Aktuálně: 3 710 inzerátů210 488 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Dotaz na Zbyňka a Lubomíra: Návrat k radám o chovu?

Thielli
Thielli 28.10.2024, 12:41:00 xxx.xxx.152.196

Dovoluji si tímto oslovit správce a technickou hlavu webu. Píšu do psů, protože přes psy jsem se sem kdysi dostala, na psy jsem chodila…. A ze psů jsem téměř odešla. (A jak jsem se tak doslechla, nejsem jediná, koho to tu přestalo těšit…) 

Přišla jsem kdysi, abych tu našla odpovědi na některé otázky týkající se chovu psa. Jako začátečník jsem leckdy bloudila a stejně jako na ifauně se mi kdysi dostalo rad, které mi pomohly, tak i tady jsme se dozvěděla nejednu důležitou informaci. Bohužel, časem jsem se jednak začala ztrácet v balastu textů odvádějících debatu od původního problému a jednak mi nebylo příjemné, jak se tady někteří přispěvatelé nebo přispěvatelky chovají k druhým.

Odhaduji, že ukočírovat zástup dospělých žen s tu a tam nějakým mužem, není o nic snadnější než ukočírovat třídu na obchodní akademii bez přítomnosti pedagoga. Bez adminů, kteří budou zadarmo mazat osobní výlevy nebo prázdné žvanění ve vláknech, kde se zakladatel ptá na konkrétní problém týkající se chovu, se tak diskuse rychle stane stejně prázdným tlachacím místem, jako kdekoli ve vesmíru nul a jedniček. A je mi to líto. 

Napadla mě jediná věc. Ale vůbec nevím, zda je technicky proveditelná, zda je reálná a zda by něčemu pomohla. 

Bylo by možné, aby toto mazací právo měl kromě adminů vždy pouze zakladatel vlákna? Kdyby se tu třeba někdo zeptal na oční vady toho a toho plemene a chtěl by znát zkušenosti ostatních, kontakty na dobré odborníky, prostě cokoli, co se očí psa týká… že jakmile mu někdo do vlákna začne psát, co včera vařil, jak bylo za komunistů líp nebo, že má v textu gramatickou chybu, ať se raději dřív naučí psát… prostě by buď celý příspěvek nebo tento nevyžádaný balast smazal. Místo textu by se tam tak objevilo jen „smazáno pro nesouvislost se zadáním“. Taková funkce by šla POUZE u vláken, která by spadala do kategorie rad týkající se chovu. Vedle toho by dál byla k dispozici tlachací vlákna otevřená a nikým nemazaná… takové kavárenské stolky, kde se semele, co zrovna den přinese, prostě ten sociální kontakt, který si také chce chce žít svým životem… 

Při založení nového vlákna by na každého vyskočilo okno v duchu - chcete rady nebo chcete si jen povídat? Při volbě „rady“ by pak vyskočilo poučení, že dotyčný se stává správce svého vlákna a aby mu do jeho popelnice nehodil každý cokoli, měl by klíč a směl by mazat, co tam nepatří. Podmínkou by samozřejmě bylo přihlášení, žádní anonymové. 

Co myslíte, adminové? Byla by taková funkce možná? Protože já bláhově věřím, že pokud by se podařila odloučit studnice zkušeností od ostatního tlachání, které strašně rychle odnese voda (za mě někdy dobře, že odnese…), na tento web by se zase mohli vracet lidé, kteří prostě hledají informace a přitom nejsou schopni je vytěžit z toho obřího množství odborných i neodborných textů na téma chov psa napříč virtuálním prostorem.

O programování nevím nic, stejně jako o správě webu. Pokud je tedy můj námět z říše sci-fi (ať už komplikovaností provedení nebo zajištěním bezpečnosti), prosím, omluvte mě. Byl to jen pokus, nápad z hlavy báby, která má doma dva pudly. 🙂

Přeji, ať se vám daří s webem, se zvířaty i s lidmi.

8 hlasů
megi (neregistrovaný) 28.10.2024, 12:50:35 xxx.xxx.124.4

Vypadá to zajímavě. Esi sem ten zakladatel bude chodit, většina se zeptá a už nepřijde, nebo přijde za týden a hotovo. Protože se ptá i jinde… často i zapomene, že tu vůbec byl. 
Thielli by mohla být admin. Hlasuju pro Thielli. Aj můj pes. 

0 hlasů
mastnacek
mastnacek 28.10.2024, 12:59:36 xxx.xxx.176.235

To je kontraproduktovni. Daleko zajimavejsi by bylo mit tady bota pro dotazy, kterej by pomoci AI odpovidal, sam uz pozna, co je balast mimo tema. Posledni lm od openai je na urovni lidskych absolventu VS a jeste dal https://openai.com/index/introducing-openai-o1-preview/

To by byla pecka. Samozrejme zdrojovat aby si moh clovek precist i zdroj dat pro kontext. Nevim kolik by takovy API prislo mesicne, ale klidne bych 10kc poslal 🙂 a pro admina… resili jsme to posledne..

1 hlas
raven_kix
raven_kix autor webu
28.10.2024, 14:25:39 xxx.xxx.230.164

Určitě na toto téma odpovím i obsáhleji, teď jen narychlo. Není problém mazat příspěvky mimo téma. Jenže tím zaprvé pak ztratí smysl i některé příspěvky, které se tématu přímo týkají a zadruhé tím ve většině případů akorát naštveme autora smazaného příspěvku a objeví se příspěvky ve stylu “ÁÁÁ tady se mazalo” 😀

Za mě je obrovská škoda, že tak poměrně malá skupina lidí, kteří sem chodí pravidelně a kteří se podle mě už i ve většině případů dobře znají, nedokáže téma v případě jednoduchého dotazu udržet sama. Chápu, že někdy se odbočí, ale máme tu kategorii Ostatní, kde je možné založit nové téma a pokračovat tam. Počet témat není nijak omezen. V původním dotazu je možné na toto nové téma jen odkázat. Jeden příspěvek, který převede diskuzi mimo téma jinam už v původním vlákně takový zmatek nenadělá. Několik stránek příspěvků, které se původního dotazu netýkají určitě od hledání odpovědi odradí.

Řešení, že by si autor sám spravoval založené téma je hezká představa, ale v praxi fungovat nebude. Řada lidí píše jako neregistrovaná, někteří registrovaní chtějí ukázat, že jsou rebelové a odhlašují se. Výsledek bude takový, že napíšu poměrně složitou funkcionalitu a bude sloužit pro hrstku lidí a jen pro malé procento případů. Zkusím se zamyslet nad něčím dalším, případně klidně zkuste psát návrhy.

// Edit: Téma jsem přenesl do kategorie ostatní.

8 hlasů
JaPeci (neregistrovaný) 28.10.2024, 15:20:25 xxx:xxx.3f28:6914
raven_kix:

Určitě na toto téma odpovím i obsáhleji, teď jen narychlo. Není problém mazat příspěvky mimo téma. Jenže tím zaprvé pak ztratí smysl i některé příspěvky, které se tématu přímo týkají a zadruhé tím ve většině případů akorát naštveme autora smazaného příspěvku a objeví se příspěvky ve stylu “ÁÁÁ tady se mazalo” 😀

Za mě je obrovská škoda, že tak poměrně malá skupina lidí, kteří sem chodí pravidelně a kteří se podle mě už i ve většině případů dobře znají, nedokáže téma v případě jednoduchého dotazu udržet sama. Chápu, že někdy se odbočí, ale máme tu kategorii Ostatní, kde je možné založit nové téma a pokračovat tam. Počet témat není nijak omezen. V původním dotazu je možné na toto nové téma jen odkázat. Jeden příspěvek, který převede diskuzi mimo téma jinam už v původním vlákně takový zmatek nenadělá. Několik stránek příspěvků, které se původního dotazu netýkají určitě od hledání odpovědi odradí.

Řešení, že by si autor sám spravoval založené téma je hezká představa, ale v praxi fungovat nebude. Řada lidí píše jako neregistrovaná, někteří registrovaní chtějí ukázat, že jsou rebelové a odhlašují se. Výsledek bude takový, že napíšu poměrně složitou funkcionalitu a bude sloužit pro hrstku lidí a jen pro malé procento případů. Zkusím se zamyslet nad něčím dalším, případně klidně zkuste psát návrhy.

// Edit: Téma jsem přenesl do kategorie ostatní.

Myslím že by to vyřešil seznam blokovaných témat pro každého uživatele.

Obrázek
1 hlas
JaPeci (neregistrovaný) 28.10.2024, 15:28:01 xxx:xxx.3f28:6914

Některá otravná nekonečná vlákna by už Thielli nebila do očí a nevytvářela balast.

0 hlasů
Xerxova
Xerxova 28.10.2024, 15:46:39 xxx:xxx.ce83:4076
JaPeci:

Některá otravná nekonečná vlákna by už Thielli nebila do očí a nevytvářela balast.

já nemyslím, že jde o to, aby to nebilo do očí. Jde o to, že se třeba chci o něčem něco dozvědět - a vím, že tam budou cenné rady a zkušenosti, které chci číst. Ale mezi tím je také balast. Ten buď můžu přelítnout a nevzrušovat se tím (kdo co komu kde kdy) - ale to neumí každý… a nebo třeba ten balast si nasunu do hlavy a nebudu mít lehko na duši.

Jasně že občas v diskuzi ujedeme - asi skoro všichni. Někdy mi ten odklon od tématu vadí hodně, někdy málo a někdy je to veselé odklonění… a návrat k podstatě člověku vůbec nechybí. Je to zcela subjektivní, je to o náladě mojí, o náladě v té diskuzi… o času který zrovna mám či nemám… Co vadí jednomu, nemusí vadit druhému. To co jeden přeběhne očima a je mu obsah ukraden, druhého může zasáhnout. A naopak. 

A pak někdy někdo volá “chyťte zloděje” a před pár dny byla situace opačná a byl on také “zloděj tématu”. Vždy to bude i o sympatiích (co projde jednomu, nemusí druhému), o celkové náladě a atmosféře.

Asi se tomu úplně zabránit nedá - můžeme se trošku víc snažit a upozorňovat se na nutnost přesunout diskuzi do správných kolejí… Chvíli to bude fungovat a pak se zase i věci podstatné naředí. Protože i určitá drbárna je to, co drží tuhle bandu pohromadě.

Některá témata nemám aktivní (nejen politiku), některá přelétám rychlostí blesku… někdy vrtím hlavou, co můžou inteligentní lidi vypustit z úst… ale v zásadě je to tady poměrně kulturní prostředí. Snad nám to vydrží. A pokud někdo opravdu vědomě škodí, určitě to jde vyřešit přes adminy.

11 hlasů
Thielli
Thielli 28.10.2024, 17:03:54 xxx.xxx.152.196

Zbyňku, děkuji za reakci. Já jsem si říkala, že to asi nebude na dva řádky příkazu a že taková funkce předpokládá nějaký slušný přístup i ze strany uživatelů.

Konkrétně pak - 

ááá, tady se maže - by mi vůbec nevadil. Když udělá po dohodě s vlastníkem objektu dobrý streetartový umělec z industriálního pekla kousek místa, kde už to není jen počmáraný a pomočený kout, proč ne…. když ale nějaký hejsek posprejuje čerstvou fasádu vily, pak ať se maže. Za mě tedy - rozlišuji mazání a mazání. A nejsem stará komunistka, která prahne po cenzuře. Naopak, já jsem za svobodu vděčná. Ale jen dítě si může myslet, že svoboda rovná se “můžu si dělat, co chci”.

Malá skupina lidí, co sem chodí - budu sice dělat do vlastního hnízda - ale jako byste neznal ženy. Ženy mi snad odpustí tento stereotyp, ale já znám jenom ženy, co tzv. větví. Tedy od nákupu k večeři se plynule během dvaceti minut dostanou přes dalších deset témat až k výběru dovolené, až děti odrostou. Neznám muže, kteří by v tomto oboru byli přeborníci. Další stereotyp, který si dovolím vzít do úst je, že ženy se více poštěkají. Zase z mých osobních zkušeností vychází, že muži se pošlou, případně si rozbijou hubu, ale jsou to ženy, které se spíš dokáží donekonečna vracet ke svárům a kousat se dál a dál. Diskuse je na to někdy hotový živný roztok, přijde mi.

No, shrnuto - jako mají debaty své moderátory, semináře své lektory, pokud se má u specifického tématu udržet linka, myslím, že bez nějakého “hospodáře” to nedopadne nikdy.

……………

A ještě napíši ostatním, kteří reagovali:

megi - na tvůj sarkasmus by měl být k dispozici speciální překladač. 😆 Protože kdo tě nezná, může snadno tvé vzkazy přečíst v jiných znacích. 

mastňáček - lidí mám plné zuby, nevyžádaných informací také, ale pořád jsem ještě baba, která skousne lépe jinou kyselou babu spíše než robota. Roboty prosím ne. Žádný robot nenapíše třeba to, co popisovala Plaka ve vlákně o léku Librela.

JardaPeci - nešlo mi o blokaci celých témat, i tady jsou vlákna, která se nestydím označit za stoky a tam prostě nechodím, šlo mi o to, aby “kavárna zůstala kavárnou”, psali jsme si tam o výletech se psy, o vaření, o tom, jak některý pes a jeho paní je neuvěřitelně šikovná (Kilian, smekám s ostatními)… a zároveň, když někdo vznese dotaz na zkušenosti s plemenem, aby se dozvěděl co možná nejvíc o tom plemeni a nejen to, co píše standard. Ne o tom, že je debil, že ho chce jako začátečník (protože i nevhodnost volby se dá napsat slušně) a aby už na třetí stránce nemusel číst, že někdo nemá peníze na dovolenou.

Xerxova -  ty mě trochu znáš, takže víš… ale odepíšu sem, jako jsem odepsala ostatním. Ano - pro mě není snadné se brodit nevyžádanými informacemi a přeskakovat jízlivosti a zůstat tím čtením nedotčená už vůbec ne. Utíkám z takového prostředí, neumím v něm žít. Mám to tak i v reálném životě. Vyhýbám se chodbovým debatám i tichým debatám za přivřenými dveřmi. Občas se zastavím, řekneme si s kolegy větu dvě, popíchneme se, pomůžeme si… ale za dvě minuty si jdu už po svém do klidu své kanceláře.

1 hlas
zbynek
zbynek autor webu
28.10.2024, 17:40:03 xxx.xxx.230.164

Dobrý večer, mně se nápad že by si každý spravoval své téma líbí. Je jasné, že by to fungovalo jen pro registrované a přihlášené, což by byla také motivace se registrovat. Každý by si své téma řídil jak chce. Na druhou stranu nevím jak by bylo ošetřeno aby zde zůstaly rady i pro další. Aby po vyřešení nějakého problému nebylo téma nebo reakce zakladatelem úmyslně vymazány.

1 hlas
zbynek
zbynek autor webu
28.10.2024, 17:41:56 xxx.xxx.230.164

Jinak souhlasím s Ravenem, dost příspěvků jsem mazal a pak člověk poslouchá že tu je cenzura a že to je špatně. Kecací témata jsou ke tlachání samozřejmě určena, ty bych neřešil vůbec. Určitě to teď musíme nějak vyřešit.

Jinak díky za toto téma, a doufám že se k nám i s Vahine vrátíte 😀

1 hlas
mastnacek
mastnacek 28.10.2024, 17:43:14 xxx.xxx.80.12
»
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 28.10.2024, 17:03:54

to jste nepochopila co jsem psal. Robot = fce neco jako lupa cili hledani, jenze vam to nevybleje 10tis stranek s vyskytem slova, ale jelikoz ma zpracovano vse co je na foru a umi si spojit kontext, tak vam da nejakou odpoved. Mela by byt smysluplna. To by slouzilo pouze pro vyhledavani informaci. Na funkcnost fora to nema zadny vliv. 

Napriklad chatgpt od openai, zeptal jsem se na sebe:

Na fóru ChovZvířat.cz se uživatel „mastnacek“ aktivně zapojuje do diskusí o chovu zvířat, přičemž sdílí praktické tipy a zkušenosti s chovem zejména ovcí a dalších hospodářských zvířat. Mastnacek často diskutuje o otázkách krmení, výběru plemen, a obecné péči o zvířata v malochovu. Důraz klade například na křížení plemen pro dosažení specifických vlastností, jako je vyšší odolnost nebo lepší využití masa a vlny. Zmiňuje například zkušenosti s křížením plemen jako Romney a Shetland, které se osvědčilo u něj ve stádě, zejména pro získání robustních a snadno chovatelných jedinců vhodných pro malé hospodářství【9†source】【10†source】【11†source】【12†source】. Na fóru diskutuje i o opatřeních proti predátorům a doporučuje specifické metody oplocení a ochrany ovcí před útoky vlků. V dalších příspěvcích se věnuje také využití masa a popisuje různé způsoby, jak starší ovce nebo kozy zužitkovat, například v kuchyni pro přípravu tradičních jídel【9†source】.

Co tam pise o vlcich? 

ChatGPT řekl: ChatGPT Uživatel „mastnacek“ na fóru ChovZvířat.cz sdílí poměrně ostré názory na vlky, přičemž zmiňuje negativní zkušenosti s jejich přítomností poblíž chovů. Několikrát se vyjádřil v tom smyslu, že vlci představují velké riziko pro stáda ovcí, a podporuje různé způsoby, jak před nimi zvířata chránit. Vyjadřuje přesvědčení, že oplocení a další opatření proti vlkům jsou často nedostatečná a technicky náročná na realizaci, zvláště v chráněných krajinných oblastech, kde mohou být regulace a omezení komplikací​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . Mastnacek také uvádí, že podle něj jsou nejlepší formou ochrany taková opatření, která vlkům přímo znemožní přístup ke stádům, například pomocí specifických druhů plotů obrostlých trnitými rostlinami, což považuje za esteticky i prakticky účinné řešení​ CHOVZVÍŘAT.CZ .

Takhle se muzete ptat na cokoli, akorat mu reknete at hleda na chovzvirat.cz Neco podobnyho by se me libilo  jen tady pro uzivatele kteri nejsou tak technicky zdatni.

1 hlas
mastnacek
mastnacek 28.10.2024, 17:48:49 xxx.xxx.80.12

Co rika chatgpt o librere:

Na fóru ChovZvířat.cz se diskuse o přípravku Librela točí kolem zkušeností uživatelů s tímto lékem určeným ke zmírnění bolesti způsobené osteoartritidou u psů. Níže je shrnutí klíčových názorů a postřehů od uživatelů, včetně Plaky a dalších: 1. Účinnost Librely Plaka a další uživatelé jako Arosek sdílejí pozitivní zkušenosti s Librelou, přičemž pozorovali, že lék poskytuje rychlou úlevu od bolesti, což vede ke zlepšení kvality života. Psům se zlepšuje pohyblivost a přestávají kulhat, což je patrné už během několika dní po podání dávky. U starších psů, kteří jinak trpěli chronickými bolestmi kloubů, Librela prokazatelně zlepšila celkový stav​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . Arosek uvádí, že jeho psi s těžkými ortopedickými problémy včetně degenerovaných kloubů dokážou po podání Librely opět běhat, ačkoli s mírnějším fyzickým režimem kvůli prevenci přetížení​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . 2. Vedlejší účinky a rizika Plaka upozorňuje na možné neurologické vedlejší účinky u svého psa Vořecha, který měl oslabený imunitní systém a jiné zdravotní problémy (pankreatitida, ledvinové potíže). Librela u něj vyvolala epizody slabosti zadních nohou, což vedlo k náhlému zhoršení jeho stavu. Podle Plaky jde o vzácný, ale potenciálně vážný vedlejší účinek, který by si majitelé měli uvědomit a konzultovat jej s veterinářem​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . Někteří diskutující upozorňují na podobné komplikace u psů s citlivými ledvinami, kde léky jako Trocoxil byly rizikové pro ledviny. Librela nemá přímý vliv na játra a ledviny, což je pro mnoho majitelů výhoda, ale může vyvolat jiné, specifické reakce​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . 3. Alternativy a rozhodování Plaka a další uživatelé probírají další možnosti léčby, jako jsou CBD kapky, fyzioterapie, hydroterapie a laserové terapie. Plaka se podělila o zkušenosti s fyzioterapií, která Vořecha dříve udržela v dobrém stavu, než jeho artritida začala rychle postupovat. Někteří uživatelé zdůrazňují, že kombinace různých přístupů, včetně Librely, může být pro psy s osteoartritidou velmi přínosná, pokud jsou rizika jednotlivých léčebných metod pečlivě zvažována​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . 4. Celková opatrnost a konzultace s veterinářem Diskutující opakovaně doporučují, aby majitelé psů s ortopedickými problémy před podáním Librely zvážili celkový zdravotní stav psa a konzultovali možnosti s veterinářem. Plaka zdůrazňuje, že její zkušenost není výzvou k odmítnutí Librely, ale spíše upozorněním na nutnost zvážit všechna rizika a přínosy individuálně, protože pro některé psy může být Librela opravdu poslední šancí na zlepšení kvality života​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . Diskuse na fóru tedy ukazuje Librelu jako účinný lék pro zmírnění bolesti a zlepšení pohyblivosti u psů trpících artritidou, avšak s potenciálními riziky, zvláště u oslabených jedinců.

3 hlasy
Ariska
Ariska 28.10.2024, 17:52:12 xxx:xxx.685b:49ca

Thielli, děkuji za tento příspěvek. Já sama jsem si kolikrát říkala, že požádám o smazání svého profilu, nejsem moc aktivní,ale vadí mi to tlachaní a zamořeni tématu.  

1 hlas
hmn
hmn 28.10.2024, 18:00:53 xxx.xxx.36.172

upřímně - téma spravované zadavatelem :

nejeden zadavatel zakládá téma a jen si jde pro ujištění, že dělá všechno dobře a kdo s ním nesouhlasí je debil - pak vznikne zajisté extra kvalitní vlákno a jímá mě hrůza, že by to někdo bral jako dobré rady

a i ten co si třeba i pro tu radu, zkušenost, informace opravdu jde - nečekám, že by každý byl schopen takového odosobnění, aby téma zvládl spravovat nestranně a objektivně. Vždyť kolik z přispívajících je schopno NEpřispět k nesmyslným změnám tématu a vysíračům……?

a od AI by toho člověk čekal tedy více, než co našla o mastnačkovi…..😉

7 hlasů
Thielli
Thielli 28.10.2024, 18:01:20 xxx.xxx.152.196

Zbyňku,

omlouvám se, že jsem vás zaměnila s kolegou. I vám děkuji za reakci. Je jasné, že nakládání s obsahem není snadné, že pro postup, který jsem zmínila, by bylo třeba odpovědného přístupu uživatelů, muselo by se opravdu držet stranou všech vláken, která tu jsou pro odpočinek a sdílení. Ale snad jsem popsala vše srozumitelně.

Mastňáčku

vám děkuji za vysvětlení. Jsem narozena v dobách, kdy ve škole visel Gustáv, takže ještě občas něco z nového světa poberu, ale jeden mi to musí trpělivě vysvětlit. Takže vaše doplňující informace už je pro mě srozumitelnější a dokonce i přijatelná 🙂.

0 hlasů
mastnacek
mastnacek 28.10.2024, 18:06:57 xxx.xxx.80.12

Hmn, priklad, chapete? Vy se musite umet zeptat. To je potreba se naucit, ne jen placat hlouposti.

Thielli, ja ho zazil ve skole na zdi, to nic neznamena. Proto pisu o implementaci ai primo na foru jako dalsi fci pro vyhledavani. Takhle jste schopna dostat z fora to nejlepsi a nejpresnejsi informace. 

2 hlasy
raven_kix
raven_kix autor webu
28.10.2024, 19:25:19 xxx.xxx.230.164

Napadla mě teď jiná funkce - možnost označit příspěvky za přínosné a za offtopic. Pak bych jednoduše nahoře nad tématem udělal přepínač, vyfiltrovat offtopic a “balast” by zmizel. Teď jen najít klíč k tomu, jak tyto příspěvky správně a hlavně jednoduše označit.

Neomezila by se tím diskuze, mohlo by se povídat o čemkoliv, jen by se jednodušeji dostalo na odpovědi k původnímu dotazu. Na některých technických fórech, kam chodím pro rady na programování, to tak funguje. Že je dotaz, pak třeba 3 příspěvky, které nejvíce pomohly a pak zbytek. Ty co nejvíce pomohly se tam asi volí hlasováním uživatelů. Budu přemýšlet dál.

Na tu AI kouknu taky, co vše je možné použít.

4 hlasy
Cy (neregistrovaný) 28.10.2024, 19:27:59 xxx:xxx.8137:5f34
raven_kix:

Napadla mě teď jiná funkce - možnost označit příspěvky za přínosné a za offtopic. Pak bych jednoduše nahoře nad tématem udělal přepínač, vyfiltrovat offtopic a “balast” by zmizel. Teď jen najít klíč k tomu, jak tyto příspěvky správně a hlavně jednoduše označit.

Neomezila by se tím diskuze, mohlo by se povídat o čemkoliv, jen by se jednodušeji dostalo na odpovědi k původnímu dotazu. Na některých technických fórech, kam chodím pro rady na programování, to tak funguje. Že je dotaz, pak třeba 3 příspěvky, které nejvíce pomohly a pak zbytek. Ty co nejvíce pomohly se tam asi volí hlasováním uživatelů. Budu přemýšlet dál.

Na tu AI kouknu taky, co vše je možné použít.

A jak se AI takhle do webu zavede? A kolik to stojí? 

0 hlasů
J5
J5 28.10.2024, 19:28:57 xxx:xxx.b3cc:2359
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 28.10.2024, 18:00:53

Jo hmn! Cituji “upřímně - téma spravované zadavatelem : nejeden zadavatel zakládá téma a jen si jde pro ujištění, že dělá všechno dobře a kdo s ním nesouhlasí je debil - pak vznikne zajisté extra kvalitní vlákno a jímá mě hrůza, že by to někdo bral jako dobré rady a i ten co si třeba i pro tu radu, zkušenost, informace opravdu jde - nečekám, že by každý byl schopen takového odosobnění, aby téma zvládl spravovat nestranně a objektivně.”                Odstavec přesně kopíruje můj názor, proto se nebudu namáhat vyjádřit se po svém.

1 hlas
mastnacek
mastnacek 28.10.2024, 19:32:44 xxx.xxx.80.12

Zapomente na oznacovani, filtrovani balastu apod. Tim to zabijete. Na malochovu jsem hlavne chtel, aby se zbytecne necitovalo. Kafrani omwzovat nelze. 

0 hlasů

Toto téma je uzamčené.