není.  

Vy uvádíte tento důvod, cituji - “Víte proč se třeba teď tady pohybuju jako neregistrovaná? Protože jako neregistrovaná, nemůžete psát a dostávat SZ. A to vylučuje, že bych někoho zde nějak třeba ovlivňovala.”  

Tento důvod může obstát jen u lidí, kteří jsou počítačově negramotní. My všichni tady víme, že SZ není jedinou možností vzájemné komunikace. Tak ze mě, z nás všech tady, nedělejte hlupáky. 

0 hlasů
raven_kix
raven_kix autor webu
29.10.2024, 17:30:25 xxx.xxx.230.164

Zrzavci: Víte proč se třeba teď tady pohybuju jako neregistrovaná? Protože jako neregistrovaná, nemůžete psát a dostávat SZ. A to vylučuje, že bych někoho zde nějak třeba ovlivňovala.

Soukromá zpráva vám samozřejmě přijde i když nejste přihlášená. Že si ji nepřečtete je druhá věc. Každopádně lze být přihlášen a zároveň i nepřihlášen na jednom PC. Kdo má PC a mobil, ten to má ještě jednodušší. Tedy ten důvod co popisujete, je takto opravdu nefunkční.

0 hlasů
neprihlasena Zrzavci (neregistrovaný) 29.10.2024, 17:38:52 xxx.xxx.96.185
balu:

Myslím to přesně tak, jak jsem to napsala. Je to můj dojem z toho příspěvku (neregistrované) Thielli. A ten dojem jste posílila tím, že jste se tak ozvala. Ale pořád je to jen dojem, ne tvrzení. 

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Lidé, kteří jsou zde registrováni, sem najednou čím dál víc chodí diskutovat jako nepřihlášení, neregistrovaní. Nevím, co je účelem takového chování, ale cítím, že to pro diskuzní web moc dobré není.  

Vy uvádíte tento důvod, cituji - “Víte proč se třeba teď tady pohybuju jako neregistrovaná? Protože jako neregistrovaná, nemůžete psát a dostávat SZ. A to vylučuje, že bych někoho zde nějak třeba ovlivňovala.”  

Tento důvod může obstát jen u lidí, kteří jsou počítačově negramotní. My všichni tady víme, že SZ není jedinou možností vzájemné komunikace. Tak ze mě, z nás všech tady, nedělejte hlupáky. 

Balu aha, tak nic, doufala jsem ,že se mýlím. Ono to asi očekáváte dle svého nastavení. Už jednou jsem tu psala, že jsem rovnej člověk,   věřte,  že tyto detinské a z mého pohledu vlastně i ubohé praktiky jsou mi cizí.. za svými názory si rozhodně umím vždycky   stát sama . To, že někdo to vidí obdobně ještě neznamená, že ho k tomu někdo navedl. Je to vůči němu dost urážlivé. 

Je tohle opravdu obyčejn á diskuze na chovu či je to kontraspionazni serial?

1 hlas
Vahine (neregistrovaný) 29.10.2024, 17:43:22 xxx.xxx.179.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 29.10.2024, 17:11:26

“Tento důvod může obstát jen u lidí, kteří jsou počítačově negramotní. My všichni tady víme, že SZ není jedinou možností vzájemné komunikace. Tak ze mě, z nás všech tady, nedělejte hlupáky.”

No Balu, za Vás asi taky píše někdo jiný, protože takhle já Vás teda neznám. Přeháníte, brzděte! Dotkla jste se tím jistě Zrzavcové a taky i mě, aby bylo jasno! 

Požádala jsem o zrušení registrace kvůli nepěknému chování tady v diskuzích, které se tu rozmohlo a k tomu, K TOMU jsem nakonec i ráda, že nemůžu psát a dostávat SZ.  Není tu možnost je vypnout/zapnout, tak je tohle taky řešení, být neregistrovaná. Sice ty SZ můžete nechat nepřečtené, jenomže jsem slušně vychovaná a když si někdo dal tu práci, že mi napsal, tak když jsem ještě mohla, vždy jsem odpověděla. Jisté SZ však pro mne byly dost náročné, byla jsem pak těmi informacemi nacucaná, jako houba a ty dohady na inkriminovaných tématech mě dodělaly. 

Takže Balu, jestli Vám vadí neregistrovaní a admini toto umožňují, tak to ale máte Smolíka Pacholíka, bohužel 🤷‍♀️

1 hlas
balu
balu 29.10.2024, 17:53:40 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele neprihlasena Zrzavci z 29.10.2024, 17:38:52

Můžete napsat co chcete, zapřísahat se, ale ten dojem přetrvává. 

Kdybyste vy i ostatní, kteří zde mají registraci, psali přihlášení, k pochybnostem by dojít nemohlo. 

0 hlasů
Thielli
Thielli 29.10.2024, 17:54:42 xxx.xxx.152.196

Balu

příspěvek na začátku jsem napsala jako přihlášená.

Důvod mého nepřihlášení přes den jsem napsala.

Nyní už jsem z domova přihlášená.

Ano, přátelím se se Zrzavcovou. Ale nepíšeme si soukromě a nevoláme si, abychom rozebíraly světa běh, poberu vejce, popiju kafe, projdeme se se psy. 

Ano, kecáme na jejím kecacím fóru, kam se můžete klidně podívat…. a - Ne, nerozebírám s ní, co se děje tady na Chovu. Kdysi jsem jí jen řekla, proč jsem odešla. 

Ne, neřekla jsem jí ani nikomu jinému o svém záměru napsat sem výzvu na moderování/čištění vláken. 

Ano, byla a je to má osobní iniciativa, důvod jsem vysvětlila výše.

Ano, jsem i přes přátelství schopna Zrzavcové říct, v čem s ní nesouhlasím nebo co se mi nelíbí. A jsem schopna to poslouchat od ní.

Ano, můžete mít dojmy o nějakém spiklenectví, já ho ale nepěstuji. Já sama před sebou vím, že nelžu a to mi stačí. Shodnu se stejně s Zrzavcovou, že si tu plevelíme, jako se shodnu s Xerxovou, která zmíní, že každý by měl začít u sebe.

Je na vás, zda mi věříte nebo ne, já kopu za ty psy, jak jsem už psala. Co si o mně myslí lidé, už mi na stará kolena tolik neláme vaz, jako když jsem byla mladší. 

Mastňáček bude mít z našich nekonečen zase záchvat smíchu, jenže on je muž a muži fungují s jiným software. Ale cením si jeho upozornění na tu vychytávku výtahu podstatného, to se mi líbí. Pokud to nebude dělat chyby a člověk se s něčím takovým jednou naučí pracovat, bude to velká pomoc na brodění se vším tím šumem, který produkujeme.

A závěrem-

Kluci správci sami časem uvidí, jaká je návštěvnost, jaké je zhodnocení jejich práce, zda jen spravují zadarmo kecací vlákno malé skupince lidí nebo zda je web i jinak nosný a uživí jej reklama. Zatím jde stále o mládě, počítám-li věk od smrti ifauny. Já si jejich práce a času vážím a přeji jim, aby ta práce měla smysl.

3 hlasy
balu
balu 29.10.2024, 18:13:34 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 29.10.2024, 17:43:22

Vahine, chcete naznačit, že vás někdo “stalkoval” pomocí SZ? Jestli to tedy  dobře chápu...

Od začátku se tu netajím tím, že bych uvítala, kdyby mohli diskutovat pouze přihlášení uživatelé. Vím, že k tomu není vůle adminů, takže mám jak píšete, Smolíka Pacholíka. Já s tím umím žít, akorát to pak nese negativa v podobě nepřehlednosti a pochybnosti o autorství příspěvků. 

0 hlasů
Vahine (neregistrovaný) 29.10.2024, 18:25:59 xxx.xxx.179.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 29.10.2024, 18:13:34

Balu, nebudu to tu dál rozebírat. Takhle Vám to bude muset stačit.

0 hlasů
raven_kix
raven_kix autor webu
29.10.2024, 18:35:23 xxx.xxx.230.164

Slíbil jsem, že se k tématu ještě jednou vyjádřím, tak je to tady 🙂. Přemýšlel jsem nad tím a myslím si, že vymýšlení nových funkcí už by bylo zbytečné. Po tom, co jste sem přišli z ifauny jsem do této diskuze zaprogramoval řadu nových funkcí, abyste měli dostupné vše, na co jste byli zvyklí. Některé jsme snad i vylepšili. Chvíli to trvalo, ale vše jsme postupně odladili.

Drží se vás tu stále pěkná skupina, která ale nepočítá stovky lidí. Jsou to spíš desítky. Myslím si, že by opravdu bylo fajn, si zde tu úroveň diskuze udržet jakousi samoregulací. S tím, že by v některých případech dopomohl moderátor (přesunutí příspěvků jinam, mazání duplicitních příspěvků,…).

Nechceme diskuzi nijak více omezovat. Ať zde mohou psát registrovaní i anonymní. Ať se zde dá diskutovat opravdu o čemkoliv. A myslím si, že teď se to tu řeší hlavně na základě bílého jogurtu, jinak snad ty diskuze plynou tak nějak v mezích (nestíhám číst vše). Proto bych z jednoho incidentu hned nedělal ukvapené závěry, ale spíš jen zavedeme některá drobná opatření zmíněná výše.

Nechce se mi totiž věřit, že bychom se zde nedokázali rozumně domluvit. Přece jen si to prostředí zde udržujete (udržujeme) hlavně pro sebe. Jsem moc rád, že zde máte témata, kde řešíte nejrůznější záležitosti, i které se zvířat netýkají. Asi bych je raději viděl v jiné kategorii než třeba Psi (pokud se vám nelíbí Ostatní, tak založme ještě další kategorii, navrhněte název). Myslím si totiž, že když budou v kategorii Psi (a platí to pro všechny kategorie) už z názvů témat vidět pouze dotazy týkající se psů a v každém tématu nejlépe už na první stránce pár odpovědí k věci, je o to větší šance, že se mezi vás přidají další a další.

Co vy na to? Neurazí vás, když zde vytvoříme kategorii “Povídání o všem možném” a přesuneme tam témata jako třeba Politika, Třetí víčko, Pravopis a všechny další, které nemají v názvu přímo nějakou Psí problematiku? Díky připínáčkům u kategorií si pak můžete nastavit, že chcete sledovat kategorii Psi a Povídání o všem možném a vlastně uvidíte stále všechna témata. Ale ti co přijdou jako noví uvidí opravdu jen psí témata. Snad jsem to popsal srozumitelně.

A poslední téma si dovolím věnovat právě registrovaným nepřihlášeným. Osobně za sebe píšu, že mě to opravdu mrzí, že se to děje. Všichni, kdo tu už více než rok píšete víte, že jsme to už jednou řešili a všechny jsem prosil, aby se v zájmu zachování přehlednosti diskuze přihlásili a psali pod svými účty. Vidíme profilovou fotku, na první pohled je hned jasné kdo píše. Nemusíme řešit pochybnosti, že za někoho píše někdo jiný. Nemluvě o tom, že řadu funkcí, které jsem vytvořil vyloženě na vaši žádost, jsem vytvořil právě pro registrované. Například palce v diskuzi, přenos sledovaných témat mezi zařízeními, nebo soukromé zprávy. Nedávno zde megi uvedla, že se jí nelíbí soukromé zprávy a jejich funkce.  Co jsem udělal? Hned jsem se pustil do nové verze a za víkend jsem připravil novou verzi, kterou jsem už sice delší dobu plánoval, ale kdyby megi nebylo, tak by možná ještě dneska taky nebyla 🙂. Zato jí patří z mé strany velký dík. Za to, že se od té doby vlastně skoro nepřihlásila ji už ale moc děkovat nebudu.

Věnuju webu opravdu spoustu času a k další práci mě motivuje především to, když vidím, že se sem pravidelně vracíte a tak nějak tady společně fungujeme. Chtěl bych vás tedy znovu poprosit, kdo máte své uživatelské účty, zkuste se prosím zase přihlásit a psát pod nimi. Nic to nestojí a diskuzi to opravdu pomůže.

Pro všechny ostatní, pojďme trochu pozměnit strukturu kategorií, přesunout témata a nechat zvířecí kategorie pouze zvířecí tématice a třeba to bude opravdu ku prospěchu. Díky za pozornost, byl jsem trochu delší než jsem čekal 😀.

11 hlasů
raven_kix
raven_kix autor webu
29.10.2024, 18:38:22 xxx.xxx.230.164

Můžeme založit i kategorii třeba “Pokec pro registrované” a nastavit, že do ní budou mít možnost přidávat témata a příspěvky jen registrovaní. I na to zde máme funkce, jen jsme je zatím nevyužili.

5 hlasů
megi-the-pes
megi-the-pes 29.10.2024, 18:38:55 xxx.xxx.124.4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 29.10.2024, 17:43:22

Je to tak, chybějící funkce “nemůžete mi psát zprávy” je to, co lidi nutí prchat. Na nějakém zahr. fóru jsem to viděla. 
Ale nemyslela bych si, že to budu potřebovat na fóru pejskařském. 
Tento stalking probíhá už od IF, viděla jsem to v přímém přenosu a trošku jsem se smála - ježiš, tak to nečti, ne. A… hehe… po čase to potkalo i mě
a přesně jak říkáte - slušné vychování mi nedovolí psaníčka, která bohužel citově vydírají (odesilatelé, nechť se podělají, už je to potřeba říct, ať si najdou psychiatra, jednoho si také prosím, a netahají to všude), neotevřít. Doteď. Už to neotevírám. 
No a ono to není jen v soukr. zprávách, ale napříč fórem, to negativní,
proto bílí jogurt. 
Jednoho dne to bouchnout muselo.
A cítí se špatně ten, kdo manipuluje? Nene, ostatní. A takhle to dopadá. 
Kašlete na to! Nevšímejte si těch, co Vás votravují, ono je to přejde, když bude nezájem. 

No a to teda není vtipný, že se někdo vydává za Ph. Já ty Vaše názory jako beru vážně. 😀

1 hlas

Toto téma je uzamčené.