api je myslim uctovany po tokenech, takze kdyz by se to hojne pouzivalo, mohlo by to byt drahy. Kazdopadne chatgp je zdarma s omezenima, pouzivat to muze kazdej. Jen se umet ptat. Treba b nebylo na skodu udelat lepivej topic ve vsech sekcich, jak pomoci ai vyzdimat z chovuzvirat ( a treba i malochov.cz ) co nejvic poznatku.
souhlasím s tím, jak to myslíte. To odfiltrování jsme neměla na mysli, že kdokoli cokoli napíše o psovi, bude bráno jako spásná mantra. V mé představě to bylo myšleno, že debata o psovi zůstane debatou o psovi a to včetně polemiky a porovnávání zkušeností. Nezmizela by tím pluralita, diskuse by měla zůstat diskusí. Jen by v ní už nebyly texty, které tam prostě vůbec nepatří. To je to, co mě tu kolikrát ubíjelo… že jsem si otevřela vlákno na nějaké psí téma, mělo to deset stran a já už na čtvrtém listu četla o něčem úplně jiném a nevěděla jsem, zda mám ztrácet čas čtením dalších šesti v naději, že se někdo k věci vrátil nebo zda si difinitivně odešlo téma do propadliště dějin… Takto jsem to myslela.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 28.10.2024, 20:15:15
Jak chcete zajistit, aby autor - majitel vlákna - mazal opravdu jen příspěvky s původním tématem nesouvisející? A nemazal všechny jemu nevyhovující příspěvky, nebo příspěvky od jemu nevyhovujících lidí?
ale jiste, ze takove vynuceni neni mozne. Ja tu predkladam nejake sve pocity a postoje, svuj podnet, vse okem sveho pohledu. Takze ja bych si ve vlakne nechala vse k tematu. Necht vsichni mluvi. O psovi. Je na mne, jak si to pak preberu a jak si to preberou dalsi. Ale nechci se tam prkousavat OT. Na ty si vlezu do pokecu, kdyz budu mit chut.
Verim, mozna blahove, ze pokud by si nekdo mazanim vyrizoval sve osobni antipatie, sam si tim sve vlakno odkope.
Ale ano. Mozna jsem uplne mimo a preji si nesplnitelne. Nemam problem priznat, ze neznam na vsechno odpoved.
Přitom by stačilo, abychom buď byli disciplinovaní a s případnou odbočkou od tématu se přesunuli třeba do všeobecnýho pokecu a nebo poctivě příspěvek, co je mimo téma označovali OP a snad by se pak takové příspěvky daly prostě smáznout.
Tak taky mám máslo na hlavě, ale co si budem… většinou odbočíme od tématu my místní stálice a není nás milion, tak bychom si mohli určit nějaká pravidla a těch se držet.
Když skončila fauna, tak jsme “brečeli”, že zmizelo bambilion témat s bambilionem užitečných informací a je pravda, že takhle tu “ studnici” informací nevybudujem.
Jako mě to asi nepřijde, protože jsem tady kontinuálně a tak se z odbočení nezhroutím, ale když chce opravdu člověk najít relevantní informace a první strana… dvě.. je k věci a pak začneme řešit pravopis, pěstovat zeleninu, vařit, jezdit k doktorovi atd atd, tak je těžké se tím prokousat i pro místní natož pro nově příchozí… ne každýho to naše krafání zajímá.
Je škoda, že se tady vymejšlí horem dolem co s tím, přitom by stačilo “ přísahat” na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí a ješte klidně na holej pupík, že nebudeme plevelit a bylo by to.
Myslím, že vymýšlíme již vymyšlené. Na mnoha zájmových fórech se diskutuje a debata často odbočí jinam. Někdy k jiné odborné záležitosti, někdy k tlachání a občas k hádce.
Proto v diskuzích existuje moderátor, který debatu mimo téma přesune do správného chlívku (a uživatelé prostě nadále diskutují dál, o gramatických aspektech bílého joguru se přece může diskutovat i v diskuzním vlákně s jiným nadpisem než bílí jogurt) a případně naprostý balast jednoduše promaže. Ano, jakýkoliv zásah moderátora je často komentován, smazání i zákony porušujícího příspěvku provázejí výkřiky o cenzuře… Jediná cesta, jak se s tím vyrovnat je sebevědomý, ale spravedlivý moderátor s koulema. Aby vydržel tu občasnou hromadu hnoje, co se na něj snese.
api je myslim uctovany po tokenech, takze kdyz by se to hojne pouzivalo, mohlo by to byt drahy. Kazdopadne chatgp je zdarma s omezenima, pouzivat to muze kazdej. Jen se umet ptat. Treba b nebylo na skodu udelat lepivej topic ve vsech sekcich, jak pomoci ai vyzdimat z chovuzvirat ( a treba i malochov.cz ) co nejvic poznatku.
Takové shrnutí jaké má kdo zkušenosti s tím a tím lékem nebo touhle značkou krmiva atd. To by bylo hodně přínosné. Člověk by se nemusel prokousávat desítkami stran příspěvků. Třeba by pak mohlo i vzniknout vlákno s nejužitečnějšími odpověďmi.
Můžu se zeptat, proč smazání profilu? Jaký to má význam? Přece stačí sem přestat chodit…. Nebo je to protestní gesto?
Jsem stará konzerva, nerada se registruji a tady se mi prostě nelíbí nekteré věci. Kromě zaplavení i některé drsné odpovědi atd. Pokud má někdo odbornejší otázku, dostane 1-2 odpovědi (ale to je všude).
Určitě na toto téma odpovím i obsáhleji, teď jen narychlo. Není problém mazat příspěvky mimo téma. Jenže tím zaprvé pak ztratí smysl i některé příspěvky, které se tématu přímo týkají a zadruhé tím ve většině případů akorát naštveme autora smazaného příspěvku a objeví se příspěvky ve stylu “ÁÁÁ tady se mazalo” 😀
Za mě je obrovská škoda, že tak poměrně malá skupina lidí, kteří sem chodí pravidelně a kteří se podle mě už i ve většině případů dobře znají, nedokáže téma v případě jednoduchého dotazu udržet sama. Chápu, že někdy se odbočí, ale máme tu kategorii Ostatní, kde je možné založit nové téma a pokračovat tam. Počet témat není nijak omezen. V původním dotazu je možné na toto nové téma jen odkázat. Jeden příspěvek, který převede diskuzi mimo téma jinam už v původním vlákně takový zmatek nenadělá. Několik stránek příspěvků, které se původního dotazu netýkají určitě od hledání odpovědi odradí.
Řešení, že by si autor sám spravoval založené téma je hezká představa, ale v praxi fungovat nebude. Řada lidí píše jako neregistrovaná, někteří registrovaní chtějí ukázat, že jsou rebelové a odhlašují se. Výsledek bude takový, že napíšu poměrně složitou funkcionalitu a bude sloužit pro hrstku lidí a jen pro malé procento případů. Zkusím se zamyslet nad něčím dalším, případně klidně zkuste psát návrhy.
// Edit: Téma jsem přenesl do kategorie ostatní.
Diskutuje tu skupinka návštěvníků a několik stálých. To by muselo být víc lidí aby se takové zákroky vyplatily. Odborníci už tu dávno nejsou. Nebo se objeví jen vzácně na chvíli.
Aby byla diskuse přínosná informačně tápajícímu nebo nezkušenému, nemusejí hned diskutovat odborníci. Stačí, když budou diskutovat lidé se zkušenostmi nebo zážitky.
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 29.10.2024, 05:51:10
Ale zde jste se již zaregistrovala, i když se nerada registrujete. Já pořád nechápu, jaký má, nebo by mělo, smysl, přínos pro vás, nechat si smazat profil a dál sem chodit jako neregistrovaná, když už registraci máte.
Já bych se ještě zamyslela nad tím, jestli tu chceme/chcete diskuzi nebo to má být spíš poradna. Tady tou diskuzí to podle mě míří k té poradně. A je otázkou, jestli to bude každého bavit.
Odklony od tématu se dějí ve všech diskuzích, jak internetových, tak živých.
odbočování - jedna věc je odklon v rámci přirozeného vývoje a souvislostí, druhá je přerušení vlákna zcela nesouvisejícím příspěvkem a následné odpovědi na tento příspěvek - bez nich by se těch X stran zcela mimo nenaskládalo…..
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 29.10.2024, 07:25:06
To jo, se zkušenostmi nebo zážitky… Ale protože je to internetová diskuze, tak si zde může zkušenosti a zážitky vymyslet kdokoliv, a pokud je dobře podá a bude v diskuzi konzistentní a přesvědčivý, může nezkušeného člověka navést na úplně špatné řešení…
Z domova mám přihlášení na otisk prstu, teď doma nejsem, tolik na vysvětlenou, proč nepřihlášená Thielli. Já jsem totiž už své heslo sem zapomněla.
Sardullah
Myslíte to dobře, ale obávám se, že se svým přáním předsevzetí pohybujete ještě v hlubším vesmíru než já. 😊 Ale děkuji i vám za snahu a reakci.
Ještě zpět Xerxova
Zloděj volá chyťte zloděje. Ano, stává se. Muselo by to být padni komu padni, kamarád nekamarád. Opravdový kamarád nezatížený vnitřní rozervaností to pochopí. Kdo to nepochopí, nedá se nic dělat, třebas i ztratí kamaráda.
Fatia
Ano, jsou potřeba moderátoři, to jsem psala i já. Jenže oni nejsou. A tak mě napadlo, zda v této nevelké komunitě bychom tu samoregulaci nezvládli/y… No, asi ne.
Buggyra
Přesně tak. Lidé se zkušenostmi. Ti mi tu tolik pomohli. Napříč spektrem… hmn, Zrzavci, megi, Plaka, Xerxova… určitě jsem zapomněla na další. Pokud vím, nikdo z nich není veterinář nebo profesionální kynolog. Každá má jiný jazyk, jiný způsob… dohromady mi složily pro mě velmi užitečnou mozaiku.
Balu
Nevím, zda jste mě na začátku četla důkladně – psala jsem i o zachování diskusí “jen tak o psech”. Proč by nemohla vedle sebe koexistovat vlákna konkrétnější a vlákna rozevlátá? A pak ještě – proč si vynucujete od Arisky veřejné ospravedlnění toho, proč se registrovala a teď už nechce? Zase v tom cítím osten (ale možná se pletu). Copak člověk se nemůže někam přihlásit, tam zjistit, že služby přihlášení už nevyužije, a protože se prostě cítí vnitřně lépe jako definitivně smazaný, tak chce o to požádat? A kdyby těchto ostnů nebylo, třeba by sem z těch občasných návštěv zůstalo víc lidí a začalo by sem chodit rádo. A je úplně jedno, z jakého nicku ten osten přijde. Zase za mě platí padni, komu padni. Včetně mě, pokud se neovládnu.
Hmn
Díky za přesný popis a rozlišení odbočení a odklon. Pod to se také podepisuji.