Vypadá to zajímavě. Esi sem ten zakladatel bude chodit, většina se zeptá a už nepřijde, nebo přijde za týden a hotovo. Protože se ptá i jinde… často i zapomene, že tu vůbec byl.
Thielli by mohla být admin. Hlasuju pro Thielli. Aj můj pes.
Dovoluji si tímto oslovit správce a technickou hlavu webu. Píšu do psů, protože přes psy jsem se sem kdysi dostala, na psy jsem chodila…. A ze psů jsem téměř odešla. (A jak jsem se tak doslechla, nejsem jediná, koho to tu přestalo těšit…)
Přišla jsem kdysi, abych tu našla odpovědi na některé otázky týkající se chovu psa. Jako začátečník jsem leckdy bloudila a stejně jako na ifauně se mi kdysi dostalo rad, které mi pomohly, tak i tady jsme se dozvěděla nejednu důležitou informaci. Bohužel, časem jsem se jednak začala ztrácet v balastu textů odvádějících debatu od původního problému a jednak mi nebylo příjemné, jak se tady někteří přispěvatelé nebo přispěvatelky chovají k druhým.
Odhaduji, že ukočírovat zástup dospělých žen s tu a tam nějakým mužem, není o nic snadnější než ukočírovat třídu na obchodní akademii bez přítomnosti pedagoga. Bez adminů, kteří budou zadarmo mazat osobní výlevy nebo prázdné žvanění ve vláknech, kde se zakladatel ptá na konkrétní problém týkající se chovu, se tak diskuse rychle stane stejně prázdným tlachacím místem, jako kdekoli ve vesmíru nul a jedniček. A je mi to líto.
Napadla mě jediná věc. Ale vůbec nevím, zda je technicky proveditelná, zda je reálná a zda by něčemu pomohla.
Bylo by možné, aby toto mazací právo měl kromě adminů vždy pouze zakladatel vlákna? Kdyby se tu třeba někdo zeptal na oční vady toho a toho plemene a chtěl by znát zkušenosti ostatních, kontakty na dobré odborníky, prostě cokoli, co se očí psa týká… že jakmile mu někdo do vlákna začne psát, co včera vařil, jak bylo za komunistů líp nebo, že má v textu gramatickou chybu, ať se raději dřív naučí psát… prostě by buď celý příspěvek nebo tento nevyžádaný balast smazal. Místo textu by se tam tak objevilo jen „smazáno pro nesouvislost se zadáním“. Taková funkce by šla POUZE u vláken, která by spadala do kategorie rad týkající se chovu. Vedle toho by dál byla k dispozici tlachací vlákna otevřená a nikým nemazaná… takové kavárenské stolky, kde se semele, co zrovna den přinese, prostě ten sociální kontakt, který si také chce chce žít svým životem…
Při založení nového vlákna by na každého vyskočilo okno v duchu - chcete rady nebo chcete si jen povídat? Při volbě „rady“ by pak vyskočilo poučení, že dotyčný se stává správce svého vlákna a aby mu do jeho popelnice nehodil každý cokoli, měl by klíč a směl by mazat, co tam nepatří. Podmínkou by samozřejmě bylo přihlášení, žádní anonymové.
Co myslíte, adminové? Byla by taková funkce možná? Protože já bláhově věřím, že pokud by se podařila odloučit studnice zkušeností od ostatního tlachání, které strašně rychle odnese voda (za mě někdy dobře, že odnese…), na tento web by se zase mohli vracet lidé, kteří prostě hledají informace a přitom nejsou schopni je vytěžit z toho obřího množství odborných i neodborných textů na téma chov psa napříč virtuálním prostorem.
O programování nevím nic, stejně jako o správě webu. Pokud je tedy můj námět z říše sci-fi (ať už komplikovaností provedení nebo zajištěním bezpečnosti), prosím, omluvte mě. Byl to jen pokus, nápad z hlavy báby, která má doma dva pudly. 🙂
Přeji, ať se vám daří s webem, se zvířaty i s lidmi.